מתי חפפתם לכרובית את הראש? כרובית אפויה עם פסטו וגבינות

במקום זר פרחים או בנוסף, כרובית אפויה מלאה בגבינות מצויינות ומצופה בפסטו. מגישים לשולחן וחותכים מול האורחים את כוכבת הארוחה. התכוננו להתאהב!
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    40 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    7

מצרכים

אופן הכנה

  1. מחממים מראש תנור לחום בינוני (180 מעלות).
  2. מרתיחים בסיר גדול מים עם 2 כפות מלח. כאשר המים רותחים מכניסים את הכרובית עם התפרחת כלפי מתה והגזע כלפי מעלה. מבשלים כ-6 דקות. מוציאים ומסננים. כאשר הכרובית מצטננת מעט מנגבים אותה מעודפי הנוזלים.
  3. בזמן שהכרובית מתבשלת ומתקררת מגררים את הגבינות.
  4. בעדינות אוחזים את הכרובית עם התפרחת ומכניסים בין הפרחים את פתיתי הגבינות. משתדלים לדחוס את הגבינות בין הפרחים מבלי שהיא תתפרק.

    ממלאים בעדינות את הכרובית בגבינות (צילום: גלית יערי)

  5. מערבבים את הפסטו המוכן עם דבש ושמן זית ובעדינות, שופכים את הרוטב על הכרובית מכיוון הגזע אל התפרחת. הופכים את הכרובית ומורחים בעדינות בעזרת הידיים את הפסטו על ראש הכרובית. שחקו אותה שוקי זיקרי וממש חפפו לכרובית את הראש.

    חופפים לכרובית את הראש בפסטו (צילום: גלית יערי)

  6. שמים את הכרובית על תבנית מצופה בנייר אפייה. מכניסים את הכרובית לתנור ואופים כ-30 דקות.

    ראש כרובית + אושר ושלווה (צילום: גלית יערי)

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 507.7 קק״ל 2030.7 קק״ל
פחמימות 16.1 גרם 64.4 גרם
שומן 33.0 גרם 132.0 גרם
נתרן 216.7 מ״ג 866.7 מ״ג
חלבון 22.4 גרם 89.7 גרם
סיבים תזונתיים 3.9 גרם 15.6 גרם
שומן רווי 14.4 גרם 57.5 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 43.6 מ״ג 174.4 מ״ג
ברזל 0.9 מ״ג 3.6 מ״ג
אשלגן 587.4 מ״ג 2349.7 מ״ג
אבץ 0.5 מ״ג 2.1 מ״ג

קטגוריות

כללי

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (6)

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody