מתי חפפתם לכרובית את הראש? כרובית אפויה עם פסטו וגבינות

במקום זר פרחים או בנוסף, כרובית אפויה מלאה בגבינות מצויינות ומצופה בפסטו. מגישים לשולחן וחותכים מול האורחים את כוכבת הארוחה. התכוננו להתאהב!
במקום זר פרחים או בנוסף, כרובית אפויה מלאה בגבינות מצויינות ומצופה בפסטו. מגישים לשולחן וחותכים מול האורחים את כוכבת הארוחה. התכוננו להתאהב!
  • נעמה פלד
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
    628
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 627.9 קק״ל 2511.8 קק״ל
    פחמימות 34.8 גרם 139.3 גרם
    שומן 30.9 גרם 123.5 גרם
    נתרן 402.9 מ״ג 1611.6 מ״ג
    חלבון 34.3 גרם 137.0 גרם
    סיבים תזונתיים 16.4 גרם 65.4 גרם
    שומן רווי 14.5 גרם 57.8 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 179.8 מ״ג 719.4 מ״ג
    ברזל 3.3 מ״ג 13.3 מ״ג
    אשלגן 2442.9 מ״ג 9771.7 מ״ג
    אבץ 2.2 מ״ג 8.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
    628
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 627.9 קק״ל 2511.8 קק״ל
    פחמימות 34.8 גרם 139.3 גרם
    שומן 30.9 גרם 123.5 גרם
    נתרן 402.9 מ״ג 1611.6 מ״ג
    חלבון 34.3 גרם 137.0 גרם
    סיבים תזונתיים 16.4 גרם 65.4 גרם
    שומן רווי 14.5 גרם 57.8 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 179.8 מ״ג 719.4 מ״ג
    ברזל 3.3 מ״ג 13.3 מ״ג
    אשלגן 2442.9 מ״ג 9771.7 מ״ג
    אבץ 2.2 מ״ג 8.8 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

לרוטב הפסטו:


אופן הכנה

  1. מחממים מראש תנור לחום בינוני (180 מעלות).
  2. מרתיחים בסיר גדול מים עם 2 כפות מלח. כאשר המים רותחים מכניסים את הכרובית עם התפרחת כלפי מתה והגזע כלפי מעלה. מבשלים כ-6 דקות. מוציאים ומסננים. כאשר הכרובית מצטננת מעט מנגבים אותה מעודפי הנוזלים.
  3. בזמן שהכרובית מתבשלת ומתקררת מגררים את הגבינות.
  4. בעדינות אוחזים את הכרובית עם התפרחת ומכניסים בין הפרחים את פתיתי הגבינות. משתדלים לדחוס את הגבינות בין הפרחים מבלי שהיא תתפרק.

    ממלאים בעדינות את הכרובית בגבינות (צילום: גלית יערי)

  5. מערבבים את הפסטו המוכן עם דבש ושמן זית ובעדינות, שופכים את הרוטב על הכרובית מכיוון הגזע אל התפרחת. הופכים את הכרובית ומורחים בעדינות בעזרת הידיים את הפסטו על ראש הכרובית. שחקו אותה שוקי זיקרי וממש חפפו לכרובית את הראש.

    חופפים לכרובית את הראש בפסטו (צילום: גלית יערי)

  6. שמים את הכרובית על תבנית מצופה בנייר אפייה. מכניסים את הכרובית לתנור ואופים כ-30 דקות.

    ראש כרובית + אושר ושלווה (צילום: גלית יערי)

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מתי חפפתם לכרובית את הראש? כרובית אפויה עם פסטו וגבינות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (6)

Avatar

    Avatar
    מירב איפרגן

    יש לי מלא כרוביות בגינה באתם לי בול בזמן עם המתכון

      Avatar
      מערכת Foody

      וואו! אפשר כרובית אחת?

הצג עוד

קטגוריות

תגיות