מתכון הברקה לכל המשפחה! פיצה מצה, מושלמת לחג

פיצה מצה שילדים יעופו עליה! לא רק שהתוצאה טעימה, גם כל תהליך ההכנה כייפי, קליל ומהנה עבורכם ועבור הקטנטנים שלכם
פיצה מצה שילדים יעופו עליה! לא רק שהתוצאה טעימה, גם כל תהליך ההכנה כייפי, קליל ומהנה עבורכם ועבור הקטנטנים שלכם
  • צח סימון
שמרו
כשר
15 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 20 דק׳
  • קלוריות
    399
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 398.9 קק״ל 1595.6 קק״ל
    פחמימות 24.5 גרם 98.0 גרם
    שומן 22.7 גרם 91.0 גרם
    נתרן 743.3 מ״ג 2973.1 מ״ג
    חלבון 22.7 גרם 90.8 גרם
    סיבים תזונתיים 5.0 גרם 20.1 גרם
    שומן רווי 14.5 גרם 57.9 גרם
    כולסטרול 44.3 מ״ג 177.0 מ״ג
    סידן 729.1 מ״ג 2916.6 מ״ג
    ברזל 9.3 מ״ג 37.0 מ״ג
    אשלגן 418.1 מ״ג 1672.4 מ״ג
    אבץ 23.6 מ״ג 94.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 20 דק׳
  • קלוריות
    399
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 398.9 קק״ל 1595.6 קק״ל
    פחמימות 24.5 גרם 98.0 גרם
    שומן 22.7 גרם 91.0 גרם
    נתרן 743.3 מ״ג 2973.1 מ״ג
    חלבון 22.7 גרם 90.8 גרם
    סיבים תזונתיים 5.0 גרם 20.1 גרם
    שומן רווי 14.5 גרם 57.9 גרם
    כולסטרול 44.3 מ״ג 177.0 מ״ג
    סידן 729.1 מ״ג 2916.6 מ״ג
    ברזל 9.3 מ״ג 37.0 מ״ג
    אשלגן 418.1 מ״ג 1672.4 מ״ג
    אבץ 23.6 מ״ג 94.2 מ״ג
    סגור

המיצה פצה! או הפיצה מצה, מה זה משנה, העיקר שזה המתכון הכי טוב מאז המצאת השניצל וספגטי של סבתא פנינה! קליל, כיפי בטירוף להכנה עם ילדים והתוצאה יוצאת כל כך טעימה שיש סיכוי טוב שתכינו להם את המתכון הזה גם הרבה אחרי חג הפסח. מומלץ להכין עם הילדים! ההכנה איתם מלמדת אותם כישורי חיים כמו העשרת השפה, הבנה של תהליך, חיזוק המוטוריקה העדינה והגסה ומעל הכול יוצרת זמן איכות הורה- ילד שאי אפשר לקנות בשום סופר.

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מתכונים לפסח
צח סימון
X

15 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

      


אופן הכנה

  1. מרטיבים מעט את המצות במים ומייבשים עם נייר סופג בעדינות.
  2. מעבירים את המצות לתבנית עם נייר אפייה ומתחילים בהכנה.
  3. נותנים לילדים לערבב את רסק העגבניות עם התבלינים ולאחר מכן למרוח על כל מצה בנפרד עד לכיסוי ברוטב.
  4. מוסיפים מעל הרסק את הגבינה, כל אחד וכמה גבינה שהוא אוהב ועל זה את התוספות לפי הבחירה שלכם.
  5. מחממים מראש תנור לחום של 180 מעלות ואופים במשך 10 דקות או עד להשחמה עדינה של הגבינה הצהובה.
  6. מפזרים מעל מעט אורגנו, ובתאבון!

 

 

 

 

הערות

  • אפשר לשלב מגוון ירקות חתוכים כמו פלפלים, פטריות וכו'
  • כדי להקל על הלעיסה ולמנוע חנק (שאיפה של פירורי מצה) כדאי להקפיד על הרטבת המצה
  • גרעיני התירס עשויים להיות מסוכנים מבחינת חנק (בייחוד כשמדובר בקטנטנים מתחת לגיל חמש ו/או ללא מיומנות אכילה טובה) ולכן אם אתם משלבים תירס - בחרו בגרגירי תירס רכים ורצוי למעוך אותם קצת
  • מומלץ להקפיד על שתייה מספקת לאורך היום כדי להפחית סיכוי לגזים ועצירות

tip

טיפ מקרר Hisense

חלק מאריזות הגבינות שכבר מגיעות מגורדות מכילות כמות גדולה של גבינה ולא תמיד רוצים להשתמש בהכל. אנו ממליצים לשמור את אריזת הגבינה שכבר נפתחה סגורה בקליפס או גומייה במגירת האפס במקרר, ששומרת על המוצרים היותר רגישים טריים יותר מכל אזור אחר במקרר!

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מתכון הברקה לכל המשפחה! פיצה מצה, מושלמת לחג

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות