סלט פסטה, אפונה ובייבי מוצרלה ברוטב פסטו
מה שמיוחד במתכון הזה הוא רוטב הפסטו בהכנה ביתית, מבזיליקום טרי. כשמצרפים אותו לסלט פסטה עם אפונה ובייבי מוצרלה מקבלים סלט נפלא שכיף לאכול גם קר
מה שמיוחד במתכון הזה הוא רוטב הפסטו בהכנה ביתית, מבזיליקום טרי. כשמצרפים אותו לסלט פסטה עם אפונה ובייבי מוצרלה מקבלים סלט נפלא שכיף לאכול גם קר
- שי-לי ליפא
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 309.0 קק״ל 2162.9 קק״לפחמימות 6.4 גרם 44.9 גרםשומן 26.8 גרם 187.3 גרםנתרן 524.3 מ״ג 3670.0 מ״גחלבון 9.4 גרם 65.6 גרםסיבים תזונתיים 4.1 גרם 28.7 גרםשומן רווי 3.5 גרם 24.3 גרםכולסטרול 2.6 מ״ג 18.3 מ״גסידן 74.6 מ״ג 522.3 מ״גברזל 1.6 מ״ג 11.5 מ״גאשלגן 221.1 מ״ג 1547.8 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 7.3 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 5 דק׳כולל 15 דק׳
-
קלוריות309
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 309.0 קק״ל 2162.9 קק״לפחמימות 6.4 גרם 44.9 גרםשומן 26.8 גרם 187.3 גרםנתרן 524.3 מ״ג 3670.0 מ״גחלבון 9.4 גרם 65.6 גרםסיבים תזונתיים 4.1 גרם 28.7 גרםשומן רווי 3.5 גרם 24.3 גרםכולסטרול 2.6 מ״ג 18.3 מ״גסידן 74.6 מ״ג 522.3 מ״גברזל 1.6 מ״ג 11.5 מ״גאשלגן 221.1 מ״ג 1547.8 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 7.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 5 דק׳ | זמן כולל 15 דק׳ | קלוריות 309 | כמות מנות 7 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1חבילה או 500 גרם פסטה פנהאו כל פסטה חלולה אחרת
-
3 כוסות אפונה ירוקה קפואה
-
1 כף שמן זית
-
1קופסה או 150 גרם גבינת בייבי מוצרלה
רוטב פסטו
-
2כוסות או 59.98 גרם בזיליקוםעלים בלבד ללא גבעולים
-
1/3 כוס גבינת פרמזןמגוררת
-
1/4 כוס צנוברים קלויים
-
2 שיני שוםכתושות
-
1/3 לימון בינוני
-
1 כפית מלח דק
-
1 כפית פלפל שחור גרוס
-
1/2 כוס שמן זית
אופן הכנה
- מכינים את הפסטו:מרסקים בזיליקום, פרמזן, צנוברים, שום, 1/3 קליפת לימון מגורד, ומעט מלח ופלפל במעבד מזון עד לקבלת תערובת קצוצה. מוסיפים שמן זית בזילוף איטי תוך כדי ערבול, עד שמתקבל רוטב. טועמים ומתקנים תיבול. אפשר לשמור את הרוטב בצנצנת אטומה במקרר עד שבוע.
- מכינים את הפסטה והאפונה: מרתיחים מי מלח בסיר גדול. מוסיפים פסטה ומבשלים 3 דקות פחות ממה שכתוב על האריזה.
- מוסיפים אפונה ומבשלים עוד כ-3 דקות, עד שהפסטה בדרגת אל-דנטה והאפונה רכה.
- מסננים היטב. יוצקים כף שמן זית ומערבבים על מנת שהפסטה לא תידבק. מצננים.
- מרכיבים את הסלט: מעבירים את הפסטה והאפונה לקערה, מוסיפים רוטב פסטו ובייבי מוצרלה ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.
אופן הכנה
- מכינים את הפסטו:מרסקים בזיליקום, פרמזן, צנוברים, שום, 1/3 קליפת לימון מגורד, ומעט מלח ופלפל במעבד מזון עד לקבלת תערובת קצוצה. מוסיפים שמן זית בזילוף איטי תוך כדי ערבול, עד שמתקבל רוטב. טועמים ומתקנים תיבול. אפשר לשמור את הרוטב בצנצנת אטומה במקרר עד שבוע.
- מכינים את הפסטה והאפונה: מרתיחים מי מלח בסיר גדול. מוסיפים פסטה ומבשלים 3 דקות פחות ממה שכתוב על האריזה.
- מוסיפים אפונה ומבשלים עוד כ-3 דקות, עד שהפסטה בדרגת אל-דנטה והאפונה רכה.
- מסננים היטב. יוצקים כף שמן זית ומערבבים על מנת שהפסטה לא תידבק. מצננים.
- מרכיבים את הסלט: מעבירים את הפסטה והאפונה לקערה, מוסיפים רוטב פסטו ובייבי מוצרלה ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן