סלט פסטה, אפונה ובייבי מוצרלה ברוטב פסטו

מה שמיוחד במתכון הזה הוא רוטב הפסטו בהכנה ביתית, מבזיליקום טרי. כשמצרפים אותו לסלט פסטה עם אפונה ובייבי מוצרלה מקבלים סלט נפלא שכיף לאכול גם קר
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    5 דקות
  • זמן כולל
    15 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    12

מצרכים

רוטב פסטו

אופן הכנה

  1. מכינים את הפסטו:מרסקים בזיליקום, פרמזן, צנוברים, שום, 1/3 קליפת לימון מגורד, ומעט מלח ופלפל במעבד מזון עד לקבלת תערובת קצוצה. מוסיפים שמן זית בזילוף איטי תוך כדי ערבול, עד שמתקבל רוטב. טועמים ומתקנים תיבול. אפשר לשמור את הרוטב בצנצנת אטומה במקרר עד שבוע.
  2. מכינים את הפסטה והאפונה: מרתיחים מי מלח בסיר גדול. מוסיפים פסטה ומבשלים 3 דקות פחות ממה שכתוב על האריזה.
  3. מוסיפים אפונה ומבשלים עוד כ-3 דקות, עד שהפסטה בדרגת אל-דנטה והאפונה רכה.
  4. מסננים היטב. יוצקים כף שמן זית ומערבבים על מנת שהפסטה לא תידבק. מצננים.
  5. מרכיבים את הסלט: מעבירים את הפסטה והאפונה לקערה, מוסיפים רוטב פסטו ובייבי מוצרלה ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 7 מנות
קלוריות 296.2 קק״ל 2073.7 קק״ל
פחמימות 6.2 גרם 43.6 גרם
שומן 25.4 גרם 177.6 גרם
נתרן 524.0 מ״ג 3668.2 מ״ג
חלבון 9.3 גרם 65.4 גרם
סיבים תזונתיים 4.1 גרם 29.0 גרם
שומן רווי 3.3 גרם 22.8 גרם
כולסטרול 2.6 מ״ג 18.3 מ״ג
סידן 78.2 מ״ג 547.6 מ״ג
ברזל 1.7 מ״ג 11.6 מ״ג
אשלגן 229.1 מ״ג 1603.8 מ״ג
אבץ 1.1 מ״ג 7.5 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody