סלט תפוחי אדמה וביצים מיוחד במינו עם גזר וכרובית
שי לי ליפא במתכון מבית אמא לסלט מבושל בריא וטעים במיוחד. סלט תפוחי אדמה וביצים עם גזר וכרובית מבושלים, בתיבול פשוט ומרענן של שמן זית ולימון
שי לי ליפא במתכון מבית אמא לסלט מבושל בריא וטעים במיוחד. סלט תפוחי אדמה וביצים עם גזר וכרובית מבושלים, בתיבול פשוט ומרענן של שמן זית ולימון
- שי-לי ליפא
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 388.8 קק״ל 2332.5 קק״לפחמימות 36.4 גרם 218.6 גרםשומן 19.9 גרם 119.5 גרםנתרן 784.0 מ״ג 4704.1 מ״גחלבון 14.7 גרם 88.0 גרםסיבים תזונתיים 5.8 גרם 34.6 גרםשומן רווי 3.6 גרם 21.7 גרםכולסטרול 246.2 מ״ג 1477.0 מ״גסידן 100.1 מ״ג 600.7 מ״גברזל 1.9 מ״ג 11.1 מ״גאשלגן 889.9 מ״ג 5339.4 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 6.5 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 10 דק׳כולל שעה
-
קלוריות389
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 388.8 קק״ל 2332.5 קק״לפחמימות 36.4 גרם 218.6 גרםשומן 19.9 גרם 119.5 גרםנתרן 784.0 מ״ג 4704.1 מ״גחלבון 14.7 גרם 88.0 גרםסיבים תזונתיים 5.8 גרם 34.6 גרםשומן רווי 3.6 גרם 21.7 גרםכולסטרול 246.2 מ״ג 1477.0 מ״גסידן 100.1 מ״ג 600.7 מ״גברזל 1.9 מ״ג 11.1 מ״גאשלגן 889.9 מ״ג 5339.4 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 6.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 389 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
4 תפוחי אדמה בינוניים
-
3 גזרים בינוניים
-
1 כרובית בינונית
-
5 ביצים L
-
1 כפית מלח דק
-
1 כפית פלפל שחור גרוס
-
1/3 כוס מיץ לימון
-
1/3 כוס שמן זית
-
2 גבעולי בצל ירוק
אופן הכנה
- מבשלים תפוחי אדמה וגזרים בסיר עם מים וכף מלח כ30 דקות, עד שתפוחי האדמה והגזרים רכים אך עדיין מוצקים.
- בינתיים בסיר אחר מבשלים כרובית כ-10 דקות, עד שרכה אך עדיין מוצקה. מוציאים את הכרובית בכף מחוררת.
- משתמשים במים גם לבישול הביצים כ-10 דקות.
- מסננים היטב את הירקות וקולפים את הביצים.
- פורסים את תפוחי האדמה בעובי 1.5 ס”מ ומניחים בתבנית. פורסים את הגזרים והביצים לעיגולים בעובי 1 ס”מ ומניחים מעל עם פרחי הכרובית. מתבלים במלח ופלפל בנדיבות.
- מזליפים מיץ לימון ושמן זית ומפזרים מעל בצל ירוק פרוס לעיגולים.
אופן הכנה
- מבשלים תפוחי אדמה וגזרים בסיר עם מים וכף מלח כ30 דקות, עד שתפוחי האדמה והגזרים רכים אך עדיין מוצקים.
- בינתיים בסיר אחר מבשלים כרובית כ-10 דקות, עד שרכה אך עדיין מוצקה. מוציאים את הכרובית בכף מחוררת.
- משתמשים במים גם לבישול הביצים כ-10 דקות.
- מסננים היטב את הירקות וקולפים את הביצים.
- פורסים את תפוחי האדמה בעובי 1.5 ס”מ ומניחים בתבנית. פורסים את הגזרים והביצים לעיגולים בעובי 1 ס”מ ומניחים מעל עם פרחי הכרובית. מתבלים במלח ופלפל בנדיבות.
- מזליפים מיץ לימון ושמן זית ומפזרים מעל בצל ירוק פרוס לעיגולים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובה (1)
מאוד מתאים לפסח