סמבוסק גבינה עיראקי! כשזה טוב, זה טוב!
מתכון לסמבוסק גבינות עיראקי שכל אחד יכול להכין בבית בימי חו"ל או חגים, שולחן חג השבועות שלכם לא יהיה מושלם בלי מגש סמבוסקים מלאים בגבינה חמים וטעימים
מתכון לסמבוסק גבינות עיראקי שכל אחד יכול להכין בבית בימי חו"ל או חגים, שולחן חג השבועות שלכם לא יהיה מושלם בלי מגש סמבוסקים מלאים בגבינה חמים וטעימים
- נעמה פלד
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 91.8 קק״ל 3673.3 קק״לפחמימות 10.6 גרם 425.9 גרםשומן 3.6 גרם 145.8 גרםנתרן 183.8 מ״ג 7352.1 מ״גחלבון 3.8 גרם 153.6 גרםסיבים תזונתיים 0.4 גרם 17.7 גרםשומן רווי 1.6 גרם 65.9 גרםכולסטרול 18.0 מ״ג 719.8 מ״גסידן 23.6 מ״ג 942.5 מ״גברזל 0.2 מ״ג 8.7 מ״גאשלגן 32.6 מ״ג 1305.0 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 12.5 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה שעהכולל שעתיים ו-30 דק׳
-
קלוריות92
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 91.8 קק״ל 3673.3 קק״לפחמימות 10.6 גרם 425.9 גרםשומן 3.6 גרם 145.8 גרםנתרן 183.8 מ״ג 7352.1 מ״גחלבון 3.8 גרם 153.6 גרםסיבים תזונתיים 0.4 גרם 17.7 גרםשומן רווי 1.6 גרם 65.9 גרםכולסטרול 18.0 מ״ג 719.8 מ״גסידן 23.6 מ״ג 942.5 מ״גברזל 0.2 מ״ג 8.7 מ״גאשלגן 32.6 מ״ג 1305.0 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 12.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה שעה | זמן כולל שעתיים ו-30 דק׳ | קלוריות 92 | כמות מנות 40 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
500 גרם קמח לבןמנופה
-
1 כוס מים פושרים
-
100 גרם בלובנד – ללא תוספת מלח
-
1 כף שמרים יבשים
-
1/2 כפית מלח דק
-
1 כפית סוכר לבן
מלית
-
300 גרם גבינה בולגריתאו פטה מפוררת
-
100 גרם גבינת קשקבלמגוררת
-
2 ביצים L
-
2 כפות קמח לבן
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור טחון
אופן הכנה
- הכנת הבצק: ממיסים במים הפושרים את המרגרינה, השמרים, והסוכר.
- מכניסים את תמיסת השמרים לקערת לישה ולשים בעזרת וו הלישה. מוסיפים את הקמח לאט לאט, בין לבין מוסיפים את המלח. לשים את הבצק ומוסיפים קמח עד שמתקבל בצק חלק ולא דביק.
- מתפיחים את הבצק כחצי שעה בקערה מכוסה במגבת.
- לשים שוב את הבצק על משטח מקומח מעט. מחלקים את הבצק ל-40 חתיכות.
- מגלגלים כל חתיכה לכדור ונותנים לעיגולי הבצק לנוח כעשר דקות מכוסים במגבת.
- מכינים את המלית: מערבבים בקערה את חומרי המלית.
- מקמחים את המערוך ועל משטח מקומח מעט מרדדים כל כדור לעיגול דק בעובי 2 מ״מ.
- מניחים כפית מן המלית במרכז כל עיגול ומקפלים. צובטים את הקצוות ומהדקים עד שמתקבל חצי עיגול.
- מניחים את הסמבוסק על תבנית עם נייר אפיה. מכסים את התבנית במגבת מטבח ומתפיחים כחצי שעה.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות. אופים כעשר דקות עד שהסמבוסק מזהיב.
אופן הכנה
- הכנת הבצק: ממיסים במים הפושרים את המרגרינה, השמרים, והסוכר.
- מכניסים את תמיסת השמרים לקערת לישה ולשים בעזרת וו הלישה. מוסיפים את הקמח לאט לאט, בין לבין מוסיפים את המלח. לשים את הבצק ומוסיפים קמח עד שמתקבל בצק חלק ולא דביק.
- מתפיחים את הבצק כחצי שעה בקערה מכוסה במגבת.
- לשים שוב את הבצק על משטח מקומח מעט. מחלקים את הבצק ל-40 חתיכות.
- מגלגלים כל חתיכה לכדור ונותנים לעיגולי הבצק לנוח כעשר דקות מכוסים במגבת.
- מכינים את המלית: מערבבים בקערה את חומרי המלית.
- מקמחים את המערוך ועל משטח מקומח מעט מרדדים כל כדור לעיגול דק בעובי 2 מ״מ.
- מניחים כפית מן המלית במרכז כל עיגול ומקפלים. צובטים את הקצוות ומהדקים עד שמתקבל חצי עיגול.
- מניחים את הסמבוסק על תבנית עם נייר אפיה. מכסים את התבנית במגבת מטבח ומתפיחים כחצי שעה.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות. אופים כעשר דקות עד שהסמבוסק מזהיב.
הערות
- ניתן להבריש את הסמבוסק לפני האפיה בביצה טרופה ולפזר מעל שומשום.
הערות
- ניתן להבריש את הסמבוסק לפני האפיה בביצה טרופה ולפזר מעל שומשום.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (13)
המתכון ניראה ממש מיוחד, אבל יש לי רק שאלה רטנה ההיתי רוצה למלא במקום בחומוס זה אפשרי למכון הזה?
בהחלט. ניתן למלא בבשר או בתערובת גבינות.
היי ,
קטגוריות
- אוכל עיראקי
- אוכל שילדים אוהבים
- ארוחה זולה
- ארוחה חגיגית
- ארוחה חלבית
- ארוחות
- ארוחות בוקר
- ארוחות ערב
- ארוחות צהריים
- ארוחת ילדים
- ארוחת לילה
- ארוחת עשר
- ארוחת שבת בבוקר
- ארוחת שישי בערב
- בראנץ'
- יותר בריא ויותר טעים
- מאפים מלוחים
- מנות עיקריות
- מנות ראשונות
- מסיבת יום הולדת
- מסיבת רווקות
- מתכוני חגים
- מתכוני עמים ועדות
- מתכוני שבועות
- מתכונים צמחוניים
- פיקניק