-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 176.9 קק״ל 4422.4 קק״לפחמימות 27.8 גרם 695.3 גרםשומן 6.3 גרם 158.2 גרםנתרן 51.9 מ״ג 1298.1 מ״גחלבון 2.7 גרם 66.9 גרםסיבים תזונתיים 0.5 גרם 12.1 גרםשומן רווי 1.2 גרם 30.4 גרםכולסטרול 21.1 מ״ג 527.4 מ״גסידן 18.7 מ״ג 466.5 מ״גברזל 0.3 מ״ג 7.2 מ״גאשלגן 45.3 מ״ג 1132.3 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 6.2 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 45 דק׳כולל שעה ו-15 דק׳
-
קלוריות177
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 176.9 קק״ל 4422.4 קק״לפחמימות 27.8 גרם 695.3 גרםשומן 6.3 גרם 158.2 גרםנתרן 51.9 מ״ג 1298.1 מ״גחלבון 2.7 גרם 66.9 גרםסיבים תזונתיים 0.5 גרם 12.1 גרםשומן רווי 1.2 גרם 30.4 גרםכולסטרול 21.1 מ״ג 527.4 מ״גסידן 18.7 מ״ג 466.5 מ״גברזל 0.3 מ״ג 7.2 מ״גאשלגן 45.3 מ״ג 1132.3 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 6.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה 45 דק׳ | זמן כולל שעה ו-15 דק׳ | קלוריות 177 | כמות מנות 25 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגיות
-
1/2 כוס שמן קנולה
-
1/2כוס או 160 גרם דבש
-
3/4כוס או 150 גרם סוכר חום כהה
-
1/2 כפית קינמון טחון
-
1/4 כפית ג’ינג’ר טחון
-
1 קורט ציפורן טחון
-
1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
-
2 ביצים M
-
3 כוסות קמח לבן
-
1 1/2 כפיות אבקת אפייה
-
1 כף סילאן
-
1 קורט מלח דק
הרכבה וציפוי
-
100 גרם שוקולד לבן
-
1 כפית שמן קנולה
-
2 טיפות צבע מאכל אדוםעד לקבלת צבע אדום עז
-
20 גרם סוכריות צבעוניותבצבע לבן
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- מערבבים בקערה קמח, אבקת אפייה, סוכר חום, מלח, סודה לשתייה, קינמון, ציפורן וג’ינג’ר.
- עושים באמצע גומה ומוסיפים את שאר המצרכים: שמן, ביצים, דבש וסילאן. מערבבים בקצרה רק עד שהבצק מתאחד.
- לראש הפטריות - יוצרים כדורים מהבצק בקוטר כ-4 ס”מ.
- לרגל - מגלגלים גליל קטן ברוחב 1 ס”מ ובאורך 3-4 ס”מ.
- מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מכניסים לתנור ואופים כ-10 דקות עד שהתחתית מזהיבה והעוגיות נסדקות מעט. מוציאים מהתנור ומצננים.
- מרכיבים את העוגיות: ממיסים את השוקולד במיקרוגל ומערבבים עם שמן צמחי.
- עושים גומה קטנה עם סכין או כפית בתחתית העוגיות העגולות.
- טובלים קצה של עוגיית רגל בשוקולד ומצמידים את הרגל לראש הפטריה. מקררים עד להתקשות של השוקולד.
- צובעים את יתרת השוקולד באדום. טובלים את ראש העוגייה בשוקולד האדום ומפזרים מעל סוכריות.
- מניחים להתייצבות של השוקולד.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- מערבבים בקערה קמח, אבקת אפייה, סוכר חום, מלח, סודה לשתייה, קינמון, ציפורן וג’ינג’ר.
- עושים באמצע גומה ומוסיפים את שאר המצרכים: שמן, ביצים, דבש וסילאן. מערבבים בקצרה רק עד שהבצק מתאחד.
- לראש הפטריות - יוצרים כדורים מהבצק בקוטר כ-4 ס”מ.
- לרגל - מגלגלים גליל קטן ברוחב 1 ס”מ ובאורך 3-4 ס”מ.
- מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מכניסים לתנור ואופים כ-10 דקות עד שהתחתית מזהיבה והעוגיות נסדקות מעט. מוציאים מהתנור ומצננים.
- מרכיבים את העוגיות: ממיסים את השוקולד במיקרוגל ומערבבים עם שמן צמחי.
- עושים גומה קטנה עם סכין או כפית בתחתית העוגיות העגולות.
- טובלים קצה של עוגיית רגל בשוקולד ומצמידים את הרגל לראש הפטריה. מקררים עד להתקשות של השוקולד.
- צובעים את יתרת השוקולד באדום. טובלים את ראש העוגייה בשוקולד האדום ומפזרים מעל סוכריות.
- מניחים להתייצבות של השוקולד.
בשיתוף עם סנו-סושי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (4)
האם העוגיות יהיו טעימות ללא ציפורן וגינגר? רוצה להכין לילדים…
הי מיטל. אפשר לוותר על הציפורן והג’ינג’ר, העוגיות עדיין יהיו טעימות
היי, האם העוגיות טובות בהקפאה? אפשר להכין מראש?
הי נאוה, כן הן טובות להקפאה, ואפשר בהחלט להכין מראש. רצוי להוציא מהקפאה למקרר לפני שמגישים.