עוגה לשבת – עוגת גבינה אפויה עם קצפת
- יהודית מורחיים
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3771.3 קק״ל 3771.3 קק״לפחמימות 277.6 גרם 277.6 גרםשומן 248.1 גרם 248.1 גרםנתרן 2277.4 מ״ג 2277.4 מ״גחלבון 107.0 גרם 107.0 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 0.2 גרםשומן רווי 140.0 גרם 140.0 גרםכולסטרול 1725.9 מ״ג 1725.9 מ״גסידן 778.2 מ״ג 778.2 מ״גברזל 5.0 מ״ג 5.0 מ״גאשלגן 1245.6 מ״ג 1245.6 מ״גאבץ 3.9 מ״ג 3.9 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 20 דק׳כולל 24 שעות
-
קלוריות3771
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3771.3 קק״ל 3771.3 קק״לפחמימות 277.6 גרם 277.6 גרםשומן 248.1 גרם 248.1 גרםנתרן 2277.4 מ״ג 2277.4 מ״גחלבון 107.0 גרם 107.0 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 0.2 גרםשומן רווי 140.0 גרם 140.0 גרםכולסטרול 1725.9 מ״ג 1725.9 מ״גסידן 778.2 מ״ג 778.2 מ״גברזל 5.0 מ״ג 5.0 מ״גאשלגן 1245.6 מ״ג 1245.6 מ״גאבץ 3.9 מ״ג 3.9 מ״גסגור
עוגת גבינה שמלווה אותי שנים רבות, מתקופת הבלוג הראשון שלי בישרא בלוג, בבלוג השני בפודפייג’ והיום ב magiccake
לפני כשבועיים התחלתי לקבל הודעות מגולשים בזו הלשון, המתכון לעוגת הגבינה האפויה הכי טובה שיש נעלמה נגוזה.
נכנסתי ממש ללחץ, לא הבנתי מה קורה! איפה המתכון, לאן הוא נעלם? בדקתי בכל הכיוונים ולא מצאתי, לציין שאתר ישרא בלוג גם הוא נעלם.
עשיתי קצת חושבים עם עצמי… את הכמויות לעוגה אני בערך זוכרת, את המצרכים זוכרת ממש, אבל מזל שאני מצלמת הכלללל, נכנסתי לספריית המתכונים שלי, הקשתי את שם העוגה ואז גיליתי את כל הצילומים עם כל המצרכים, בדיוק כמו שאתם אוהבים.
התחלתי להרכיב את המתכון מחדש לפי התמונות של המצרכים. מבטיחה לכם שיצאה עוגה בדיוק העתק למקור! “תנסו ותצליחו” ♥
לעוד מתכונים מעולים של יהודית
מרכיבים 14 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 24 שעות | קלוריות 3771 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
בסיס
-
15 פתי בר וניל בינונייםמרוסקים
-
70 גרם חמאהמומסת
בלילת גבינה
-
500 גרם גבינה לבנה 5%
-
1גביע או 200 גרם שמנת חמוצה יטבתה 15%
-
1 כוס סוכר לבן
-
1שקית או 10 גרם סוכר וניל
-
5 ביצים Lמופרדות
-
2 כפות קורנפלור
-
2 כפות אינסטנט פודינג בטעם וניל
-
1 כף מיץ לימון
ציפוי
-
1מיכל או 250 מ"ל שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
2 כפות אינסטנט פודינג בטעם וניל
-
1 כפית אבקת סוכר
-
1/4 כוס חלב 3%
אופן הכנה
- מכינים את העוגה: מחממים תנור ל-170 מעלות.
- מרסקים את הביסקוויטים לפירורים, מוסיפים את החמאה המומסת, מערבבים. משמנים תבנית מספר 26-24, משטחים את הביסקוויטים בתבנית ומהדקים, מכניסים את התבנית למקפיא.
- מפרידים את הביצים. בקערת מיקסר מקציפים את החלבונים עם שלושת רבעי כוס סוכר, לקבלת קצף מבריק ויציב.
- בקערה נפרדת טורפים את הגבינה והשמנת חמוצה, מוסיפים רבע כוס סוכר וסוכר וניל וטורפים היטב.
- מוסיפים לתערובת הגבינה את החלמונים וטורפים, מוסיפים את הקורנפלור ואינסטנט פודינג וניל, טורפים עד אשר התערובת נעשית חלקה.
- מעבירים שליש מקצף הביצים לתערובת הגבינה, טורפים היטב, את יתרת הקצף מבליעים בתערובת בתנועות עטיפה עדינות.
- מוציאים את התבנית מהמקפיא, מוזגים את תערובת הגבינה על שכבת הביסקוויטים.
- אופים 10 דקות בטמפרטורת 170 מעלות, לאחר 10 דקות מנמיכים ל-160 מעלות לעוד כ-55-60 דקות של אפייה.
- העוגה עולה יפה ומשחימה מלמעלה. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים שתתקרר.
- מוציאים אחרי שעה מהתנור ומקררים בחוץ, מכניסים למקרר להתמצקות.
- מכינים קצפת: מקציפים את השמנת מתוקה עם החלב, אינסטנט פודינג וניל ואבקת סוכר לקבלת קצפת יציבה וחזקה.
- משחררים את העוגה מהתבנית בעדינות.
- מניחים את העוגה על צלחת הגשה, מורחים על העוגה את הקצפת, אפשר לקשט עם כף מהצד הקעור שלה.
- אפשר לשים קצת מהקצפת בשק זילוף עם צנטר משונן ולקשט מסביב.
- מעבירים את העוגה למקרר לצינון.
אופן הכנה
- מכינים את העוגה: מחממים תנור ל-170 מעלות.
- מרסקים את הביסקוויטים לפירורים, מוסיפים את החמאה המומסת, מערבבים. משמנים תבנית מספר 26-24, משטחים את הביסקוויטים בתבנית ומהדקים, מכניסים את התבנית למקפיא.
- מפרידים את הביצים. בקערת מיקסר מקציפים את החלבונים עם שלושת רבעי כוס סוכר, לקבלת קצף מבריק ויציב.
- בקערה נפרדת טורפים את הגבינה והשמנת חמוצה, מוסיפים רבע כוס סוכר וסוכר וניל וטורפים היטב.
- מוסיפים לתערובת הגבינה את החלמונים וטורפים, מוסיפים את הקורנפלור ואינסטנט פודינג וניל, טורפים עד אשר התערובת נעשית חלקה.
- מעבירים שליש מקצף הביצים לתערובת הגבינה, טורפים היטב, את יתרת הקצף מבליעים בתערובת בתנועות עטיפה עדינות.
- מוציאים את התבנית מהמקפיא, מוזגים את תערובת הגבינה על שכבת הביסקוויטים.
- אופים 10 דקות בטמפרטורת 170 מעלות, לאחר 10 דקות מנמיכים ל-160 מעלות לעוד כ-55-60 דקות של אפייה.
- העוגה עולה יפה ומשחימה מלמעלה. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים שתתקרר.
- מוציאים אחרי שעה מהתנור ומקררים בחוץ, מכניסים למקרר להתמצקות.
- מכינים קצפת: מקציפים את השמנת מתוקה עם החלב, אינסטנט פודינג וניל ואבקת סוכר לקבלת קצפת יציבה וחזקה.
- משחררים את העוגה מהתבנית בעדינות.
- מניחים את העוגה על צלחת הגשה, מורחים על העוגה את הקצפת, אפשר לקשט עם כף מהצד הקעור שלה.
- אפשר לשים קצת מהקצפת בשק זילוף עם צנטר משונן ולקשט מסביב.
- מעבירים את העוגה למקרר לצינון.
הכנתם את המתכון?
תגובות (9)
היי רצתי לדעת אם ניתן לשים דבינה 9 אחוז?? ושמנת 5 אחוז של גד?
בהחלט.
האם אפשר להשתמש בפודינג שוקולד במקום וניל
אפשר, הקצפת תצא כהה ולא בהירה והטעם גם ישתנה לטעם שוקולדי במעט כמובן
היי יש אפשרות לעשות את העוגה ללא הבסקויטים ואם כן אז לא צריך לשים נייר אפיה סביב התבנית ? ולגבי תבנית מים לא שמים בתנור?
עוגה נהדרת! מוסיפה מעל הקצפת את פירות העונה