עוגת מוס שוקולד ותפוחי פינק ליידי
עוגת מוס שוקולד מפנקת, משני מרכיבים בלבד! רק תפוחי פינק ליידי מרעננים ושוקולד מריר, ותקבלו עוגת מוס יפהפייה ושוקולדית בטירוף
עוגת מוס שוקולד מפנקת, משני מרכיבים בלבד! רק תפוחי פינק ליידי מרעננים ושוקולד מריר, ותקבלו עוגת מוס יפהפייה ושוקולדית בטירוף
- אפרת ליכטנשטט
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1875.2 קק״ל 1875.2 קק״לפחמימות 274.3 גרם 274.3 גרםשומן 77.5 גרם 77.5 גרםנתרן 39.4 מ״ג 39.4 מ״גחלבון 24.1 גרם 24.1 גרםסיבים תזונתיים 43.4 גרם 43.4 גרםשומן רווי 50.8 גרם 50.8 גרםכולסטרול 6.0 מ״ג 6.0 מ״גסידן 224.8 מ״ג 224.8 מ״גברזל 22.9 מ״ג 22.9 מ״גאשלגן 2116.5 מ״ג 2116.5 מ״גאבץ 9.8 מ״ג 9.8 מ״גסגור
-
מרכיבים3
-
הכנה 20 דק׳כולל 3 שעות ו-20 דק׳
-
קלוריות1875
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1875.2 קק״ל 1875.2 קק״לפחמימות 274.3 גרם 274.3 גרםשומן 77.5 גרם 77.5 גרםנתרן 39.4 מ״ג 39.4 מ״גחלבון 24.1 גרם 24.1 גרםסיבים תזונתיים 43.4 גרם 43.4 גרםשומן רווי 50.8 גרם 50.8 גרםכולסטרול 6.0 מ״ג 6.0 מ״גסידן 224.8 מ״ג 224.8 מ״גברזל 22.9 מ״ג 22.9 מ״גאשלגן 2116.5 מ״ג 2116.5 מ״גאבץ 9.8 מ״ג 9.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 3 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 3 שעות ו-20 דק׳ | קלוריות 1875 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
4 תפוחי עץ פינק ליידי בינוניים
-
300 גרם שוקולד מרירקצוץ
-
2 כפות אבקת קקאולקישוט - לא חובה
אופן הכנה
- קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות גדולות.
- מבשלים את התפוחים (יש כמה שיטות):
א. במיקרוגל - שמים בכלי מתאים ומפעילים ל10-13 דקות עד שהתפוחים רכים.
ב. בסיר - שמים במים רותחים ומבשלים כ10-20 דקות עד שהם רכים. מסננים היטב ומייבשים היטב.
ג. אידוי - שמים את התפוחים בסלסלת אידוי מעל מים רותחים ומאדים עד שהם רכים. - טוחנים את התפוחים הרכים במעבד מזון למרקם חלק מאד. מצננים כחצי שעה.
- ממיסים את השוקולד במיקרוגל בפולסים קצרים עד שהוא נמס. מצננים את השוקולד שיהיה חמים אך לא לוהט.
- מוסיפים את השוקולד לרסק התפוחים, מערבבים ואם רוצים מרקם חלק יותר טוחנים מעט עם בלנדר מוט.
- מעבירים את הבלילה לתבנית ומעבירים למקפיא להתייצבות ללפחות שלוש שעות.
- שעה לפני שאוכלים מעבירים למקרר כדי שזה לא יהיה קפוא.
- מפזרים אבקת קקאו ופורסים לפרוסות קטנות.
אופן הכנה
- קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות גדולות.
- מבשלים את התפוחים (יש כמה שיטות):
א. במיקרוגל - שמים בכלי מתאים ומפעילים ל10-13 דקות עד שהתפוחים רכים.
ב. בסיר - שמים במים רותחים ומבשלים כ10-20 דקות עד שהם רכים. מסננים היטב ומייבשים היטב.
ג. אידוי - שמים את התפוחים בסלסלת אידוי מעל מים רותחים ומאדים עד שהם רכים. - טוחנים את התפוחים הרכים במעבד מזון למרקם חלק מאד. מצננים כחצי שעה.
- ממיסים את השוקולד במיקרוגל בפולסים קצרים עד שהוא נמס. מצננים את השוקולד שיהיה חמים אך לא לוהט.
- מוסיפים את השוקולד לרסק התפוחים, מערבבים ואם רוצים מרקם חלק יותר טוחנים מעט עם בלנדר מוט.
- מעבירים את הבלילה לתבנית ומעבירים למקפיא להתייצבות ללפחות שלוש שעות.
- שעה לפני שאוכלים מעבירים למקרר כדי שזה לא יהיה קפוא.
- מפזרים אבקת קקאו ופורסים לפרוסות קטנות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (6)
האם אפשר להמיר ברסק תפוחים קנוי? ואם כן – כמה גרם?
היי נומי, אפשרי, כ 700 גרם
כמה גר בערך תפוחי העץ יוצאים אחרי הבישול?
הי שלי, לא ברורה השאלה
למה.לבשל את התפוחים ולא לרסק אותם טריים?
הי אלישבע, זה ענין של בחיה ושל מרקם. אנחנו ממליצים לעבוד לפי המתכון, אבל את יכולה לעשות דברים בדרכים אחרות ולעדכן אותנו איך יצא 🙂