רחלי קרוט מטרפת לכם את חג החנוכה עם עוגת סופגניות בטעמים שונים
מחפשים משהו שונה ומקורי לחנוכה? רחלי קרוט עם ההברקה של החג - עוגת סופגניות בטעמים שונים. אופים סופגניות שמרים בתבנית וממלאים בכל מעדן פרי שאוהבים
מחפשים משהו שונה ומקורי לחנוכה? רחלי קרוט עם ההברקה של החג - עוגת סופגניות בטעמים שונים. אופים סופגניות שמרים בתבנית וממלאים בכל מעדן פרי שאוהבים
- רחלי קרוט
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4585.6 קק״ל 4585.6 קק״לפחמימות 694.0 גרם 694.0 גרםשומן 147.3 גרם 147.3 גרםנתרן 656.4 מ״ג 656.4 מ״גחלבון 84.8 גרם 84.8 גרםסיבים תזונתיים 17.3 גרם 17.3 גרםשומן רווי 26.8 גרם 26.8 גרםכולסטרול 972.2 מ״ג 972.2 מ״גסידן 190.0 מ״ג 190.0 מ״גברזל 8.6 מ״ג 8.6 מ״גאשלגן 802.3 מ״ג 802.3 מ״גאבץ 7.0 מ״ג 7.0 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 40 דק׳כולל שעתיים ו-30 דק׳
-
קלוריות4586
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4585.6 קק״ל 4585.6 קק״לפחמימות 694.0 גרם 694.0 גרםשומן 147.3 גרם 147.3 גרםנתרן 656.4 מ״ג 656.4 מ״גחלבון 84.8 גרם 84.8 גרםסיבים תזונתיים 17.3 גרם 17.3 גרםשומן רווי 26.8 גרם 26.8 גרםכולסטרול 972.2 מ״ג 972.2 מ״גסידן 190.0 מ״ג 190.0 מ״גברזל 8.6 מ״ג 8.6 מ״גאשלגן 802.3 מ״ג 802.3 מ״גאבץ 7.0 מ״ג 7.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-30 דק׳ | קלוריות 4586 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגה
-
120מ"ל או 1/2 כוס מים פושרים
-
15גרם או 1 כף גדושה שמרים יבשיםאו 40 גרם שמרים טריים
-
3 ביצים L
-
60גרם או 4 כפות סוכר לבן
-
490גרם או 3 1/2 כוסות קמח לבן
-
100 גרם חמאה קרהחתוכה לקוביות ואפשר גם בטמפרטורת החדר (אבל לא מומסת)
ציפוי
-
40 גרם חמאהמומסת
-
1/2 כוס סוכר לבן
-
1/2 כפית קינמון טחוןלא חובה
מילוי ועיטור
-
2 כפות אבקת סוכר
-
1 צנצנת מעדן פרי תפוח וקינמוןאו כל טעם אחר שאוהבים
אופן הכנה
- מכינים בצק: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל המצרכים של הבצק, פרט לחמאה, לפי סדר הופעתם ברשימה. לשים על מהירות איטית במשך 3 דקות עד שנוצר בצק.
- מוסיפים את החמאה, כל פעם קצת, וממשיכים ללוש עוד 8 דקות.
- מכסים במגבת מטבח ומתפיחים במשך שעה (אם מאוד קר אפשר גם שעה וחצי). או מעבירים למקרר להתפחה של לילה.
- יוצרים כדורים בגודל פינג פונג ומכדררים לצורה עגולה ויפה. טובלים בחמאה המומסת ומעבירים לצלחת עם הסוכר הלבן, אפשר לערבב את הסוכר עם קינמון ואפשר בלי.
- מעבירים את עיגולי הבצק לתבנית קוגלהוף, ומקפידים להשאיר רווחים בין הכדורים כי הם תופחים מאוד. וזה בסדר גמור אם הבצק לא מגיע עד לחלק העליון של התבנית, הוא יתפח בהמשך.
- מכסים במגבת ומאפשרים לבצק לתפוח במשך 30 דקות, בינתיים מחממים תנור ל-170 מעלות.
- אופים במשך 30-40 דקות. צריכה להתקבל עוגה זהובה מאוד. מצננים ואז מאבקים באבקת סוכר.
- ממלאים שקי זילוף עם צנתר חלק במעדני הפרי, נועצים בסופגניות מכל כיוון וממלאים.
- מניחים את עוגת הסופגניות בכלי הגשה יפה שיחגוג את היופי שלה.
אופן הכנה
- מכינים בצק: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל המצרכים של הבצק, פרט לחמאה, לפי סדר הופעתם ברשימה. לשים על מהירות איטית במשך 3 דקות עד שנוצר בצק.
- מוסיפים את החמאה, כל פעם קצת, וממשיכים ללוש עוד 8 דקות.
- מכסים במגבת מטבח ומתפיחים במשך שעה (אם מאוד קר אפשר גם שעה וחצי). או מעבירים למקרר להתפחה של לילה.
- יוצרים כדורים בגודל פינג פונג ומכדררים לצורה עגולה ויפה. טובלים בחמאה המומסת ומעבירים לצלחת עם הסוכר הלבן, אפשר לערבב את הסוכר עם קינמון ואפשר בלי.
- מעבירים את עיגולי הבצק לתבנית קוגלהוף, ומקפידים להשאיר רווחים בין הכדורים כי הם תופחים מאוד. וזה בסדר גמור אם הבצק לא מגיע עד לחלק העליון של התבנית, הוא יתפח בהמשך.
- מכסים במגבת ומאפשרים לבצק לתפוח במשך 30 דקות, בינתיים מחממים תנור ל-170 מעלות.
- אופים במשך 30-40 דקות. צריכה להתקבל עוגה זהובה מאוד. מצננים ואז מאבקים באבקת סוכר.
- ממלאים שקי זילוף עם צנתר חלק במעדני הפרי, נועצים בסופגניות מכל כיוון וממלאים.
- מניחים את עוגת הסופגניות בכלי הגשה יפה שיחגוג את היופי שלה.
בשיתוף עם סיימן סחר
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
ילך טוב עם נטורינה? במקום החמאה ? ולא הבנתי זה יוצא טעם של סופגניה?
אפשר להכין עם נטורינה. כן, המתכון הוא לסופגניות. בהצלחה!