עוגת שוקולד פירורים מושלמת כשרה לפסח ללא שרויה
בפסח הזה תאכלו עוגת שוקולד פירורים! מתכון מושלם של אשת רב הכותל, יעל רבינוביץ, לחתום איתו את ארוחת החג, קינוח קליל ומהיר הכנה בטעם שוקולדי
בפסח הזה תאכלו עוגת שוקולד פירורים! מתכון מושלם של אשת רב הכותל, יעל רבינוביץ, לחתום איתו את ארוחת החג, קינוח קליל ומהיר הכנה בטעם שוקולדי
- יעל רבינוביץ
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 7346.4 קק״ל 7346.4 קק״לפחמימות 819.4 גרם 819.4 גרםשומן 406.2 גרם 406.2 גרםנתרן 1544.4 מ״ג 1544.4 מ״גחלבון 105.9 גרם 105.9 גרםסיבים תזונתיים 43.4 גרם 43.4 גרםשומן רווי 70.4 גרם 70.4 גרםכולסטרול 2071.8 מ״ג 2071.8 מ״גסידן 819.1 מ״ג 819.1 מ״גברזל 27.9 מ״ג 27.9 מ״גאשלגן 5896.3 מ״ג 5896.3 מ״גאבץ 13.9 מ״ג 13.9 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-10 דק׳
-
קלוריות7346
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 7346.4 קק״ל 7346.4 קק״לפחמימות 819.4 גרם 819.4 גרםשומן 406.2 גרם 406.2 גרםנתרן 1544.4 מ״ג 1544.4 מ״גחלבון 105.9 גרם 105.9 גרםסיבים תזונתיים 43.4 גרם 43.4 גרםשומן רווי 70.4 גרם 70.4 גרםכולסטרול 2071.8 מ״ג 2071.8 מ״גסידן 819.1 מ״ג 819.1 מ״גברזל 27.9 מ״ג 27.9 מ״גאשלגן 5896.3 מ״ג 5896.3 מ״גאבץ 13.9 מ״ג 13.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-10 דק׳ | קלוריות 7346 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
1 כוס שמן קנולה
-
3 כוסות קמח תפוחי אדמה
-
1 שקית אבקת אפייה
-
6 כפות סוכר לבן
-
2 ביצים Lביצה שלמה ועוד חלבון
מילוי
-
200 גרם שוקולד מריר
-
2 כפות אבקת קקאו
-
1 כפית קפה נמס
-
1/2 כוס שמן קנולה
-
1 1/2 כוסות סוכר לבן
-
1/2 כוס מים
-
2 כפות יין אדום יבש
-
5 ביצים L
-
2 כפות אבקת סוכר
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות חום עליון תחתון.
- ממיסים בקערת זכוכית במיקרוגל את השוקולד.
- מוסיפים לאותה קערה את הקקאו, הקפה, השמן, הסוכר, המים, היין ואבקת הסוכר, ומקררים.
- מוסיפים 5 ביצים ומערבבים עד הגעה לתערובת אחידה.
- בקערה מערבבים את כל חומרי הבצק וביצה שלמה אחת.
- מרכיבים את העוגה: מערבבים מחצית מכמות הבצק עם חלבון ומשטחים על גבי תבנית מרופדת נייר אפייה.
- שופכים מעל הבצק את תערובת המילוי השוקולדית.
- מפוררים מעל תערובת השוקולד פירורים מהבצק.
- אופים בתנור שחומם מראש במשך 30 עד 40 דקות. בתאבון!
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות חום עליון תחתון.
- ממיסים בקערת זכוכית במיקרוגל את השוקולד.
- מוסיפים לאותה קערה את הקקאו, הקפה, השמן, הסוכר, המים, היין ואבקת הסוכר, ומקררים.
- מוסיפים 5 ביצים ומערבבים עד הגעה לתערובת אחידה.
- בקערה מערבבים את כל חומרי הבצק וביצה שלמה אחת.
- מרכיבים את העוגה: מערבבים מחצית מכמות הבצק עם חלבון ומשטחים על גבי תבנית מרופדת נייר אפייה.
- שופכים מעל הבצק את תערובת המילוי השוקולדית.
- מפוררים מעל תערובת השוקולד פירורים מהבצק.
- אופים בתנור שחומם מראש במשך 30 עד 40 דקות. בתאבון!
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (12)
על כמה צריך לאפות את זה?
היי אביבה, 180 מעלות חום עליון תחתון, תודה על עירור תשומת הלב – עודכן
היי, האם ניתן להמיר את קמח התפו”א לקמח מצה לעוגות או קמח תופח?
אפשר כל קמח שאוהבים 🙂
האם המרת חלק מקמח התפוא בקמח שקדים תשפר את מרקם הבצק?מומלץ?
אפר לנסות 🙂