עוף בתנור עם תפוחי אדמה ובטטות ברוטב מתקתק של רות אופק
- רות אופק
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 670.4 קק״ל 2681.5 קק״לפחמימות 68.2 גרם 272.6 גרםשומן 17.1 גרם 68.6 גרםנתרן 664.2 מ״ג 2656.6 מ״גחלבון 51.8 גרם 207.0 גרםסיבים תזונתיים 1.6 גרם 6.6 גרםשומן רווי 3.5 גרם 14.0 גרםכולסטרול 201.5 מ״ג 805.8 מ״גסידן 65.2 מ״ג 260.9 מ״גברזל 3.3 מ״ג 13.1 מ״גאשלגן 965.9 מ״ג 3863.5 מ״גאבץ 4.6 מ״ג 18.6 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 10 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות670
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 670.4 קק״ל 2681.5 קק״לפחמימות 68.2 גרם 272.6 גרםשומן 17.1 גרם 68.6 גרםנתרן 664.2 מ״ג 2656.6 מ״גחלבון 51.8 גרם 207.0 גרםסיבים תזונתיים 1.6 גרם 6.6 גרםשומן רווי 3.5 גרם 14.0 גרםכולסטרול 201.5 מ״ג 805.8 מ״גסידן 65.2 מ״ג 260.9 מ״גברזל 3.3 מ״ג 13.1 מ״גאשלגן 965.9 מ״ג 3863.5 מ״גאבץ 4.6 מ״ג 18.6 מ״גסגור
מרכיבים 9 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 670 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
5 כפות סילאן
-
4 כפות רוטב סויהמזרח מערבלמתכון כשל"פ ניתן להתשמש בסויה ללא גלוטן של מזרח מערב
-
3 כפות שמן זית
-
2 שיני שום
-
1/4 כוס יין לבן חצי יבש
-
4 תפוחי אדמה בינוניים
-
2 בטטות בינוניות
-
4 שוקי עוף עם עור בינוניות
-
4 ירכי עוף עם עור בינוניות
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-220 מעלות.
- כותשים את השום עם כותש שום. מערבבים בקערה גדולה עם הסילאן, הסויה, שמן הזית והיין הלבן.
- מקלפים את תפוחי האדמה והבטטות וחותכים לקוביות בגודל 1.5-2 ס”מ.
- מוסיפים את קוביות הבטטה ותפוחי האדמה לקערת הרוטב ומערבבים עם הידיים עד שהן מצופות ברוטב. מעבירים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
- מוסיפים את העוף לקערת הרוטב ומערבבים עם הידיים עד שנתחי העוף מצופים ברוטב. מניחים בתבנית בין הבטטות ותפוחי האדמה.
- מניחים מעל העוף והירקות נייר אפייה ועוטפים היטב את התבנית ברדיד אלומיניום.
- אופים בתנור החם 50 דקות, לאחר מכן מנמיכים את החום ל-160 מעלות ואופים לפחות עוד שעה (אפשר גם שעתיים).
- בסוף האפייה מסירים את הכיסוי וממשיכים לאפות בחום של 180 מעלות עד שהעוף והירקות משחימים, כ-15 דקות.
לעוד מתכוני עוף שווים לחצו כאן:
מתכון עוף ממולא באורז של יונית צוקרמן
מתכון קציצות עוף אפויות שילדים אוהבים
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-220 מעלות.
- כותשים את השום עם כותש שום. מערבבים בקערה גדולה עם הסילאן, הסויה, שמן הזית והיין הלבן.
- מקלפים את תפוחי האדמה והבטטות וחותכים לקוביות בגודל 1.5-2 ס”מ.
- מוסיפים את קוביות הבטטה ותפוחי האדמה לקערת הרוטב ומערבבים עם הידיים עד שהן מצופות ברוטב. מעבירים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
- מוסיפים את העוף לקערת הרוטב ומערבבים עם הידיים עד שנתחי העוף מצופים ברוטב. מניחים בתבנית בין הבטטות ותפוחי האדמה.
- מניחים מעל העוף והירקות נייר אפייה ועוטפים היטב את התבנית ברדיד אלומיניום.
- אופים בתנור החם 50 דקות, לאחר מכן מנמיכים את החום ל-160 מעלות ואופים לפחות עוד שעה (אפשר גם שעתיים).
- בסוף האפייה מסירים את הכיסוי וממשיכים לאפות בחום של 180 מעלות עד שהעוף והירקות משחימים, כ-15 דקות.
לעוד מתכוני עוף שווים לחצו כאן:
מתכון עוף ממולא באורז של יונית צוקרמן
מתכון קציצות עוף אפויות שילדים אוהבים
הכנתם את המתכון?
תגובות (18)
כבר שנתיים כמעט כל שבת או חג כשאנחנו מארחים אני מכינה את העוף עם בטטות וכולם עפים על המנה! תודה תודה תודה!
תודה רבה מיכל!
אשמור את המתכון לפסח
היי! האם האפיה במצב גריל? על איזה תוכנית לאפות? היכן למקם את המגש בתנור?
את העוף יש לאפות בחום רגיל, כלומר תוכנית חום עליון ותחתון (לא טורבו הנוטה לייבש את העוף). את התבנית כדאי להניח במרכז התנור. בהצלחה!
מעדן!!!!
ותודה רבה מריאנה!