פיש אנד צ’יפס נוסח ישראל
אוכל הרחוב הכי כיפי וקראנצ'י - קבלו מתכון קל להכנה לפיש אנד צ'יפס בסגנון ישראלי טרי ועסיסי, לצד מטבל חרפרף וקיבלתם מנה שהכי כיף לנשנש, אפילו בעמידה!
אוכל הרחוב הכי כיפי וקראנצ'י - קבלו מתכון קל להכנה לפיש אנד צ'יפס בסגנון ישראלי טרי ועסיסי, לצד מטבל חרפרף וקיבלתם מנה שהכי כיף לנשנש, אפילו בעמידה!
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 408.2 קק״ל 1632.9 קק״לפחמימות 36.2 גרם 145.0 גרםשומן 11.6 גרם 46.3 גרםנתרן 486.2 מ״ג 1944.9 מ״גחלבון 29.9 גרם 119.4 גרםסיבים תזונתיים 0.4 גרם 1.6 גרםשומן רווי 1.8 גרם 7.1 גרםכולסטרול 68.2 מ״ג 272.6 מ״גסידן 31.5 מ״ג 125.8 מ״גברזל 0.8 מ״ג 3.2 מ״גאשלגן 645.5 מ״ג 2582.1 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 3.0 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות408
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 408.2 קק״ל 1632.9 קק״לפחמימות 36.2 גרם 145.0 גרםשומן 11.6 גרם 46.3 גרםנתרן 486.2 מ״ג 1944.9 מ״גחלבון 29.9 גרם 119.4 גרםסיבים תזונתיים 0.4 גרם 1.6 גרםשומן רווי 1.8 גרם 7.1 גרםכולסטרול 68.2 מ״ג 272.6 מ״גסידן 31.5 מ״ג 125.8 מ״גברזל 0.8 מ״ג 3.2 מ״גאשלגן 645.5 מ״ג 2582.1 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 3.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 408 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2 פילה דג לבןללא עור
-
1 כוס בירה בהירה
-
1/4 כוס קמח לבן
-
3/4 כוס קמח טמפורה
-
1/2 כף פפריקה מעושנת
-
3 תפוחי אדמה בינוניים
-
2 כוסות מים
-
1 קליפת לימון בינונימלימון שלם
-
4 כפות מיונז
-
2 פלפלוני שיפקה חריפים בינונייםכבוש
-
1 קורט מלח דק
-
1 בקבוק שמן קנולהלטיגון
אופן הכנה
- בקערה עמוקה מערבבים את הטמפורה, הבירה, הפפריקה מעושנת וקורט מלח עד להיווצרות בלילה, לא נוזלית מידי.
- את תפוחי האדמה מקלפים ופורסים דק ככל הניתן ומעבירים לקערה עם מים ומעט מלח.
- מחממים בסיר רחב ועמוק את השמן לטיגון.
- את פילה הדג חותכים לאצבעות בגודל שווה, טובלים בקמח ואחר כך טובלים בבלילה - חשוב לתת לעודפי הבלילה לנזול מעט.
- מכניסים את הדגים לשמן החם ומטגנים כ-4-6 דקות מכל צד עד שמתקבל צבע זהוב. (שימו לב לא להכניס לשמן יותר מידי דגים ביחד כי השמן מתקרר).
- את תפוחי האדמה הפרוסים מסננים היטב מהמים. מצפים אותם במעט קמח שיקבלו מעטפת דקיקה ומטגנים בשמן חם (לא הכל ביחד, בכמה חלקים).
- מוציאים את תפוחי האדמה למסננת עם נייר סופג ומתבלים במעט מלח וגרידת לימון בעוד הצ’יפס חם.
- בקערה קטנה מערבבים מיונז עם פלפל שיפקה קצוץ דק ומגישים!
אופן הכנה
- בקערה עמוקה מערבבים את הטמפורה, הבירה, הפפריקה מעושנת וקורט מלח עד להיווצרות בלילה, לא נוזלית מידי.
- את תפוחי האדמה מקלפים ופורסים דק ככל הניתן ומעבירים לקערה עם מים ומעט מלח.
- מחממים בסיר רחב ועמוק את השמן לטיגון.
- את פילה הדג חותכים לאצבעות בגודל שווה, טובלים בקמח ואחר כך טובלים בבלילה - חשוב לתת לעודפי הבלילה לנזול מעט.
- מכניסים את הדגים לשמן החם ומטגנים כ-4-6 דקות מכל צד עד שמתקבל צבע זהוב. (שימו לב לא להכניס לשמן יותר מידי דגים ביחד כי השמן מתקרר).
- את תפוחי האדמה הפרוסים מסננים היטב מהמים. מצפים אותם במעט קמח שיקבלו מעטפת דקיקה ומטגנים בשמן חם (לא הכל ביחד, בכמה חלקים).
- מוציאים את תפוחי האדמה למסננת עם נייר סופג ומתבלים במעט מלח וגרידת לימון בעוד הצ’יפס חם.
- בקערה קטנה מערבבים מיונז עם פלפל שיפקה קצוץ דק ומגישים!
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (16)
יש דבר כזה לקנות גרדת לימון?
אכן כן. ניתן לרכוש גרידת לימון “מוכנה” אבל הכי כיף לגרור לבד ולהינות מריח טרי של קליפת לימון ((:
יצא מושלםםם
אין על דגים אך אני אוהבת!+