מלטפת ומפנקת: פסטה טבעונית עם רוטב קרם בטטה
אולגה טוכשר הכינה מנה של פסטה טבעונית עם רוטב קרם בטטה שמלטף, מפנק ומנחם בכמה דקות הכנה - זו המנה שאנחנו בהחלט צריכים עכשיו
אולגה טוכשר הכינה מנה של פסטה טבעונית עם רוטב קרם בטטה שמלטף, מפנק ומנחם בכמה דקות הכנה - זו המנה שאנחנו בהחלט צריכים עכשיו
- אולגה טוכשר
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 622.1 קק״ל 1866.4 קק״לפחמימות 81.3 גרם 244.0 גרםשומן 26.3 גרם 78.8 גרםנתרן 1571.1 מ״ג 4713.4 מ״גחלבון 13.4 גרם 40.1 גרםסיבים תזונתיים 5.6 גרם 16.7 גרםשומן רווי 17.8 גרם 53.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 42.9 מ״ג 128.7 מ״גברזל 2.7 מ״ג 8.2 מ״גאשלגן 514.0 מ״ג 1541.9 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 2.3 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה
-
קלוריות622
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 622.1 קק״ל 1866.4 קק״לפחמימות 81.3 גרם 244.0 גרםשומן 26.3 גרם 78.8 גרםנתרן 1571.1 מ״ג 4713.4 מ״גחלבון 13.4 גרם 40.1 גרםסיבים תזונתיים 5.6 גרם 16.7 גרםשומן רווי 17.8 גרם 53.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 42.9 מ״ג 128.7 מ״גברזל 2.7 מ״ג 8.2 מ״גאשלגן 514.0 מ״ג 1541.9 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 2.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 622 | כמות מנות 3 |
---|
מצרכים
מצרכים
פסטה
-
1 חבילה פסטה ספגטימזרח מערב
-
1/2 כפית מלח דק
רוטב קרם בטטה
-
1 בטטה גדולהקלופה וחתוכה לקוביות בינוניות
-
2 כפות שמן זית
-
1 בצל בינוניקלוף וחתוך לקוביות קטנות
-
3 שיני שוםפרוסות
-
1 סלסילה פטריות שמפיניוןפרוסות
-
מזרח ומערב
-
3/4 כפית מלח דקאו לפי הטעם
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
-
1/2 כפית כמון טחון
-
1/2 כפית פפריקה מתוקה
הגשה
-
עלה טימין טרי(אופציונלי)
אופן הכנה
- מכינים את הרוטב: מבשלים את הבטטה כ-20 דקות, או עד שהיא מתרככת. אפשר גם לאפות אותה או לבשל במיקרוגל.
- מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל והשום עד להשחמה יפה. מעבירים לבלנדר או מעבד מזון.
- באותה המחבת מטגנים את הפטריות במעט שמן זית עד שהן מתחילות להתכווץ ומזהיבות. שומרים בצד.
- מבשלים את הפסטה במים רותחים לפי הוראות היצרן למצב אל-דנטה. מסננים.
- מסננים את הבטטה ומוסיפים לבלנדר / מעבד מזון בו נמצא הבצל והשום. מוסיפים את קרם הקוקוס וכל התבלינים וטוחנים עד שמתקבל רוטב חלק וסמיך. אם הוא סמיך מדי, אפשר לדלל קצת בעזרת מים רותחים.
- מעבירים את הרוטב המוכן למחבת, מוסיפים את הפסטה והפטריות ומערבבים היטב עד שהרוטב עוטף את כל הפסטה.
- מפזרים עלי תימין ומגישים מיד.
- שומרים בכלי אטום במקרר.
אופן הכנה
- מכינים את הרוטב: מבשלים את הבטטה כ-20 דקות, או עד שהיא מתרככת. אפשר גם לאפות אותה או לבשל במיקרוגל.
- מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל והשום עד להשחמה יפה. מעבירים לבלנדר או מעבד מזון.
- באותה המחבת מטגנים את הפטריות במעט שמן זית עד שהן מתחילות להתכווץ ומזהיבות. שומרים בצד.
- מבשלים את הפסטה במים רותחים לפי הוראות היצרן למצב אל-דנטה. מסננים.
- מסננים את הבטטה ומוסיפים לבלנדר / מעבד מזון בו נמצא הבצל והשום. מוסיפים את קרם הקוקוס וכל התבלינים וטוחנים עד שמתקבל רוטב חלק וסמיך. אם הוא סמיך מדי, אפשר לדלל קצת בעזרת מים רותחים.
- מעבירים את הרוטב המוכן למחבת, מוסיפים את הפסטה והפטריות ומערבבים היטב עד שהרוטב עוטף את כל הפסטה.
- מפזרים עלי תימין ומגישים מיד.
- שומרים בכלי אטום במקרר.
הערות
- אפשר להשתמש בכל סוג פסטה שאוהבים
- אפשר להשתמש בסוגי פטריות שונים, לפי הטעם האישי
הערות
- אפשר להשתמש בכל סוג פסטה שאוהבים
- אפשר להשתמש בסוגי פטריות שונים, לפי הטעם האישי
בשיתוף עם מזרח מערב
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות