פרווה זו לא מילה גסה: טארט שוקולד וחמאת בוטנים חלומי
קינוח טבעוני שוקולדי ומפנק - טארט מבסיס פריך, מלית שוקולד וחמאת בוטנים עשירה וציפוי שוקולד מריר נפלא. טארט טעים ומרשים שמתאים לסיום מתוק של כל ארוחה
קינוח טבעוני שוקולדי ומפנק - טארט מבסיס פריך, מלית שוקולד וחמאת בוטנים עשירה וציפוי שוקולד מריר נפלא. טארט טעים ומרשים שמתאים לסיום מתוק של כל ארוחה
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 646.2 קק״ל 5169.2 קק״לפחמימות 61.9 גרם 495.3 גרםשומן 34.0 גרם 271.7 גרםנתרן 177.4 מ״ג 1419.4 מ״גחלבון 11.2 גרם 89.5 גרםסיבים תזונתיים 5.5 גרם 44.1 גרםשומן רווי 16.1 גרם 128.5 גרםכולסטרול 1.0 מ״ג 8.0 מ״גסידן 102.4 מ״ג 819.3 מ״גברזל 4.4 מ״ג 34.9 מ״גאשלגן 453.7 מ״ג 3630.0 מ״גאבץ 2.1 מ״ג 16.7 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 35 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות646
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 646.2 קק״ל 5169.2 קק״לפחמימות 61.9 גרם 495.3 גרםשומן 34.0 גרם 271.7 גרםנתרן 177.4 מ״ג 1419.4 מ״גחלבון 11.2 גרם 89.5 גרםסיבים תזונתיים 5.5 גרם 44.1 גרםשומן רווי 16.1 גרם 128.5 גרםכולסטרול 1.0 מ״ג 8.0 מ״גסידן 102.4 מ״ג 819.3 מ״גברזל 4.4 מ״ג 34.9 מ״גאשלגן 453.7 מ״ג 3630.0 מ״גאבץ 2.1 מ״ג 16.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 35 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 646 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
קלתית
-
280 גרם קמח לבןשתי כוסות
-
125 גרם בלובנד – ללא תוספת מלח
-
100 גרם אבקת סוכרשקית אחת
-
1 קורט מלח דק
-
2 כפות מים קריםאו מעט יותר, עד שהבצק מתאחד
מלית
-
200 גרם שוקולד מריר
-
3/4 כוס חלב סויהאו כל חלב צמחי אחר
-
3 כפות חמאת בוטנים חלקה
-
30 גרם בלובנד – ללא תוספת מלח
ציפוי
-
200 גרם שוקולד מרירמומס
-
180 מ"ל חלב סויהאו חלב צמחי אחר, 3/4 כוס
אופן הכנה
- מכינים את הקלתית: שמים את הקמח, הבלובנד, אבקת הסוכר והמלח במעבד מזון וטוחנים לתערובת פירורית יבשה. מוסיפים את המים בהדרגה וממשיכים לעבד עד שמתחיל להיווצר בצק דביק. מניילנים ומקררים כ-20 דקות במקרר.
- מקמחים את משטח העבודה ומרדדים את הבצק המקורר לעובי 3-4 מ”מ. לחלופין, אפשר לרדד אותו בין שני ניירות אפייה.
- מעבירים את הבצק לתבנית ומהדקים היטב לתחתית ולדפנות. חותכים את העודפים, ומחוררים את התחתית בעזרת מזלג. מעבירים למקפיא ל- 15 דקות.
- מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
- שמים מעל הקלתית נייר אפייה, ממלאים את החלל בשעועית, אורז או כל משקולת אחרת, ואופים כ-20-25 דקות, או עד שהיא מתייצבת ומזהיבה. מורידים את המשקולת ומצננים.
- מכינים את המלית: שמים את כל מרכיבי המלית בקערה וממיסים במיקרוגל או על באן מרי. מערבבים היטב עד שמתקבלת מלית חלקה.
- יוצקים את המלית לתחתית הטארט ומיישרים. מעבירים למקרר.
- מכינים את הציפוי: ממיסים את השוקולד והחלב הצמחי במיקרוגל או על באן מרי, ומערבבים היטב עד שמתקבל ציפוי חלק ומבריק. יוצקים מעל הטארט.
- מקררים את הטארט כ-30 דקות לפני ההגשה.
- חותכים ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את הקלתית: שמים את הקמח, הבלובנד, אבקת הסוכר והמלח במעבד מזון וטוחנים לתערובת פירורית יבשה. מוסיפים את המים בהדרגה וממשיכים לעבד עד שמתחיל להיווצר בצק דביק. מניילנים ומקררים כ-20 דקות במקרר.
- מקמחים את משטח העבודה ומרדדים את הבצק המקורר לעובי 3-4 מ”מ. לחלופין, אפשר לרדד אותו בין שני ניירות אפייה.
- מעבירים את הבצק לתבנית ומהדקים היטב לתחתית ולדפנות. חותכים את העודפים, ומחוררים את התחתית בעזרת מזלג. מעבירים למקפיא ל- 15 דקות.
- מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
- שמים מעל הקלתית נייר אפייה, ממלאים את החלל בשעועית, אורז או כל משקולת אחרת, ואופים כ-20-25 דקות, או עד שהיא מתייצבת ומזהיבה. מורידים את המשקולת ומצננים.
- מכינים את המלית: שמים את כל מרכיבי המלית בקערה וממיסים במיקרוגל או על באן מרי. מערבבים היטב עד שמתקבלת מלית חלקה.
- יוצקים את המלית לתחתית הטארט ומיישרים. מעבירים למקרר.
- מכינים את הציפוי: ממיסים את השוקולד והחלב הצמחי במיקרוגל או על באן מרי, ומערבבים היטב עד שמתקבל ציפוי חלק ומבריק. יוצקים מעל הטארט.
- מקררים את הטארט כ-30 דקות לפני ההגשה.
- חותכים ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (6)
אפשר במקום מרגרינה שמן רגיל?
היי תמר, הבצק לא יצא כמו במתכון כי שמן ומרגרינה מתנהגים אחרת ויש להם מרקם אחר.
אפשר לקבל את המתכון בגרסה חלבית?
פשוט להמיר לחמאה ולשמנת מתוקה חלבית (לא צמחית). בהצלחה!
במה אפשר להחליף את המרגרינה ?
שמן קוקוס בכבישה קרה