סנו רקע

פרוסות חציל במילוי ירקות קלויים

המנה הראשונה הכי מרשימה וטעימה - פרוסות חציל אפוי במילוי סלט ירקות קלויים צבעוניים שיגנוב את ההצגה בערב החג
המנה הראשונה הכי מרשימה וטעימה - פרוסות חציל אפוי במילוי סלט ירקות קלויים צבעוניים שיגנוב את ההצגה בערב החג
  • עדי מרום
שמרו
כשר
6 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 35 דק׳
    כולל שעתיים ו-45 דק׳
  • קלוריות
    158
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 157.8 קק״ל 1262.3 קק״ל
    פחמימות 14.8 גרם 118.5 גרם
    שומן 7.6 גרם 60.9 גרם
    נתרן 1396.7 מ״ג 11173.9 מ״ג
    חלבון 3.8 גרם 30.6 גרם
    סיבים תזונתיים 7.0 גרם 55.7 גרם
    שומן רווי 1.1 גרם 8.7 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 37.5 מ״ג 299.9 מ״ג
    ברזל 1.3 מ״ג 10.1 מ״ג
    אשלגן 672.4 מ״ג 5379.2 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 2.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 35 דק׳
    כולל שעתיים ו-45 דק׳
  • קלוריות
    158
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 157.8 קק״ל 1262.3 קק״ל
    פחמימות 14.8 גרם 118.5 גרם
    שומן 7.6 גרם 60.9 גרם
    נתרן 1396.7 מ״ג 11173.9 מ״ג
    חלבון 3.8 גרם 30.6 גרם
    סיבים תזונתיים 7.0 גרם 55.7 גרם
    שומן רווי 1.1 גרם 8.7 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 37.5 מ״ג 299.9 מ״ג
    ברזל 1.3 מ״ג 10.1 מ״ג
    אשלגן 672.4 מ״ג 5379.2 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 2.8 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
סלטים חמים
עדי מרום
X

6 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

ירקות קלויים

חציל

הגשה


אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-190 מעלות.
  2. במגש עם נייר אפייה מניחים עגבניות שלמות, גמבות, פלפל חריף, בצל שהוצאנו לו את הקליפה וראש שום שחתכנו לו את החלק העליון. מזלפים מעל שמן זית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-50 דקות עד שהירקות מתרככים והקליפה משחימה. מוציאים ומצננים עד לקירור מלא.
  3. חותכים חצילים לאורך עם סכין חדה ליצירת פרוסות דקות ככל הניתן, מניחים על תבנית אפייה ומפזרים מעל החצילים מלח. לאחר 20 דקות החצילים יוציאו נוזלים ובעזרת רב מגבת ג’מבו סופגים טוב את הנוזלים. מזלפים שמן זית ומברישים היטב את החצילים. מכניסים לתנור על 180 מעלות למשך 20 דקות.
  4. מורידים לירקות הקלויים את הקליפה. חותכים את הגמבה, הבצל, הפלפל והעגבניות לקוביות קטנות ומניחים בקערה.
  5. מוציאים את תכולת השום לתוך קערת הירקות הקלויים, מוסיפים את הכוסברה, שמן הזית והמלח ומערבבים.
  6. פורסים על משטח ניילון נצמד רחב, מניחים את פרוסות החצילים צמוד אחד ליד השני, בקצה מניחים מסלט הירקות הקלויים שהכנו, מגלגלים לגליל בעזרת הניילון הנצמד ומהדקים היטב.
  7. חותכים את הגליל לפרוסות ומגישים על צלחת עם טחינה. בתיאבון!
פרוסות חציל במילוי ירקות קלויים
פרוסות חציל במילוי ירקות קלויים. צילום: עדי מרום

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות