פרעצל זעתר כוסמין מהיר
- הילה סער
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 219.2 קק״ל 2630.9 קק״לפחמימות 32.4 גרם 388.8 גרםשומן 7.8 גרם 94.1 גרםנתרן 267.4 מ״ג 3209.2 מ״גחלבון 6.6 גרם 79.8 גרםסיבים תזונתיים 5.3 גרם 63.9 גרםשומן רווי 1.1 גרם 13.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 27.3 מ״ג 327.8 מ״גברזל 2.5 מ״ג 30.2 מ״גאשלגן 181.0 מ״ג 2171.9 מ״גאבץ 1.5 מ״ג 17.4 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 25 דק׳כולל שעה
-
קלוריות219
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 219.2 קק״ל 2630.9 קק״לפחמימות 32.4 גרם 388.8 גרםשומן 7.8 גרם 94.1 גרםנתרן 267.4 מ״ג 3209.2 מ״גחלבון 6.6 גרם 79.8 גרםסיבים תזונתיים 5.3 גרם 63.9 גרםשומן רווי 1.1 גרם 13.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 27.3 מ״ג 327.8 מ״גברזל 2.5 מ״ג 30.2 מ״גאשלגן 181.0 מ״ג 2171.9 מ״גאבץ 1.5 מ״ג 17.4 מ״גסגור
איזה בני אדם אתם, של מתוק או מלוח? של שוקולד או של חטיפים?
מבחינתי זה תמיד היה מלוח, ורצוי בצק! בצק שמרים חמים וטרי, מנחם ומשמח כמו לנשנש עננים.
כל מאפה טרי הוא שמחה גדולה עבורי, אבל לפרעצל יש מקום מיוחד בלב ובבטן שלי. מצד אחד הוא עשוי מבצק שמרים אוורירי, ומצד שני יש לו מרקם יותר מעניין – רך מבפנים, וקשה מבחוץ. הוא מזכיר לי מדינות רחוקות, וגורם לי להרגיש שאני בחופשה. וחוץ מזה, הוא הנשנוש האולטימטיבי, כי פשוט אי אפשר להפסיק לאכול ממנו.
הציפוי הקשה של הפרעצל מגיע מחליטה קצרה של הפרעצל במים רותחים עם סודה לשתייה. זה הרבה יותר פשוט ממה שנשמע, ואני משתמשת בסיר קטן כדי שההרתחה תהיה קצרה.
כמובן שעם כל האהבה שלי לבצק, אני מצפה ממנו להיות גם מזין ומשביע. אז את הפרעצל שלי אני מכינה מקמח כוסמין מלא, וגם מקצרת תהליכים בהתפחה מהירה וקצרה.
אתם יכולים להכין אותו בגרסה הקלאסית, עם מלח ושומשום, אבל אני ממש ממליצה על התוספת של הזעתר, שמשדרגת את הפרעצל והופכת אותו לפרטנר מושלם לארוחת ערב ישראלית.
הפרעצל הזה הפך להיות הפתרון הקבוע שלי לימים שבהם נגמר הלחם, ורוצים משהו מהיר וכייפי לארוחת ערב. את השאריות אני מקפיאה או שולחת בקופסאות האוכל של הילדים למחרת.
מרכיבים 12 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 219 | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
3 כוסות קמח כוסמין מלא
-
1 1/2 כפות שמרים יבשים
-
1 1/2 כפות סוכר קניםאו סוכר חום
-
1 כוס מים פושרים
-
1/4 כוס שמן זית
-
1 כפית מלח דק
חליטה
-
1 ליטר מים
-
1 כף סוכר חוםאו סילאן
-
1 כף אבקת סודה לשתייה
ציפוי
-
2 כפות שמן זיתאו ביצה טרופה
-
1 כפית מלח ים אטלנטיאו מלח גס
-
1 כף זעתראו שומשום
אופן הכנה
- מערבבים בקערה גדולה את הקמח, שמרים וסוכר.
- מוסיפים בהדרגה את המים ומתחילים ללוש. אם הבצק יבש מדי מוסיפים עוד מים, בכל פעם כף אחת. כשהבצק מתחיל להפוך לבצק אחיד ונוח לעבודה, מוסיפים את השמן ואת המלח, ולשים לבצק אחיד ורך.
- משאירים את הבצק בקערה, מכסים ומניחים להתפחה של עשר דקות.
- מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
- לאחר עשר דקות, מוציאים את הבצק מהקערה, מניחים על משטח מקומח, ומחלקים אותו ל-12 חלקים שווים. אפשר לשקול את הבצק אבל הכי קל ומהיר לגלגל ל”נחש” עבה ואחיד, לחתוך באמצע, ולחתוך כל חצי ל-6 חלקים שווים יחסית.
- מגלגלים כל חלק לנחש דק וארוך. יוצרים ממנו צורה של פרעצל: מתחילים בצורה של האות ע
- את הקצוות מלפפים פעמיים אחד סביב השני, והופכים לתוך הלולאה.
- בסיר קטן שמים את המים עם סודה לשתיה וסוכר חום. מניחים על הכיריים ומביאים לרתיחה חזקה (זהירות, הסודה לשתיה מבעבעת).
- מכניסים את הפרעצלים אחד-אחד לתוך המים הרותחים ל-20 שניות, ומוציאים בעזרת כף מחוררת. מניחים בתבנית על נייר אפייה, כשהצד שהיה בתוך המים פונה למעלה.
- מתיזים שמן זית או מורחים בביצה טרופה, מפזרים מלח וזעתר.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 12 דקות.
מלך מלכי הלחמים - לחם מחמצת עם אגוזי מלך
חלת קוקוס משגעת - גם פרווה וגם סופר טעימה!
פיתות אבולעפיה מתוקות ללא גלוטן
לחם יוגורט יווני או שובר הקרח האידיאלי בכל ארוחה
אופן הכנה
- מערבבים בקערה גדולה את הקמח, שמרים וסוכר.
- מוסיפים בהדרגה את המים ומתחילים ללוש. אם הבצק יבש מדי מוסיפים עוד מים, בכל פעם כף אחת. כשהבצק מתחיל להפוך לבצק אחיד ונוח לעבודה, מוסיפים את השמן ואת המלח, ולשים לבצק אחיד ורך.
- משאירים את הבצק בקערה, מכסים ומניחים להתפחה של עשר דקות.
- מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
- לאחר עשר דקות, מוציאים את הבצק מהקערה, מניחים על משטח מקומח, ומחלקים אותו ל-12 חלקים שווים. אפשר לשקול את הבצק אבל הכי קל ומהיר לגלגל ל”נחש” עבה ואחיד, לחתוך באמצע, ולחתוך כל חצי ל-6 חלקים שווים יחסית.
- מגלגלים כל חלק לנחש דק וארוך. יוצרים ממנו צורה של פרעצל: מתחילים בצורה של האות ע
- את הקצוות מלפפים פעמיים אחד סביב השני, והופכים לתוך הלולאה.
- בסיר קטן שמים את המים עם סודה לשתיה וסוכר חום. מניחים על הכיריים ומביאים לרתיחה חזקה (זהירות, הסודה לשתיה מבעבעת).
- מכניסים את הפרעצלים אחד-אחד לתוך המים הרותחים ל-20 שניות, ומוציאים בעזרת כף מחוררת. מניחים בתבנית על נייר אפייה, כשהצד שהיה בתוך המים פונה למעלה.
- מתיזים שמן זית או מורחים בביצה טרופה, מפזרים מלח וזעתר.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 12 דקות.
מלך מלכי הלחמים - לחם מחמצת עם אגוזי מלך
חלת קוקוס משגעת - גם פרווה וגם סופר טעימה!
פיתות אבולעפיה מתוקות ללא גלוטן
לחם יוגורט יווני או שובר הקרח האידיאלי בכל ארוחה
הערות
- אפשר להכין מראש ולהקפיא. לאחר ההקפאה מומלץ לחמם מחדש בתנור חם כמה דקות
הערות
- אפשר להכין מראש ולהקפיא. לאחר ההקפאה מומלץ לחמם מחדש בתנור חם כמה דקות
תגובה (1)
איזה בייגלה מושלמים יצאו לנו ❤️??? מתכון ממש מצויין!!!