פרעצלים קלאסיים של אפרת ליכטנשטט

אפרת ליכטנשטט מלמדת איך להכין פרצעלים רכים וטעימים בטירוף, שלב אחרי שלב. אפשר לנשנש אותם סתם ככה או לעשות מהם כריכים מושלמים
אפרת ליכטנשטט מלמדת איך להכין פרצעלים רכים וטעימים בטירוף, שלב אחרי שלב. אפשר לנשנש אותם סתם ככה או לעשות מהם כריכים מושלמים
  • אפרת ליכטנשטט
שמרו
כשר
13 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    10
  • הכנה שעה
    כולל 3 שעות
  • קלוריות
    153
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 153.1 קק״ל 2295.9 קק״ל
    פחמימות 27.7 גרם 415.2 גרם
    שומן 4.5 גרם 67.9 גרם
    נתרן 481.5 מ״ג 7222.1 מ״ג
    חלבון 4.4 גרם 65.8 גרם
    סיבים תזונתיים 3.8 גרם 56.7 גרם
    שומן רווי 0.5 גרם 7.7 גרם
    כולסטרול 19.7 מ״ג 295.4 מ״ג
    סידן 15.0 מ״ג 225.0 מ״ג
    ברזל 1.3 מ״ג 19.1 מ״ג
    אשלגן 130.1 מ״ג 1951.3 מ״ג
    אבץ 0.9 מ״ג 13.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    10
  • הכנה שעה
    כולל 3 שעות
  • קלוריות
    153
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 153.1 קק״ל 2295.9 קק״ל
    פחמימות 27.7 גרם 415.2 גרם
    שומן 4.5 גרם 67.9 גרם
    נתרן 481.5 מ״ג 7222.1 מ״ג
    חלבון 4.4 גרם 65.8 גרם
    סיבים תזונתיים 3.8 גרם 56.7 גרם
    שומן רווי 0.5 גרם 7.7 גרם
    כולסטרול 19.7 מ״ג 295.4 מ״ג
    סידן 15.0 מ״ג 225.0 מ״ג
    ברזל 1.3 מ״ג 19.1 מ״ג
    אשלגן 130.1 מ״ג 1951.3 מ״ג
    אבץ 0.9 מ״ג 13.7 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
13 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

ציפוי


אופן הכנה

  1. בקערת מיקסר שמים את כל החומרים היבשים ומערבבים היטב. מוסיפים שמן ומתחילים לערבל בעזרת וו לישה. מוסיפים את המים בהדרגה ומשנים מדי פעם את מהירות הלישה כדי שהבצק יתאחד. מוסיפים את כל המים ואם יש צורך (הבצק עדיין יבש) מוסיפים עוד כף או שתיים.
  2. לשים במהירות נמוכה עשר דקות ומעבירים את הבצק למשטח העבודה. לשים עם הידיים לצורת כדור, מעבירים לקערה משומנת, מכסים בניילון ומתפיחים כשעה במקום חמים (אפשר גם להתפיח לילה במקרר, ובמקרה כזה השתמשו ב-2 כפיות שמרים יבשים).
  3. מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה.
  4. אחרי שעה מעבירים את הבצק למשטח העבודה ומועכים אותו להוצאת האוויר. מחלקים את הבצק ל-12-10-חלקים שווים (הכי נוח בעזרת משקל לכדורים במשקל -70-90 גרם) ויוצרים כדורים בערך בקוטר 6-8 ס״מ.
  5. מגלגלים כל כדור לנחש ארוך מאד ויוצרים קשר בייגלה (ממליצה לראות באינסטגרם שלי איך מכינים או לחפש ביו-טיוב). מומלץ לכסות את הבצק והכדורים במגבת בזמן העבודה. מניחים במרווחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכסים במגבת מטבח.
  6. בסיר גדול מרתיחים מים ומוסיפים אבקת סודה לשתייה וסוכר. חשוב להוסיף את הסודה לשתייה בזהירות כי המים קופצים ומבעבעים!
  7. מכניסים כל פרעצל למים הרותחים לשלושים שניות (שימו טיימר) בעזרת תרווד רחב או מצקת שטוחה עם חורים.
  8. מחזירים את הפרעצל לתבנית עם כמה שפחות מים.
  9. מברישים את הפרעצלים בביצה טרופה ומפזרים מלח גס.
  10. אופים 12-14 דקות או עד שהם מגיעים לצבע חום יפה, אפשר לסובב את התבנית באמצע האפייה לאפייה שווה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
פרעצלים קלאסיים של אפרת ליכטנשטט

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    אלמוג וטורי

    נדירררר

    Avatar
    Sharon Mazliah

    יצא מוש!! Challenge accepted

תגובות (31)

Avatar

    Avatar
    Shiri LA

    תודה על מתכון מהמם וקל. שאלה-איך הכי טוב לשמור אותם כשהם מתקררים? בשקית זיפלוק הם נהיים רכים..

      Avatar
      מערכת Foody

      מחכים לצינון מלא ואז שמים בשקית זיפלוק. אם שמים בזיפלוק כשהם חמים, האדים נכלאים בשקית ומרככים אותם

      Avatar
      Shiri LA

      תודה על המענה. שמתי בשקית זיפלוק כשהיו קרים אך משום מה נהיו עם רכים למעלה-כאילו רטובים. בהקפאה פחות מורגש. במיוחד אלו שהוספתי עליהם זעתר.

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות