צ’יפס זוקיני אפוי של רחלי קרוט, כי כמה אפשר לטגן?!
צ׳יפס אפוי כבר כולם מכירים, אבל צ’יפס זוקיני אפוי עדיין לא טעמתם! רחלי קרוט מלמדת איך להכין צ׳יפס רך מבפנים ופריך מבחוץ עם מינימום שמן
צ׳יפס אפוי כבר כולם מכירים, אבל צ’יפס זוקיני אפוי עדיין לא טעמתם! רחלי קרוט מלמדת איך להכין צ׳יפס רך מבפנים ופריך מבחוץ עם מינימום שמן
- רחלי קרוט
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 369.1 קק״ל 1476.4 קק״לפחמימות 45.2 גרם 180.8 גרםשומן 11.8 גרם 47.1 גרםנתרן 755.9 מ״ג 3023.8 מ״גחלבון 20.1 גרם 80.3 גרםסיבים תזונתיים 5.7 גרם 22.7 גרםשומן רווי 4.8 גרם 19.4 גרםכולסטרול 163.0 מ״ג 651.8 מ״גסידן 296.1 מ״ג 1184.4 מ״גברזל 2.1 מ״ג 8.6 מ״גאשלגן 570.5 מ״ג 2281.9 מ״גאבץ 2.1 מ״ג 8.3 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 15 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות369
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 369.1 קק״ל 1476.4 קק״לפחמימות 45.2 גרם 180.8 גרםשומן 11.8 גרם 47.1 גרםנתרן 755.9 מ״ג 3023.8 מ״גחלבון 20.1 גרם 80.3 גרםסיבים תזונתיים 5.7 גרם 22.7 גרםשומן רווי 4.8 גרם 19.4 גרםכולסטרול 163.0 מ״ג 651.8 מ״גסידן 296.1 מ״ג 1184.4 מ״גברזל 2.1 מ״ג 8.6 מ״גאשלגן 570.5 מ״ג 2281.9 מ״גאבץ 2.1 מ״ג 8.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 369 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
צ׳יפס זוקיני
-
4 זוקיני ירוק בינונייםאפשר להשתמש בקישואים קשים
-
3/4 כוס קמח לבן
-
2 ביצים L
-
1 כוס פירורי לחם
-
100 גרם גבינת פרמזן
-
3 גבעולי טימין טרי
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-
1/2 כפית מלח דק
הגשה
-
1 לימון בינוני
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-190 מעלות.
- מסירים את הקצוות של הזוקיני וחותכים לחצי לאורכם ושוב לחצי לאורך כך שיווצרו 4 רצועות. חותכים לחצי לקבלת 8 מקטעים באורך של 5 ס”מ לערך. (אפשר גם לחתוך לאצבעות כמו שחותכים תפוחי אדמה לצ’יפס).
- מגררים את הגבינה על החלק הדק בפומפייה, מפרידים את עלי התימין ומגררים את קליפת הלימון.
- שמים בקערה אחת קמח, בשנייה ביצים ובשלישית מערבבים פירורי לחם עם גבינה מגורדת, עלי טימין, פלפל שחור ומלח.
- מצפים את הזוקיני בקמח ומנערים מעט לקבלת שכבה אחידה.
- מעבירים לקערה עם הביצים, עוטפים היטב מכל הכיוונים ומעבירים לקערת פירורי הלחם והגבינה.
- מצפים היטב מסביב. חוזרים על הפעולה עם כל הזוקיני.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה ומתיזים עליו תרסיס שמן.
- מניחים מעל את הזוקיני ומתיזים בנדיבות תרסיס שמן מעל.
- אופים במשך 10 דקות והופכים לצד השני, אופים עוד 2-5 דקות (תלוי בעובי הזוקיני), חשוב שהחלק החיצוני יהיה זהוב.
- מגישים חם חם עם גרידת לימון מעל (מגרדים על החלק הדק בפומפייה) שמוסיפה תועפות טעם.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-190 מעלות.
- מסירים את הקצוות של הזוקיני וחותכים לחצי לאורכם ושוב לחצי לאורך כך שיווצרו 4 רצועות. חותכים לחצי לקבלת 8 מקטעים באורך של 5 ס”מ לערך. (אפשר גם לחתוך לאצבעות כמו שחותכים תפוחי אדמה לצ’יפס).
- מגררים את הגבינה על החלק הדק בפומפייה, מפרידים את עלי התימין ומגררים את קליפת הלימון.
- שמים בקערה אחת קמח, בשנייה ביצים ובשלישית מערבבים פירורי לחם עם גבינה מגורדת, עלי טימין, פלפל שחור ומלח.
- מצפים את הזוקיני בקמח ומנערים מעט לקבלת שכבה אחידה.
- מעבירים לקערה עם הביצים, עוטפים היטב מכל הכיוונים ומעבירים לקערת פירורי הלחם והגבינה.
- מצפים היטב מסביב. חוזרים על הפעולה עם כל הזוקיני.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה ומתיזים עליו תרסיס שמן.
- מניחים מעל את הזוקיני ומתיזים בנדיבות תרסיס שמן מעל.
- אופים במשך 10 דקות והופכים לצד השני, אופים עוד 2-5 דקות (תלוי בעובי הזוקיני), חשוב שהחלק החיצוני יהיה זהוב.
- מגישים חם חם עם גרידת לימון מעל (מגרדים על החלק הדק בפומפייה) שמוסיפה תועפות טעם.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (3)
☺☺
ג’ני! את הימומית ותענוג בעצמך!
איזה יופי! צילומים מקסימים! תודה (: