צמחוני ומרגש: מאפה חצילים ובטטה
מאפה שיכול להתאים לארוחת צהריים או ערב, קליל ומהיר להכנה! בצק רך ואוורירי, במילוי בטטה, חצילים ובצל. מאפה טבעוני שניתן להפוך לחלבי עם תוספת מוצרלה למילוי
מאפה שיכול להתאים לארוחת צהריים או ערב, קליל ומהיר להכנה! בצק רך ואוורירי, במילוי בטטה, חצילים ובצל. מאפה טבעוני שניתן להפוך לחלבי עם תוספת מוצרלה למילוי
- ספיר דהן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 420.8 קק״ל 2945.7 קק״לפחמימות 69.9 גרם 489.5 גרםשומן 10.8 גרם 75.8 גרםנתרן 2837.9 מ״ג 19865.3 מ״גחלבון 9.8 גרם 68.8 גרםסיבים תזונתיים 4.6 גרם 32.2 גרםשומן רווי 1.3 גרם 9.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 25.0 מ״ג 175.1 מ״גברזל 1.6 מ״ג 11.0 מ״גאשלגן 238.4 מ״ג 1669.0 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 7.4 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 45 דק׳כולל שעתיים ו-15 דק׳
-
קלוריות421
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 420.8 קק״ל 2945.7 קק״לפחמימות 69.9 גרם 489.5 גרםשומן 10.8 גרם 75.8 גרםנתרן 2837.9 מ״ג 19865.3 מ״גחלבון 9.8 גרם 68.8 גרםסיבים תזונתיים 4.6 גרם 32.2 גרםשומן רווי 1.3 גרם 9.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 25.0 מ״ג 175.1 מ״גברזל 1.6 מ״ג 11.0 מ״גאשלגן 238.4 מ״ג 1669.0 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 7.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 45 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-15 דק׳ | קלוריות 421 | כמות מנות 7 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
550 גרם קמח לבן
-
8 גרם מלח דק
-
30 גרם סוכר לבן
-
10 גרם שמרים יבשים
-
360 מ"ל מים פושריםכוס וחצי
-
35 גרם שמן זית
הברשה
-
2 כפות שמן זית
פיזור מעל הבצק
-
2 כפות מלח גס
-
1 אורגנו יבש L
-
1 חופן שומשום
אופן הכנה
- בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, סוכר, שמרים, ומערבבים מעט לאיחוד.
- מוסיפים את המים והשמן ולשים כ- 5 דק’ עד לקבלת כדור בצק אחיד.
- עוצרים את פעילות המיקסר, מוסיפים את המלח ולשים עוד כמה דק’ עד שהמלח נטמע והבצק חלק, אחיד ומעט דביק.
- מעבירים לקערה משומנת קלות, מכסים במגבת נקייה ומשאירים להתפחה בטמפ’ החדר כשעה.
- בינתיים מכינים את המילוי: מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- חותכים את החציל והבטטה לקוביות קטנות, ואת הבצל חותכים לרצועות.
- מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומניחים את הירקות שחתכנו, מברישים בשמן זית ומכניסים לתנור ל-25 דק’ לאפייה חלקית (הירקות נכנסים לאפייה חוזרת יחד עם הבצק).
- מעלים את חום התנור לחום של 200 מעלות.
- לאחר ההתפחה לשים את הבצק להוצאת אוויר, מקמחים משטח עבודה ומחלקים את הבצק ל-7 כדורים במשקל 140 גרם.
- מרדדים כל עיגול לעלה דק ומגלגלים את הבצק מצד ימין ומשמאל.
- ממלאים באמצע מתערובת הירקות ומהדקים היטב את הצדדים.
- מעבירים את המאפים לתבנית מרופדת בנייר אפייה. מברישים את המאפה מכל צידו בשמן זית, ומפזרים מעל מעט מלח גס, אורגנו ושומשום.
- אופים בתנור כ-20-25 דק’.
- מצננים מעט וזוללים.
בואו לעקוב אחרי ספיר ברשתות החברתיות ולהישאר מעודכנים במתכונים הכי שווים שלה! בלוג: https://sapirs.co.il או באינסטגרם: https://www.instagram.com/sapirs.co.il/
אופן הכנה
- בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, סוכר, שמרים, ומערבבים מעט לאיחוד.
- מוסיפים את המים והשמן ולשים כ- 5 דק’ עד לקבלת כדור בצק אחיד.
- עוצרים את פעילות המיקסר, מוסיפים את המלח ולשים עוד כמה דק’ עד שהמלח נטמע והבצק חלק, אחיד ומעט דביק.
- מעבירים לקערה משומנת קלות, מכסים במגבת נקייה ומשאירים להתפחה בטמפ’ החדר כשעה.
- בינתיים מכינים את המילוי: מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- חותכים את החציל והבטטה לקוביות קטנות, ואת הבצל חותכים לרצועות.
- מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומניחים את הירקות שחתכנו, מברישים בשמן זית ומכניסים לתנור ל-25 דק’ לאפייה חלקית (הירקות נכנסים לאפייה חוזרת יחד עם הבצק).
- מעלים את חום התנור לחום של 200 מעלות.
- לאחר ההתפחה לשים את הבצק להוצאת אוויר, מקמחים משטח עבודה ומחלקים את הבצק ל-7 כדורים במשקל 140 גרם.
- מרדדים כל עיגול לעלה דק ומגלגלים את הבצק מצד ימין ומשמאל.
- ממלאים באמצע מתערובת הירקות ומהדקים היטב את הצדדים.
- מעבירים את המאפים לתבנית מרופדת בנייר אפייה. מברישים את המאפה מכל צידו בשמן זית, ומפזרים מעל מעט מלח גס, אורגנו ושומשום.
- אופים בתנור כ-20-25 דק’.
- מצננים מעט וזוללים.
בואו לעקוב אחרי ספיר ברשתות החברתיות ולהישאר מעודכנים במתכונים הכי שווים שלה! בלוג: https://sapirs.co.il או באינסטגרם: https://www.instagram.com/sapirs.co.il/
הערות
- ניתן להקפיא את המאפים כשהם עטופים היטב, ולחמם מעט בתנור כשמתחשק
- תוכלו לשלב כל ירק אחר שאתם אוהבים (זיתים, קישואים גמבה וכו'...)
- חשוב לעבוד על משטח עבודה מקומח קלות על מנת למנוע הידבקות של הבצק
הערות
- ניתן להקפיא את המאפים כשהם עטופים היטב, ולחמם מעט בתנור כשמתחשק
- תוכלו לשלב כל ירק אחר שאתם אוהבים (זיתים, קישואים גמבה וכו'...)
- חשוב לעבוד על משטח עבודה מקומח קלות על מנת למנוע הידבקות של הבצק
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן