צמחוני ומרגש: מאפה חצילים ובטטה

מאפה שיכול להתאים לארוחת צהריים או ערב, קליל ומהיר להכנה! בצק רך ואוורירי, במילוי בטטה, חצילים ובצל. מאפה טבעוני שניתן להפוך לחלבי עם תוספת מוצרלה למילוי
מאפה שיכול להתאים לארוחת צהריים או ערב, קליל ומהיר להכנה! בצק רך ואוורירי, במילוי בטטה, חצילים ובצל. מאפה טבעוני שניתן להפוך לחלבי עם תוספת מוצרלה למילוי
  • ספיר דהן
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 45 דק׳
    כולל שעתיים ו-15 דק׳
  • קלוריות
    421
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 420.8 קק״ל 2945.7 קק״ל
    פחמימות 69.9 גרם 489.5 גרם
    שומן 10.8 גרם 75.8 גרם
    נתרן 2837.9 מ״ג 19865.3 מ״ג
    חלבון 9.8 גרם 68.8 גרם
    סיבים תזונתיים 4.6 גרם 32.2 גרם
    שומן רווי 1.3 גרם 9.2 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 25.0 מ״ג 175.1 מ״ג
    ברזל 1.6 מ״ג 11.0 מ״ג
    אשלגן 238.4 מ״ג 1669.0 מ״ג
    אבץ 1.1 מ״ג 7.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 45 דק׳
    כולל שעתיים ו-15 דק׳
  • קלוריות
    421
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 420.8 קק״ל 2945.7 קק״ל
    פחמימות 69.9 גרם 489.5 גרם
    שומן 10.8 גרם 75.8 גרם
    נתרן 2837.9 מ״ג 19865.3 מ״ג
    חלבון 9.8 גרם 68.8 גרם
    סיבים תזונתיים 4.6 גרם 32.2 גרם
    שומן רווי 1.3 גרם 9.2 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 25.0 מ״ג 175.1 מ״ג
    ברזל 1.6 מ״ג 11.0 מ״ג
    אשלגן 238.4 מ״ג 1669.0 מ״ג
    אבץ 1.1 מ״ג 7.4 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מאפים מלוחים
ספיר דהן
X

דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

מילוי

הברשה

פיזור מעל הבצק


אופן הכנה

  1. בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, סוכר, שמרים, ומערבבים מעט לאיחוד.
  2. מוסיפים את המים והשמן ולשים כ- 5 דק’ עד לקבלת כדור בצק אחיד.
  3. עוצרים את פעילות המיקסר, מוסיפים את המלח ולשים עוד כמה דק’ עד שהמלח נטמע והבצק חלק, אחיד ומעט דביק.
  4. מעבירים לקערה משומנת קלות, מכסים במגבת נקייה ומשאירים להתפחה בטמפ’ החדר כשעה.

    מעבירים לקערה משומנת קלות ומתפיחים כשעה. צילום: ספיר דהן
    מעבירים לקערה משומנת קלות ומתפיחים כשעה. צילום: ספיר דהן

  5. בינתיים מכינים את המילוי: מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  6. חותכים את החציל והבטטה לקוביות קטנות, ואת הבצל חותכים לרצועות.
  7. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומניחים את הירקות שחתכנו, מברישים בשמן זית ומכניסים לתנור ל-25 דק’ לאפייה חלקית (הירקות נכנסים לאפייה חוזרת יחד עם הבצק).

    מניחים את הירקות בתבנית עם נייר אפייה, מברישים בשמן זית ומכניסים לתנור. צילום: ספיר דהן
    מניחים את הירקות בתבנית עם נייר אפייה, מברישים בשמן זית ומכניסים לתנור. צילום: ספיר דהן

  8. מעלים את חום התנור לחום של 200 מעלות.
  9. לאחר ההתפחה לשים את הבצק להוצאת אוויר, מקמחים משטח עבודה ומחלקים את הבצק ל-7 כדורים במשקל 140 גרם.
  10. מרדדים כל עיגול לעלה דק ומגלגלים את הבצק מצד ימין ומשמאל.
    מרדדים כל עיגול לעלה דק. צילום: ספיר דהן
    מרדדים כל עיגול לעלה דק. צילום: ספיר דהן

    מגלגלים את הבצק מצד ימין ומשמאל. צילום: ספיר דהן
    מגלגלים את הבצק מצד ימין ומשמאל. צילום: ספיר דהן

  11. ממלאים באמצע מתערובת הירקות ומהדקים היטב את הצדדים.

    ממלאים באמצע מתערובת הירקות. צילום: ספיר דהן
    ממלאים באמצע מתערובת הירקות. צילום: ספיר דהן

  12. מעבירים את המאפים לתבנית מרופדת בנייר אפייה. מברישים את המאפה מכל צידו בשמן זית, ומפזרים מעל מעט מלח גס, אורגנו ושומשום.

    מהדקים היטב את הצדדים, מברישים את המאפה מכל צידו בשמן זית, ומפזרים מעט מלח גס, אורגנו ושומשום. צילום: ספיר דהן
    מהדקים היטב את הצדדים, מברישים את המאפה מכל צידו בשמן זית, ומפזרים מעט מלח גס, אורגנו ושומשום. צילום: ספיר דהן

  13. אופים בתנור כ-20-25 דק’.
  14. מצננים מעט וזוללים.

    בואו לעקוב אחרי ספיר ברשתות החברתיות ולהישאר מעודכנים במתכונים הכי שווים שלה! בלוג: https://sapirs.co.il או באינסטגרם: https://www.instagram.com/sapirs.co.il/

הערות

  • ניתן להקפיא את המאפים כשהם עטופים היטב, ולחמם מעט בתנור כשמתחשק
  • תוכלו לשלב כל ירק אחר שאתם אוהבים (זיתים, קישואים גמבה וכו'...)
  • חשוב לעבוד על משטח עבודה מקומח קלות על מנת למנוע הידבקות של הבצק

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
צמחוני ומרגש: מאפה חצילים ובטטה

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (8)

Avatar

    Avatar
    אופיר

    עבודה בשלבים אבל התוצאה פשוט מושלמת!

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות