-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 503.5 קק״ל 6041.4 קק״לפחמימות 105.9 גרם 1270.8 גרםשומן 5.4 גרם 64.7 גרםנתרן 68.8 מ״ג 825.4 מ״גחלבון 6.7 גרם 80.2 גרםסיבים תזונתיים 3.1 גרם 37.4 גרםשומן רווי 1.3 גרם 16.1 גרםכולסטרול 73.9 מ״ג 887.2 מ״גסידן 65.0 מ״ג 779.8 מ״גברזל 1.3 מ״ג 15.9 מ״גאשלגן 210.7 מ״ג 2528.7 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 10.4 מ״גסגור
-
מרכיבים20
-
הכנה שעהכולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות504
-
רמת קושי:קשה
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 503.5 קק״ל 6041.4 קק״לפחמימות 105.9 גרם 1270.8 גרםשומן 5.4 גרם 64.7 גרםנתרן 68.8 מ״ג 825.4 מ״גחלבון 6.7 גרם 80.2 גרםסיבים תזונתיים 3.1 גרם 37.4 גרםשומן רווי 1.3 גרם 16.1 גרםכולסטרול 73.9 מ״ג 887.2 מ״גסידן 65.0 מ״ג 779.8 מ״גברזל 1.3 מ״ג 15.9 מ״גאשלגן 210.7 מ״ג 2528.7 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 10.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 20 | זמן הכנה שעה | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 504 | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
קאפקייקס
-
3 ביצים L
-
3/4כוס או 150 גרם סוכר חום
-
3/4 כוס רסק תפוחים
-
1 כוס דבש
-
1 כוס תה חזק
-
2 1/2כוסות או 350 גרם קמח לבן
-
1 שקית אבקת אפייה
-
1/2 כפית קינמון טחון
-
1 כפית תמצית וניל
תפוחים מקורמלים
-
3 תפוחי עץ גרני סמיט בינוניים
-
3 כפות סוכר חום כהה
-
1/2 כפית קינמון טחון
קישוט דבורים
-
150 גרם מרציפן
-
25 גרם שקדים פרוסים
-
50 גרם שוקולד מריר
אופן הכנה
- מכינים את הקאפקייקס: טורפים בקערה גדולה ביצים, סוכר, רסק תפוחים, דבש ותה. מוסיפים קמח, אבקת אפייה, קינמון ווניל וטורפים.
- משמנים תבנית שקעים בעזרת תרסיס שמן פאם וממלאים את השקעים עד 3/4 גובה. אופים ב-180 מעלות במשך 30-40 דקות או עד שהקאפקייקס יציבים ומוכנים.
- קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות בגודל 1 ס”מ.
- במחבת גדולה, משומנת בתרסיס שמן פאם, מטגנים את התפוחים במשך 3 דקות.
- מוסיפים את הסוכר והקינמון ומטגנים עד שהסוכר מתמוסס. מצננים.
- יוצרים גומה במרכז כל קאפקייקס וממלאים בתפוחים מקורמלים.
- מכינים את המרנג: מניחים בקערת מיקסר את הסוכר והחלבונים ואת הקערה הזאת מניחים מעל סיר עם 2 כוסות מים רותחים. חשוב שהקערה לא תיגע במים אלא רק תתחמם מהאדים.
- טורפים כל הזמן עד שהסוכר מתמוסס.
- מעבירים את הקערה למיקסר, עם וו הקצפה, ומקציפים על מהירות בינונית במשך 10 דקות.
- כשהמרנג יציב ומבריק מזלפים גבעה בצורת כוורת על הקאפקייקס (אם רוצים, בשלב הזה אפשר לשרוף את המרנג עם ברנר על מנת ליצור פסי שיזוף).
- מכינים את הדבורים: יוצרים כדורים מהמרציפן בגודל מטבע של 10 שקלים ומרדדים לצורת אליפסה.
- קולים את השקדים במחבת משומנת במעט תרסיס פאם קנולה ומצמידים בלחיצה לצידי המרציפן.
- ממיסים את השוקולד, מעבירים לשקית זילוף עם פיה קטנה ומזלפים עיניים פה ופסים בחלק העליון. שומרים במקרר עד שמעטרים את הקאפקייקס.
צילום: נמרוד סונדרס
אופן הכנה
- מכינים את הקאפקייקס: טורפים בקערה גדולה ביצים, סוכר, רסק תפוחים, דבש ותה. מוסיפים קמח, אבקת אפייה, קינמון ווניל וטורפים.
- משמנים תבנית שקעים בעזרת תרסיס שמן פאם וממלאים את השקעים עד 3/4 גובה. אופים ב-180 מעלות במשך 30-40 דקות או עד שהקאפקייקס יציבים ומוכנים.
- קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות בגודל 1 ס”מ.
- במחבת גדולה, משומנת בתרסיס שמן פאם, מטגנים את התפוחים במשך 3 דקות.
- מוסיפים את הסוכר והקינמון ומטגנים עד שהסוכר מתמוסס. מצננים.
- יוצרים גומה במרכז כל קאפקייקס וממלאים בתפוחים מקורמלים.
- מכינים את המרנג: מניחים בקערת מיקסר את הסוכר והחלבונים ואת הקערה הזאת מניחים מעל סיר עם 2 כוסות מים רותחים. חשוב שהקערה לא תיגע במים אלא רק תתחמם מהאדים.
- טורפים כל הזמן עד שהסוכר מתמוסס.
- מעבירים את הקערה למיקסר, עם וו הקצפה, ומקציפים על מהירות בינונית במשך 10 דקות.
- כשהמרנג יציב ומבריק מזלפים גבעה בצורת כוורת על הקאפקייקס (אם רוצים, בשלב הזה אפשר לשרוף את המרנג עם ברנר על מנת ליצור פסי שיזוף).
- מכינים את הדבורים: יוצרים כדורים מהמרציפן בגודל מטבע של 10 שקלים ומרדדים לצורת אליפסה.
- קולים את השקדים במחבת משומנת במעט תרסיס פאם קנולה ומצמידים בלחיצה לצידי המרציפן.
- ממיסים את השוקולד, מעבירים לשקית זילוף עם פיה קטנה ומזלפים עיניים פה ופסים בחלק העליון. שומרים במקרר עד שמעטרים את הקאפקייקס.
צילום: נמרוד סונדרס
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (4)
על זה לא שמעתי .. חידשתם לי
שתפי אותנו איך יצא דינה!
נתתם לי רעיון לקינוח לשבת
כיף לשמוע!