קונכיות פילו אלגנטיות ומרשימות במילוי כבדי עוף ובצל
נהדרות גם כמנה ראשונה וגם כמנה עיקרית בארוחת החג! העיקר שיהיו על השולחן - קונכיות פילו עם כבדי עוף ובצלים ברוטב מתקתק נהדר
נהדרות גם כמנה ראשונה וגם כמנה עיקרית בארוחת החג! העיקר שיהיו על השולחן - קונכיות פילו עם כבדי עוף ובצלים ברוטב מתקתק נהדר
- עינב חאקון
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 517.1 קק״ל 4654.3 קק״לפחמימות 32.0 גרם 287.9 גרםשומן 34.5 גרם 310.3 גרםנתרן 489.1 מ״ג 4402.3 מ״גחלבון 17.4 גרם 156.6 גרםסיבים תזונתיים 1.8 גרם 16.0 גרםשומן רווי 8.9 גרם 79.9 גרםכולסטרול 268.3 מ״ג 2415.0 מ״גסידן 31.5 מ״ג 283.2 מ״גברזל 7.7 מ״ג 69.1 מ״גאשלגן 299.4 מ״ג 2694.8 מ״גאבץ 156.1 מ״ג 1404.6 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה 35 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות517
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 517.1 קק״ל 4654.3 קק״לפחמימות 32.0 גרם 287.9 גרםשומן 34.5 גרם 310.3 גרםנתרן 489.1 מ״ג 4402.3 מ״גחלבון 17.4 גרם 156.6 גרםסיבים תזונתיים 1.8 גרם 16.0 גרםשומן רווי 8.9 גרם 79.9 גרםכולסטרול 268.3 מ״ג 2415.0 מ״גסידן 31.5 מ״ג 283.2 מ״גברזל 7.7 מ״ג 69.1 מ״גאשלגן 299.4 מ״ג 2694.8 מ״גאבץ 156.1 מ״ג 1404.6 מ״גסגור
מה שמבדיל בין שולחן חגיגי לסתם שולחן ארוחת צהרים או ערב זה בעצם הגיוון. המתכון הזה של קונכיות פילו פריכות וזהובות במילוי כבדי עוף ובצל ברוטב מתקתק מניב מנה חגיגית ומיוחדת במינה שכולה גיוון מושלם.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 17 | זמן הכנה 35 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 517 | כמות מנות 9 |
---|
מצרכים
מצרכים
פילו במילוי כבדי עוף
-
1 חבילה בצק פילומופשר לפי הוראות היצרן
-
5 כפות שמן קנולה
-
700 גרם כבדי עוף
-
10 יחידות בצלי שאלוט
-
2 בצלים בינוניים
-
1 כף סוכר חום
-
1 כפית שטוחה מלח דקאו לפי הטעם
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוסאו לפי הטעם
-
1 כפית כמון טחון
-
1/4 כוס שמן זיתאו תרסיס שמן זית
רוטב
-
1/2 כוס רוטב שזיפים חמוץ מתוקמזרח מערב
-
1/4 כוס רוטב סויה יאמאסהמזרח מערב
-
2 כפות רוטב צ’ילי מתוקמזרח מערב
-
2 כפות חומץ בלסמי
הגשה
-
1/4 כוס שקדים קלוייםשבורים גס
-
1/4 כוס גרגירי רימון
-
1 חופן עיריתקצוצה
אופן הכנה
- פורסים את בצלי השאלוט והבצלים לרצועות.
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- מכינים את קונכיות הפילו: מברישים שני עלי פילו בשמן זית (אפשר בתרסיס), מניחים אחד על השני וחותכים ל-9 ריבועים בגודל שווה. מברישים שוב ומניחים בשקעים של תבנית מאפינס.
- אופים את הקונכיות כ-10 דקות להשחמה יפה ומצננים.
- מכינים את הרוטב: מבשלים את כל מרכיבי הרוטב על להבה נמוכה כחצי שעה לקבלת רוטב סמיך.
- מכינים את כבדי העוף: צולים את כבדי העוף מעל אש גלויה או בתנור להכשרה ובסיום חותכים אותם לקוביות קטנות.
- מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצלים תוך כדי ערבוב להשחמה. מוסיפים את הסוכר ומטגנים עוד 2 דקות. מוסיפים את כבדי העוף, מתבלים במלח, פלפל וכמון ומערבבים בזהירות עם כף עץ. ממשיכים לטגן 3 דקות, מוסיפים את הרוטב ומערבבים.
- ממלאים את קונכיות הפילו בכבדי העוף והבצל, מפזרים מעל את שברי השקדים הקלויים, גרגירי הרימון והעירית ומגישים.
אופן הכנה
- פורסים את בצלי השאלוט והבצלים לרצועות.
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- מכינים את קונכיות הפילו: מברישים שני עלי פילו בשמן זית (אפשר בתרסיס), מניחים אחד על השני וחותכים ל-9 ריבועים בגודל שווה. מברישים שוב ומניחים בשקעים של תבנית מאפינס.
- אופים את הקונכיות כ-10 דקות להשחמה יפה ומצננים.
- מכינים את הרוטב: מבשלים את כל מרכיבי הרוטב על להבה נמוכה כחצי שעה לקבלת רוטב סמיך.
- מכינים את כבדי העוף: צולים את כבדי העוף מעל אש גלויה או בתנור להכשרה ובסיום חותכים אותם לקוביות קטנות.
- מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצלים תוך כדי ערבוב להשחמה. מוסיפים את הסוכר ומטגנים עוד 2 דקות. מוסיפים את כבדי העוף, מתבלים במלח, פלפל וכמון ומערבבים בזהירות עם כף עץ. ממשיכים לטגן 3 דקות, מוסיפים את הרוטב ומערבבים.
- ממלאים את קונכיות הפילו בכבדי העוף והבצל, מפזרים מעל את שברי השקדים הקלויים, גרגירי הרימון והעירית ומגישים.
בשיתוף עם מזרח מערב
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (8)
אם הכנתי את הכבד יומיים לפני וזה במקרר , אז איך מומלץ לחמם לפני הגשה כדי לא לאבד מהרכות של הכבד, ובאיזה טמפרטורה לחמם וגם להגשה באיזה חום מומלץ
היי רויטל, מומלץ לחמם לפני ההגשה בטמפ’ של 150 מעלות עד 10 דק’.