סנו רקע

קוק או ואן: קלאסיקה צרפתית של עוף שלם ביין

קוק או ואן הוא תבשיל צרפתי נודע שהרעיון העומד מאחוריו הוא השריית העוף השלם עם ירקות השורש בבקבוק יין שלם למשך כמה שעות ואז טיגון ובישול ביין שבו הושרה. התוצאה היא עוף רך ונהדר ברוטב יין שהסמיך וקיבל טעם מרוכז ועשיר
קוק או ואן הוא תבשיל צרפתי נודע שהרעיון העומד מאחוריו הוא השריית העוף השלם עם ירקות השורש בבקבוק יין שלם למשך כמה שעות ואז טיגון ובישול ביין שבו הושרה. התוצאה היא עוף רך ונהדר ברוטב יין שהסמיך וקיבל טעם מרוכז ועשיר
  • מלי זיידמן
שמרו
כשר
3 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 35 דק׳
    כולל 6 שעות ו-20 דק׳
  • קלוריות
    521
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 520.8 קק״ל 3124.8 קק״ל
    פחמימות 23.8 גרם 142.7 גרם
    שומן 25.7 גרם 153.9 גרם
    נתרן 1043.6 מ״ג 6261.6 מ״ג
    חלבון 27.3 גרם 164.0 גרם
    סיבים תזונתיים 4.9 גרם 29.2 גרם
    שומן רווי 6.5 גרם 39.0 גרם
    כולסטרול 102.0 מ״ג 612.0 מ״ג
    סידן 108.3 מ״ג 649.6 מ״ג
    ברזל 4.0 מ״ג 24.0 מ״ג
    אשלגן 940.5 מ״ג 5642.8 מ״ג
    אבץ 2.2 מ״ג 13.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 35 דק׳
    כולל 6 שעות ו-20 דק׳
  • קלוריות
    521
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 520.8 קק״ל 3124.8 קק״ל
    פחמימות 23.8 גרם 142.7 גרם
    שומן 25.7 גרם 153.9 גרם
    נתרן 1043.6 מ״ג 6261.6 מ״ג
    חלבון 27.3 גרם 164.0 גרם
    סיבים תזונתיים 4.9 גרם 29.2 גרם
    שומן רווי 6.5 גרם 39.0 גרם
    כולסטרול 102.0 מ״ג 612.0 מ״ג
    סידן 108.3 מ״ג 649.6 מ״ג
    ברזל 4.0 מ״ג 24.0 מ״ג
    אשלגן 940.5 מ״ג 5642.8 מ״ג
    אבץ 2.2 מ״ג 13.1 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מתכוני עוף
מלי זיידמן
X

3 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. חותכים את הסלרי, החלק הלבן של הכרישה והגזרים לפרוסות גדולות.
  2. שוטפים היטב את העוף, מניחים בקערה עמוקה יחד עם הירקות החתוכים ובצלי השאלוט הקלופים.
  3. מוסיפים את עלה הדפנה, התימין והפלפל השחור ומוזגים מעל את בקבוק היין.
    מכסים היטב את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר להשריה של 4 שעות.
  4. מוציאים את העוף והירקות מהמשרה ומייבשים אותם ברב מגבת ג’מבו.
  5. מחממים את השמן בסיר כבד, שיכיל את העוף השלם ומטגנים בו את העוף מכל צדדיו, עד השחמה. מוציאים את העוף מהסיר.
  6. מכניסים את הירקות לאותו הסיר ומטגנים אותן מעט. מחזירים את העוף לסיר ומסדרים בצפיפות.

    עכשיו נותר רק להוסיף את העוף ולהמתין לתוצאה

  7. מוסיפים את המלח ויוצקים את היין מהמשרה. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה-בינונית במשך כשעה.
  8. מסננים את היין מהעוף וממשיכים לבשל את העוף והירקות, ללא נוזלים, במשך 20 דקות.
  9. במקביל, מצמצמים את רוטב היין בסיר קטן נוסף, ברתיחה מתונה, עד שהוא מסמיך. בסיום הבישול אמורה להתקבל כמות של כ- 3/4 כוס רוטב.
  10. על צלחת הגשה מניחים את העוף השלם, לצידו את ירקות השורש ומעל הכל יוצקים את רוטב היין הסמיך.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
קוק או ואן: קלאסיקה צרפתית של עוף שלם ביין

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות