קיצ’רי עירקי – אורז עם עדשים ועם געגוע לשפיות ולסבתא

מתגעגעים לסבתא? הכינו קיצ'רי, מאכל עירקי פשוט ומזין, אורז צהבהב עם עדשים, שמפיץ בשומת משגעת בכל הבית. תוך חצי שעה יש לכם ריח של סבתא עירקית אסלית בבית
מתגעגעים לסבתא? הכינו קיצ'רי, מאכל עירקי פשוט ומזין, אורז צהבהב עם עדשים, שמפיץ בשומת משגעת בכל הבית. תוך חצי שעה יש לכם ריח של סבתא עירקית אסלית בבית
  • נעמה פלד
שמרו
כשר
35 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 5 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
    699
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 698.9 קק״ל 2795.6 קק״ל
    פחמימות 74.2 גרם 296.9 גרם
    שומן 37.2 גרם 149.0 גרם
    נתרן 1073.7 מ״ג 4294.8 מ״ג
    חלבון 20.9 גרם 83.6 גרם
    סיבים תזונתיים 6.9 גרם 27.7 גרם
    שומן רווי 18.0 גרם 72.1 גרם
    כולסטרול 322.3 מ״ג 1289.1 מ״ג
    סידן 56.7 מ״ג 227.0 מ״ג
    ברזל 2.7 מ״ג 10.7 מ״ג
    אשלגן 102.4 מ״ג 409.7 מ״ג
    אבץ 0.7 מ״ג 2.9 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 5 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
    699
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 698.9 קק״ל 2795.6 קק״ל
    פחמימות 74.2 גרם 296.9 גרם
    שומן 37.2 גרם 149.0 גרם
    נתרן 1073.7 מ״ג 4294.8 מ״ג
    חלבון 20.9 גרם 83.6 גרם
    סיבים תזונתיים 6.9 גרם 27.7 גרם
    שומן רווי 18.0 גרם 72.1 גרם
    כולסטרול 322.3 מ״ג 1289.1 מ״ג
    סידן 56.7 מ״ג 227.0 מ״ג
    ברזל 2.7 מ״ג 10.7 מ״ג
    אשלגן 102.4 מ״ג 409.7 מ״ג
    אבץ 0.7 מ״ג 2.9 מ״ג
    סגור

כבר ארבע שנים שחודש מרץ הוא חודש קשה בשבילי. ארבע שנים שאני מתעוררת בקביעות בשעה 03:00 לפנות בוקר, בשנים הראשונות התעוררתי בבהלה, ובשנים האחרונות אני מתעוררת בהשלמה. מתעוררת ומתקשרת במחשבה לסבתא ליליאן, הנסיכה מהחידקל שמתה כבר 20 שנים. אני לא מעירה את סבתא ליליאן שלי, כל חייה היא קמה בשעות האלה, פותחת את תריסי המרפסת, מתיישבת בכיסא הנדנדה שלה ומביטה ברחוב שמחה ברמת גן שעדיין נם. בכל פעם שאני עוברת בסביבה אני מרימה את העיניים ומחייכת אל אותה מרפסת, כאילו שסבתא שלי עדיין שם, כאילו שעוד כמה דקות היא תחכה לי בקצה גרם המדרגות עם החיוך העייף, העיניים שראו יותר מדי, הפסנתר, המבטא העירקי והאוכל שלה. אוף… האוכל שלה.

 

ככה, כבר ארבע שנים, כשאני מתעוררת באמצע הלילה אני מתקשרת אליה שיחת גוביינא מלב אל לב ומבקשת ממנה שתשלח אליי את השינה בחזרה, ושתנקה לי את החלומות. פעם ביקשתי ממנה שתחזיר לי את החלומות כי חשבתי שאבדה לי היכולות לחלום ולקוות, עכשיו אני רק מבקשת שתטהר אותם ושתגרש את מראות הרחוב ההוא שצצים כך סתם בלי סיבה, גם כשהחלום ממש ממש טוב.

סבתא ליליאן אהבה אקטואליה. אם היא הייתה חיה היום יש מצב שהיא הייתה טוקבקיסטית עסוקה. “מהבוקר אני עם טרנזיסטור על האוזן” היא אמרה ודקה אחרי זה קיללה את כל מנהיגי העולם קללות באורך של קילומטר, שיהיה להם לבריאות ולתרופות.

אתמול הייתי חייבת את הנוכחות הפיזית שלה. הייתי צריכה את הניחוחות שלה שמרגיעים אותי כל כך. הכנתי קיצ’רי ניחוחי שהעלה אותה בכל פינה בבית הקטן שלנו. נזכרתי שפעם הגעתי אליה ביום חמישי, רעבה לטבית הקבוע, מה רבה הייתה אכזבתי שגיליתי בסיר האמייל אורז צהוב עם עדשים וניחוח אחר. כל כך התאכזבתי שסרבתי לאכול. אז נכון, קיצ’רי הוא סגנית מלכת החן של הטבית, הוא צנוע, פשוט, לא דורש השקעה ומהיר, ולכן הוא גם המאכל הקבוע של ימי חמישי הגדושים בעבודת מטבח וניקיון. אבל הוא נפלא וטעים ובעיקר שפוי. והעירקים לא סתם סחבו אותו מהמטבח ההודי ועשו בו כבשלהם. יש להם טעם טוב לעירקים האלה… איזו ילדונת מטופשת הייתי אז, הייתי נותנת הכל בשביל הקיצ’רי שלה. הכל.

אז הורדתי את הגשם לעצמי והכנתי. אפשר להכין את הקיצ’רי עם חמאה וביצת עין שמולכת מעל, ואפשר להחליף את החמאה בשמן ואת הביצה בסלט. זה נהדר, נהדר, נהדר.

ובינתיים, כשהריח הנפלא של השום, הכורכום והכמון מציפים לכם את הבית, תרימו טלפון לסבתא שלכם, ואם היא כבר לא כתובה בספר הטלפונים של בזק, תתקשרו אליה בלב. היא תשמח ותגיד לכם “בדאלק”.

 

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
אורז
נעמה פלד
X

35 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

לקיצ'רי

להגשה:


אופן הכנה

  1. שוטפים היטב את העדשים ואת האורז תחת מים זורמים במסננת.
  2. משרים את האורז ואת העדשים במים בקערה גדולה בערך חצי שעה.
  3. מסננים את האורז ואת העדשים מהמים ומשאירים במסננת עשר דקות.
  4. מעבירים את האורז ואת העדשים לסיר גדול עם החמאה, המלח, הכמון והכורכום. מערבבים בעדינות עד שהחמאה נמסה.

    קיצ'רי. צילום: אפיק גבאי
    קיצ’רי. צילום: אפיק גבאי

  5. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מכסים במכסה ומבשלים על אש קטנה כ-20 דקות.

    מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. צילום: אפיק גבאי
    מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. צילום: אפיק גבאי

  6. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה עוד 10 דקות.
  7. בינתיים מטגנים את שיני השום במעט שמן זית או חמאה. לאחר שהשום זהוב מערבבים אותו באורז ושוב מכסים את הסיר.

    מטגנים את השום במעט שמן זית. צילום: אפיק גבאי
    מטגנים את השום במעט שמן זית. צילום: אפיק גבאי

  8. מטגנים ביצת עין, הכי כייף לטגן במחבת בה טיגנו את השום, כי היא עדיין משומנת ומבושמת.
  9. עורמים בצלחת ערימה יפה של קיצ’רי, עליה מניחים את ביצת העין ולצידה כף בריאה של שמנת חמוצה. אגב, גם סלט ירקות הולך פה מצוין.

    עורמים בצלחת ומגישים עם בית עין ושמנת חמוצה. צילום: אפיק גבאי
    עורמים בצלחת ומגישים עם בית עין ושמנת חמוצה. צילום: אפיק גבאי

  10. מתקשרים לסבתא, אם היא בבית או בשמיים, תתקשרו עכשיו, בטלפון או במחשבות, רק שלא תהיה לבד.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
קיצ’רי עירקי – אורז עם עדשים ועם געגוע לשפיות ולסבתא

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (44)

Avatar

    Avatar
    שי - לי

    נעמה המתכון שלך של קיצ’רי מעולה ופשוט חוזרת אליו כל פעם מחדש

      Avatar
      מערכת Foody

      תודה רבה!

    Avatar
    דלית סגל

    בתור יתומה מסבתא,גם,התרגשתי לשמוע את הסיפור.איזה כיף לך שנולדת לסבתא כזו.והמנה מבושמת וטעימה.כמו שאוהבת♥️

    Avatar
    רעות ....

    לא מבינה איך אין תגובה לאורז המעלף הזה, כבר פעם שניה שעושה אולי שלישית, רק עכשיו מוצאת זמן לכתוב תגובה הולמת למאכל האהוב עליי

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות