קציצות סלמון משגעות
את המתכון הבא תוכלו להכין משאריות הדג והאורז שנשארו בסופ''ש. כל מה שאתם צריכים זה סלמון אפוי, אורז מבושל, רטבים שיש לרובנו בבית ויש לכם קציצות סלמון עשירות וטעימות בטירוף
את המתכון הבא תוכלו להכין משאריות הדג והאורז שנשארו בסופ''ש. כל מה שאתם צריכים זה סלמון אפוי, אורז מבושל, רטבים שיש לרובנו בבית ויש לכם קציצות סלמון עשירות וטעימות בטירוף
- חיה טבואדה
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 451.3 קק״ל 1805.2 קק״לפחמימות 88.0 גרם 351.8 גרםשומן 3.5 גרם 14.2 גרםנתרן 588.1 מ״ג 2352.5 מ״גחלבון 16.9 גרם 67.6 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 1.0 גרםשומן רווי 0.5 גרם 2.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 4.7 מ״ג 18.9 מ״גברזל 0.2 מ״ג 0.7 מ״גאשלגן 31.5 מ״ג 126.0 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.1 מ״גסגור
-
מרכיבים6
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-15 דק׳
-
קלוריות451
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 451.3 קק״ל 1805.2 קק״לפחמימות 88.0 גרם 351.8 גרםשומן 3.5 גרם 14.2 גרםנתרן 588.1 מ״ג 2352.5 מ״גחלבון 16.9 גרם 67.6 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 1.0 גרםשומן רווי 0.5 גרם 2.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 4.7 מ״ג 18.9 מ״גברזל 0.2 מ״ג 0.7 מ״גאשלגן 31.5 מ״ג 126.0 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 6 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-15 דק׳ | קלוריות 451 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
200 גרם פילה דג סלמון
-
2 כוסות אורז קלרוזמזרח מערבאו כל סושי אורז
-
2 כפות רוטב סרירצ’המזרח מערב
-
2 כפות רוטב צ’ילי מתוקמזרח מערב
-
1/4 כוס בצל ירוקקצוץ דק
-
1/2 כפית מלח דק
אופן הכנה
- מחממים תנור ל180 מעלות.
- אופים 200 גרם של סלמון במשך 10 דקות (כמו שאתם רגילים, מניחים את הסלמון על תבנית מרופדת נייר אפייה ומכניסים לתנור).
- משרים את אורז הסושי בקערה גדולה עם מים ומסננים היטב עד שהמים יוצאים צלולים.
- מכניסים את האורז לסיר, מוסיפים כוס וחצי מים, מכסים במכסה ומביאים לרתיחה.
- מורידים את האש ללהבה נמוכה וממשיכים לבשל כ-20 דקות עד לריכוך האורז.
- מכבים את האש, משאירים את הסיר מכוסה למנוחה של כ-15 דקות.
- מפוררים בעזרת מזלג את הסלמון האפוי או טוחנים בפולסים במעבד מזון.
- בקערה גדולה מערבבים 2 כוסות מאורז הסושי המוכן יחד עם רוטב צ’ילי מתוק, רוטב סרירצ’ה, בצל ירוק קצוץ דק ומלח.
- בעזרת כפות הידיים יוצרים קציצות מהתערובת.
- מחממים מחבת עם שמן ומטגנים כ-2 דקות מכל צד או עד להשחמה.
- מניחים על נייר סופג, ומעבירים לכלי הגשה.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל180 מעלות.
- אופים 200 גרם של סלמון במשך 10 דקות (כמו שאתם רגילים, מניחים את הסלמון על תבנית מרופדת נייר אפייה ומכניסים לתנור).
- משרים את אורז הסושי בקערה גדולה עם מים ומסננים היטב עד שהמים יוצאים צלולים.
- מכניסים את האורז לסיר, מוסיפים כוס וחצי מים, מכסים במכסה ומביאים לרתיחה.
- מורידים את האש ללהבה נמוכה וממשיכים לבשל כ-20 דקות עד לריכוך האורז.
- מכבים את האש, משאירים את הסיר מכוסה למנוחה של כ-15 דקות.
- מפוררים בעזרת מזלג את הסלמון האפוי או טוחנים בפולסים במעבד מזון.
- בקערה גדולה מערבבים 2 כוסות מאורז הסושי המוכן יחד עם רוטב צ’ילי מתוק, רוטב סרירצ’ה, בצל ירוק קצוץ דק ומלח.
- בעזרת כפות הידיים יוצרים קציצות מהתערובת.
- מחממים מחבת עם שמן ומטגנים כ-2 דקות מכל צד או עד להשחמה.
- מניחים על נייר סופג, ומעבירים לכלי הגשה.
הערות
- ניתן לאפות את הקציצות בתנור. מסדרים אותן על תבנית מרופדת נייר אפייה ומזלפים מעט שמן זית מעל.
הערות
- ניתן לאפות את הקציצות בתנור. מסדרים אותן על תבנית מרופדת נייר אפייה ומזלפים מעט שמן זית מעל.
בשיתוף עם מזרח מערב
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
ואם אין לי רוטב סרירצה מה אפשר לשים במקום?
אין לזה ממש תחליף. אפשר לוותר