הנישנוש המושלם – קרקרים מקמח כוסמין עם גוואקמולי
אוהבים קרקרים? גם אנחנו. אז למה שלא תכינו אותם בעצמכם? אפרת ליכטנשטט מלמדת איך להכין קרקרים מקמח כוסמין - ביתיים, בריאים וטעימים
אוהבים קרקרים? גם אנחנו. אז למה שלא תכינו אותם בעצמכם? אפרת ליכטנשטט מלמדת איך להכין קרקרים מקמח כוסמין - ביתיים, בריאים וטעימים
- אפרת ליכטנשטט
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 170.6 קק״ל 3411.8 קק״לפחמימות 13.4 גרם 267.2 גרםשומן 11.2 גרם 223.0 גרםנתרן 470.1 מ״ג 9402.9 מ״גחלבון 3.7 גרם 73.3 גרםסיבים תזונתיים 3.7 גרם 73.3 גרםשומן רווי 1.5 גרם 30.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 10.9 מ״ג 218.2 מ״גברזל 1.3 מ״ג 25.9 מ״גאשלגן 187.2 מ״ג 3744.8 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 19.8 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה 15 דק׳כולל 35 דק׳
-
קלוריות171
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 170.6 קק״ל 3411.8 קק״לפחמימות 13.4 גרם 267.2 גרםשומן 11.2 גרם 223.0 גרםנתרן 470.1 מ״ג 9402.9 מ״גחלבון 3.7 גרם 73.3 גרםסיבים תזונתיים 3.7 גרם 73.3 גרםשומן רווי 1.5 גרם 30.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 10.9 מ״ג 218.2 מ״גברזל 1.3 מ״ג 25.9 מ״גאשלגן 187.2 מ״ג 3744.8 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 19.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 17 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 35 דק׳ | קלוריות 171 | כמות מנות 20 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
350גרם או 2 כוסות קמח כוסמין מלא
-
2 כפיות מלח דק
-
2 כפות שומשום
-
2 כפות זרעי פשתן
-
1/2 כוס שמן זית
-
1/2 כוס מים רותחים
קישוט
-
1 חופן שומשום
-
1 חופן גרעיני חמנייה
גוואקמולי
-
2 אבוקדו בינוניים
-
1 כף מיץ לימון
-
1 שן שום
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
-
1/4 כפית שבבי צ’ילי יבש
-
4 עגבניות שרי בינוניות
הצעת הגשה
-
1 בקבוקון בלו נאן גולד 24K יין לבן יבש מבעבע
-
1 בקבוקון בלו נאן רוזה 24K יין יבש מבעבע
אופן הכנה
- משרים את זרעי הפשתן במים פושרים כ-15 דקות ומסננים.
- מחממים את התנור ל-170 מעלות.
- מערבבים בקערה גדולה את הקמח, המלח, השומשום וזרעי הפשתן.
- מוסיפים את השמן ומערבבים קלות.
- מוסיפים את המים הרותחים ובעזרת הידיים לשים לבצק אחיד, רך ונעים.
- מחלקים את הבצק לשני כדורים ומרדדים כל כדור על גבי נייר אפייה לעובי 1/2 ס”מ.
- מפזרים את השומשום וגרעיני החמנית וחותכים למעויינים עם גלגלת פיצה או סכין חדה.
- מעבירים את הנייר לתבנית התנור ואופים כ-10-18 דקות, או עד שהקרקרים זהובים וקשים.
- מכינים את הגוואקמולי: שמים את כל הרכיבים במעבד המזון ומעבדים עד שהממרח אחיד. טועמים ומוסיפים את המלח, הפלפל והלימון לפי הצורך.
- הצעת הגשה: הכינו פיקניק רומנטי עם הקרקרים, מטבלים מפנקים ובקבוקונים של בלו נאן רוזה 24K ובלו נאן גולד 24K (*אזהרה! מכיל אלכוהול, מומלץ להמנע משתייה מופרזת!)
אופן הכנה
- משרים את זרעי הפשתן במים פושרים כ-15 דקות ומסננים.
- מחממים את התנור ל-170 מעלות.
- מערבבים בקערה גדולה את הקמח, המלח, השומשום וזרעי הפשתן.
- מוסיפים את השמן ומערבבים קלות.
- מוסיפים את המים הרותחים ובעזרת הידיים לשים לבצק אחיד, רך ונעים.
- מחלקים את הבצק לשני כדורים ומרדדים כל כדור על גבי נייר אפייה לעובי 1/2 ס”מ.
- מפזרים את השומשום וגרעיני החמנית וחותכים למעויינים עם גלגלת פיצה או סכין חדה.
- מעבירים את הנייר לתבנית התנור ואופים כ-10-18 דקות, או עד שהקרקרים זהובים וקשים.
- מכינים את הגוואקמולי: שמים את כל הרכיבים במעבד המזון ומעבדים עד שהממרח אחיד. טועמים ומוסיפים את המלח, הפלפל והלימון לפי הצורך.
- הצעת הגשה: הכינו פיקניק רומנטי עם הקרקרים, מטבלים מפנקים ובקבוקונים של בלו נאן רוזה 24K ובלו נאן גולד 24K (*אזהרה! מכיל אלכוהול, מומלץ להמנע משתייה מופרזת!)
הערות
- אפשר להוסיף לבצק איזה תבלינים שאוהבים: קימל, קצח, זרעי כוסברה ועוד
הערות
- אפשר להוסיף לבצק איזה תבלינים שאוהבים: קימל, קצח, זרעי כוסברה ועוד
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (37)
כל מי שנתתי לו לטעום העביר הלאה לעומת המתכונים האחרים באתרים אחרים זה הטעים הקליל והמדויק ביותר מבחינת כמויות, פריכות, קלילות של הקרקר ולא דחוס וכן קל להכנה ללא צורך לייבש שוב ועוד… תודה. שימחתם.
תודה רבה, משמח מאוד לקרוא!
אם אין לי זרעי פשתן וצ’יה יש תחליף או שאני יכולה לותר אפשר תשובה מהירה???
אפשר לוותר
אפשרי להחליף את השמן זית בשמן קוקוס?
אפשר, ישפיע על הטעם
חושבת להכין למשלוח מנות השאלה לגבי האבוקדו האם הוא משחים כשהוא מחוץ למקרר לבערך חצי שעה?
האבוקדו ישחים 🙂