קפה ומאפה – רולדת דאבל קפה
מתכון מושלם לעוגה נהדרת! רולדת דאבל קפה חגיגית ועשירה, שילוב מושלם של בצק אוורירי ורך עם מילוי מתוק של קצפת וקפה וציפוי שוקולד מריר שכולם אוהבים
מתכון מושלם לעוגה נהדרת! רולדת דאבל קפה חגיגית ועשירה, שילוב מושלם של בצק אוורירי ורך עם מילוי מתוק של קצפת וקפה וציפוי שוקולד מריר שכולם אוהבים
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4206.2 קק״ל 4206.2 קק״לפחמימות 346.0 גרם 346.0 גרםשומן 289.5 גרם 289.5 גרםנתרן 934.3 מ״ג 934.3 מ״גחלבון 50.4 גרם 50.4 גרםסיבים תזונתיים 14.5 גרם 14.5 גרםשומן רווי 171.7 גרם 171.7 גרםכולסטרול 836.0 מ״ג 836.0 מ״גסידן 312.1 מ״ג 312.1 מ״גברזל 13.8 מ״ג 13.8 מ״גאשלגן 1341.1 מ״ג 1341.1 מ״גאבץ 7.4 מ״ג 7.4 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 25 דק׳כולל שעתיים ו-30 דק׳
-
קלוריות4206
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4206.2 קק״ל 4206.2 קק״לפחמימות 346.0 גרם 346.0 גרםשומן 289.5 גרם 289.5 גרםנתרן 934.3 מ״ג 934.3 מ״גחלבון 50.4 גרם 50.4 גרםסיבים תזונתיים 14.5 גרם 14.5 גרםשומן רווי 171.7 גרם 171.7 גרםכולסטרול 836.0 מ״ג 836.0 מ״גסידן 312.1 מ״ג 312.1 מ״גברזל 13.8 מ״ג 13.8 מ״גאשלגן 1341.1 מ״ג 1341.1 מ״גאבץ 7.4 מ״ג 7.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-30 דק׳ | קלוריות 4206 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
רולדה
גנאש שוקולד-קפה
-
100 מ"ל שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
150 גרם שוקולד מרירמינימום 60% מוצקי קקאו
-
30 מ"ל אספרסו
קצפת קפה
-
2 מיכלים שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
30 מ"ל אספרסו
-
1 כף סוכר לבן
-
1/2 חבילה אינסטנט פודינג בטעם וניל
-
1/4 כוס חלב 3%
אופן הכנה
- מחממים מראש את התנור לחום של 170 מעלות.
- בקערה גדולה מקציפים את החלבונים. כאשר נוצר קצף לבן, להוסיף את הסוכר בהדרגה (בערך 4 פעמים תוך כדי הקצפה) ולהמשיך להקציף עד שמתקבל קצף מבריק ויציב.
- מכינים אספרסו במכונת קפה.
- בקערה נפרדת בוחשים את החלמונים, האספרסו, הוניל, החומץ והמלח לתערובת חלקה.
- מוסיפים את בלילת החלמונים לקצף בתנועות עטיפה בעזרת מרית.
- מוסיפים לתערובת את הקמח לאט לאט בתנועות עטיפה עד שכל הקמח יבלע בתערובת ומצפים תבנית תנור בנייר אפייה.
- יוצקים את בלילת הרולדה לתבנית ומשטחים עם מרית שגובה של 1 ס”מ. אופים כ-10 דקות עד שהעוגה מוכנה ורכה למגע.
- הופכים את העוגה מיד על מגבת מטבח נקייה ומסירים את נייר האפייה.
- מגלגלים מיד את העוגה לגליל בעזרת המגבת ומשאירים אותה כך להתקררות. זה חשוב, כי אז העוגה תקבל את צורת הגליל.
- מכינים את גנאש הקפה: מחממים את השמנת עד לסף רתיחה. בינתיים שוברים את השוקולד ומניחים בקערה.
- יוצקים את השמנת החמה על השוקולד המריר, מוסיפים את האספרסו ומערבבים היטב עד לקבלת קרם אחיד ומבריק.
- מכינים את קצפת הקפה: מקציפים את כל חומרי קרם הקצפת עד לקבלת קרם יציב.
- מרכיבים הרולדה: מורחים את פנים הרולדה בגנאש השוקולד והקפה.
- מורחים את פנים הרולדה בחצי מכמות קצפת הקפה ומגלגלים בחזרה, מקשטים את הרולדה ביתרת קצפת הקפה בעזרת מזלף וצנטר. מכניסים לקירור של שעתיים לפחות.
ביצוע והפקה: אלי סטרול
אופן הכנה
- מחממים מראש את התנור לחום של 170 מעלות.
- בקערה גדולה מקציפים את החלבונים. כאשר נוצר קצף לבן, להוסיף את הסוכר בהדרגה (בערך 4 פעמים תוך כדי הקצפה) ולהמשיך להקציף עד שמתקבל קצף מבריק ויציב.
- מכינים אספרסו במכונת קפה.
- בקערה נפרדת בוחשים את החלמונים, האספרסו, הוניל, החומץ והמלח לתערובת חלקה.
- מוסיפים את בלילת החלמונים לקצף בתנועות עטיפה בעזרת מרית.
- מוסיפים לתערובת את הקמח לאט לאט בתנועות עטיפה עד שכל הקמח יבלע בתערובת ומצפים תבנית תנור בנייר אפייה.
- יוצקים את בלילת הרולדה לתבנית ומשטחים עם מרית שגובה של 1 ס”מ. אופים כ-10 דקות עד שהעוגה מוכנה ורכה למגע.
- הופכים את העוגה מיד על מגבת מטבח נקייה ומסירים את נייר האפייה.
- מגלגלים מיד את העוגה לגליל בעזרת המגבת ומשאירים אותה כך להתקררות. זה חשוב, כי אז העוגה תקבל את צורת הגליל.
- מכינים את גנאש הקפה: מחממים את השמנת עד לסף רתיחה. בינתיים שוברים את השוקולד ומניחים בקערה.
- יוצקים את השמנת החמה על השוקולד המריר, מוסיפים את האספרסו ומערבבים היטב עד לקבלת קרם אחיד ומבריק.
- מכינים את קצפת הקפה: מקציפים את כל חומרי קרם הקצפת עד לקבלת קרם יציב.
- מרכיבים הרולדה: מורחים את פנים הרולדה בגנאש השוקולד והקפה.
- מורחים את פנים הרולדה בחצי מכמות קצפת הקפה ומגלגלים בחזרה, מקשטים את הרולדה ביתרת קצפת הקפה בעזרת מזלף וצנטר. מכניסים לקירור של שעתיים לפחות.
ביצוע והפקה: אלי סטרול
בשיתוף עם סימנס
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן