טעם של שדות – ריזוטו חיטה עם פטריות
ריזוטו כזה עדיין לא אכלתם - מחליפים את האורז בחיטה ומכינים ריזוטו חיטה עם פטריות. ריזוטו רך וטעים עם יין לבן ופרמזן, ויש אפילו גרסה טבעונית
ריזוטו כזה עדיין לא אכלתם - מחליפים את האורז בחיטה ומכינים ריזוטו חיטה עם פטריות. ריזוטו רך וטעים עם יין לבן ופרמזן, ויש אפילו גרסה טבעונית
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 429.2 קק״ל 1716.8 קק״לפחמימות 32.4 גרם 129.5 גרםסוכר 1.7 גרם 6.8 גרםשומן 26.7 גרם 106.7 גרםנתרן 587.3 מ״ג 2349.3 מ״גחלבון 12.2 גרם 48.7 גרםסיבים תזונתיים 3.9 גרם 15.6 גרםשומן רווי 11.5 גרם 46.1 גרםכולסטרול 42.1 מ״ג 168.5 מ״גסידן 230.0 מ״ג 920.1 מ״גברזל 2.2 מ״ג 8.9 מ״גאשלגן 240.5 מ״ג 962.1 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 2.0 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 15 דק׳כולל 1 דקה
-
קלוריות429
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 429.2 קק״ל 1716.8 קק״לפחמימות 32.4 גרם 129.5 גרםסוכר 1.7 גרם 6.8 גרםשומן 26.7 גרם 106.7 גרםנתרן 587.3 מ״ג 2349.3 מ״גחלבון 12.2 גרם 48.7 גרםסיבים תזונתיים 3.9 גרם 15.6 גרםשומן רווי 11.5 גרם 46.1 גרםכולסטרול 42.1 מ״ג 168.5 מ״גסידן 230.0 מ״ג 920.1 מ״גברזל 2.2 מ״ג 8.9 מ״גאשלגן 240.5 מ״ג 962.1 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 2.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 1 דקה | קלוריות 429 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 כוס חיטה
-
50 גרם חמאה
-
4 כפות שמן זית
-
1 סלסילה פטריות שמפיניוןחתוכות גס
-
1 בצל בינוניחתוך דק
-
1 כף אבקת מרק פטריות קנורלחצו על שם המצרך לרכישה
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
2 שיני שוםפרוסות דק
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/2 כוס יין לבן יבש
-
1 ליטר מים פושרים
-
100 גרם גבינת פרמזןמגוררת
אופן הכנה
- ממיסים את החמאה במחבת ומוסיפים בצל, שום ואת שמן הזית ומאדים עד שהם רכים.
- מוסיפים פטריות וממשיכים לטגן. כשהפטריות רכות מוסיפים את החיטה ומערבבים.
- מוסיפים את היין ומבשלים על אש נמוכה כ-10 דקות.
- מוסיפים אבקת מרק פטריות קנור, מלח ופלפל ומערבבים היטב.
- מוסיפים כחצי ליטר מים ומבשלים עד שכל המים נספגים בחיטה.
- מוסיפים את חצי ליטר המים השני ומבשלים שוב עד שכל המים נספגים בחיטה.
- מורידים מהאש, מוסיפים את הפרמזן המוגדר ומערבבים היטב.
אופן הכנה
- ממיסים את החמאה במחבת ומוסיפים בצל, שום ואת שמן הזית ומאדים עד שהם רכים.
- מוסיפים פטריות וממשיכים לטגן. כשהפטריות רכות מוסיפים את החיטה ומערבבים.
- מוסיפים את היין ומבשלים על אש נמוכה כ-10 דקות.
- מוסיפים אבקת מרק פטריות קנור, מלח ופלפל ומערבבים היטב.
- מוסיפים כחצי ליטר מים ומבשלים עד שכל המים נספגים בחיטה.
- מוסיפים את חצי ליטר המים השני ומבשלים שוב עד שכל המים נספגים בחיטה.
- מורידים מהאש, מוסיפים את הפרמזן המוגדר ומערבבים היטב.
הערות
- למתכון טבעוני: במקום חמאה שימו 4 כפות שמן זית. במקום ליטר מים שימו כחצי ליטר מים וקופסה אחת של חלב קוקוס. מגישים ללא פרמזן
הערות
- למתכון טבעוני: במקום חמאה שימו 4 כפות שמן זית. במקום ליטר מים שימו כחצי ליטר מים וקופסה אחת של חלב קוקוס. מגישים ללא פרמזן
בשיתוף עם קנור
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (3)
אאמץ לשבתות
מנה טעימה ומרשימה! לא נשאר כלום בסיר
את החיטה לא צריך לרכך קודם לריזוטו