טעם של שדות – ריזוטו חיטה עם פטריות

ריזוטו כזה עדיין לא אכלתם - מחליפים את האורז בחיטה ומכינים ריזוטו חיטה עם פטריות. ריזוטו רך וטעים עם יין לבן ופרמזן, ויש אפילו גרסה טבעונית
ריזוטו כזה עדיין לא אכלתם - מחליפים את האורז בחיטה ומכינים ריזוטו חיטה עם פטריות. ריזוטו רך וטעים עם יין לבן ופרמזן, ויש אפילו גרסה טבעונית
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 1 דקה
  • קלוריות
    440
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 440.2 קק״ל 1760.9 קק״ל
    פחמימות 34.5 גרם 138.0 גרם
    סוכר 2.2 גרם 8.9 גרם
    שומן 26.8 גרם 107.1 גרם
    נתרן 671.8 מ״ג 2687.1 מ״ג
    חלבון 12.6 גרם 50.3 גרם
    סיבים תזונתיים 4.0 גרם 15.9 גרם
    שומן רווי 11.6 גרם 46.3 גרם
    כולסטרול 42.1 מ״ג 168.5 מ״ג
    סידן 236.4 מ״ג 945.5 מ״ג
    ברזל 2.3 מ״ג 9.1 מ״ג
    אשלגן 254.6 מ״ג 1018.3 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 2.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 1 דקה
  • קלוריות
    440
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 440.2 קק״ל 1760.9 קק״ל
    פחמימות 34.5 גרם 138.0 גרם
    סוכר 2.2 גרם 8.9 גרם
    שומן 26.8 גרם 107.1 גרם
    נתרן 671.8 מ״ג 2687.1 מ״ג
    חלבון 12.6 גרם 50.3 גרם
    סיבים תזונתיים 4.0 גרם 15.9 גרם
    שומן רווי 11.6 גרם 46.3 גרם
    כולסטרול 42.1 מ״ג 168.5 מ״ג
    סידן 236.4 מ״ג 945.5 מ״ג
    ברזל 2.3 מ״ג 9.1 מ״ג
    אשלגן 254.6 מ״ג 1018.3 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 2.1 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. ממיסים את החמאה במחבת ומוסיפים בצל, שום ואת שמן הזית ומאדים עד שהם רכים.
  2. מוסיפים פטריות וממשיכים לטגן. כשהפטריות רכות מוסיפים את החיטה ומערבבים.
  3. מוסיפים את היין ומבשלים על אש נמוכה כ-10 דקות.
  4. מוסיפים אבקת מרק פטריות קנור, מלח ופלפל ומערבבים היטב.
  5. מוסיפים כחצי ליטר מים ומבשלים עד שכל המים נספגים בחיטה.
  6. מוסיפים את חצי ליטר המים השני ומבשלים שוב עד שכל המים נספגים בחיטה.
  7. מורידים מהאש, מוסיפים את הפרמזן המוגדר ומערבבים היטב.

הערות

  • למתכון טבעוני: במקום חמאה שימו 4 כפות שמן זית. במקום ליטר מים שימו כחצי ליטר מים וקופסה אחת של חלב קוקוס. מגישים ללא פרמזן
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
טעם של שדות – ריזוטו חיטה עם פטריות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (3)

Avatar

    Avatar
    אביטל

    מנה טעימה ומרשימה! לא נשאר כלום בסיר

    Avatar
    elana

    את החיטה לא צריך לרכך קודם לריזוטו

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות