ריזוטו חיטה עם פטריות

ריזוטו כזה עדיין לא אכלתם - מחליפים את האורז בחיטה ומכינים ריזוטו חיטה עם פטריות. ריזוטו רך וטעים עם יין לבן ופרמזן, ויש אפילו גרסה טבעונית
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    1 דקה
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    12

מצרכים

אופן הכנה

  1. ממיסים את החמאה במחבת ומוסיפים בצל, שום ואת שמן הזית ומאדים עד שהם רכים.
  2. מוסיפים פטריות וממשיכים לטגן. כשהפטריות רכות מוסיפים את החיטה ומערבבים.
  3. מוסיפים את היין ומבשלים על אש נמוכה כ-10 דקות.
  4. מוסיפים אבקת מרק פטריות קנור, מלח ופלפל ומערבבים היטב.
  5. מוסיפים כחצי ליטר מים ומבשלים עד שכל המים נספגים בחיטה.
  6. מוסיפים את חצי ליטר המים השני ומבשלים שוב עד שכל המים נספגים בחיטה.
  7. מורידים מהאש, מוסיפים את הפרמזן המוגדר ומערבבים היטב.

הערות

  • למתכון טבעוני: במקום חמאה שימו 4 כפות שמן זית. במקום ליטר מים שימו כחצי ליטר מים וקופסה אחת של חלב קוקוס. מגישים ללא פרמזן

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 473.2 קק״ל 1892.8 קק״ל
פחמימות 33.7 גרם 134.9 גרם
שומן 31.0 גרם 123.8 גרם
נתרן 694.1 מ״ג 2776.5 מ״ג
חלבון 12.3 גרם 49.2 גרם
סיבים תזונתיים 3.9 גרם 15.6 גרם
שומן רווי 12.1 גרם 48.2 גרם
כולסטרול 42.1 מ״ג 168.5 מ״ג
סידן 235.0 מ״ג 940.1 מ״ג
ברזל 2.3 מ״ג 9.1 מ״ג
אשלגן 245.6 מ״ג 982.4 מ״ג
אבץ 0.5 מ״ג 2.2 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובה אחת

    Avatar
    elana

    את החיטה לא צריך לרכך קודם לריזוטו

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody