רק עוד קדירה אחת ודי: נפרדים מהחורף עם סיר מנחם

רגע לפני שהוא נגמר, לינוי ואלכס מכינים לנו קדירת פרידה לחורף. התחליף המושלם לחמין, תבשיל קליל וטעים שכיף להתחמם איתו מתחת לפוך בשבת בצהריים
רגע לפני שהוא נגמר, לינוי ואלכס מכינים לנו קדירת פרידה לחורף. התחליף המושלם לחמין, תבשיל קליל וטעים שכיף להתחמם איתו מתחת לפוך בשבת בצהריים
  • אלכס ולינוי
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 8 שעות ו-30 דק׳
  • קלוריות
    942
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 942.1 קק״ל 3768.5 קק״ל
    פחמימות 98.3 גרם 393.2 גרם
    שומן 12.8 גרם 51.4 גרם
    נתרן 4188.0 מ״ג 16751.8 מ״ג
    חלבון 34.2 גרם 136.8 גרם
    סיבים תזונתיים 12.7 גרם 50.7 גרם
    שומן רווי 3.0 גרם 11.9 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 153.9 מ״ג 615.4 מ״ג
    ברזל 5.9 מ״ג 23.5 מ״ג
    אשלגן 1412.2 מ״ג 5648.6 מ״ג
    אבץ 6.1 מ״ג 24.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 8 שעות ו-30 דק׳
  • קלוריות
    942
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 942.1 קק״ל 3768.5 קק״ל
    פחמימות 98.3 גרם 393.2 גרם
    שומן 12.8 גרם 51.4 גרם
    נתרן 4188.0 מ״ג 16751.8 מ״ג
    חלבון 34.2 גרם 136.8 גרם
    סיבים תזונתיים 12.7 גרם 50.7 גרם
    שומן רווי 3.0 גרם 11.9 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 153.9 מ״ג 615.4 מ״ג
    ברזל 5.9 מ״ג 23.5 מ״ג
    אשלגן 1412.2 מ״ג 5648.6 מ״ג
    אבץ 6.1 מ״ג 24.4 מ״ג
    סגור

קדירת פרידה לחורף!

מכירים את התחושה הזו, כשקמים בשבת בבוקר, יוצאים מחדר השינה ומתמלאים בריח ממכר שבוקע מסיר שהתבשל כל הלילה, מלא בכל טוב ורק מחכה שנפתח אותו? ככה, ובדיוק בשביל זה נוצר המתכון הזה!

כשהייתי קטנה כל שבת בבוקר הייתי קמה כבר ב-6:00 ומבקשת מאימא שלי צלחת מסיר החמין שהתבשל כל הלילה. הריח שהיה אופף את הבית היה פשוט ממכר ולא הייתי מצליחה להתאפק!

באחד מימיי השישי, אלכס ואני חשבנו על כמה בא לנו לקום בבוקר בדיוק לתחושה הזו. כל מה שצריך, זה תבשיל כייפי שנכנס לתנור בלילה ויעשה לנו שמח בצהריים של יום המחרת.
הלכנו וקנינו בשר, כל השאר היה אלתור מדברים שהיו כבר בבית. חתכנו כמה ירקות, בחרנו את הקטנייה שישבה במזווה ובסוף את בקבוק היין האדום שהגיע הזמן כבר לפתוח.

זה מתכון פשוט, טעים ומנחם, כזה שבלי הרבה מאמץ יוצר את התחושה הכי ביתית שיש. מבטיחים ששבת בבוקר תהיה נעימה יותר מבדרך כלל. אז רגע לפני שהחורף נגמר ומתחילים לחפש מתכונים קלילים וקיציים, ההפך מאלו של החורף ששולחים אותנו חזרה להתכרבל בפוך, תעשו לעצמכם טובה ותכינו את הסיר הכיפי הזה.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. בסיר חם (שמתאים גם לתנור) מוסיפים את השמן וצורבים את הבשר מכל צדדיו ומוציאים לצלחת.

    צורבים את הבשר מכל צדדיו. צילום: לינוי ואלכס.

  2. מחממים תנור לחום של 100 מעלות.
  3. שמים את כל הירקות בסיר מלבד העגבניות וצורבים קלות תוך כדי ערבוב, מוסיפים את הבשר ואת היין ומביאים לרתיחה, מוסיפים מים ואת כל התבלינים.

    צורבים קלות את כל הירקות. צילום: לינוי ואלכס.

  4. שוטפים את החיטה, מוסיפים אותה לסיר ומסדרים מעל הכל את העגבניות.

    שוטפים את החיטה ומוסיפים אותה לסיר. צילום: לינוי ואלכס.

  5. מביאים לרתיחה, מכסים ומכניסים למשך הלילה, או לפחות לכ-8 שעות בישול.

    מוסיפים את העגבניות ומביאים לרתיחה. צילום: לינוי ואלכס.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
רק עוד קדירה אחת ודי: נפרדים מהחורף עם סיר מנחם

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות