שופלור כרובית – כרובית כזו לא טעמתם בחיים שלכם!
יונית צוקרמן ואמיר דן במתכון לשופלור כרובית, מה זה שופלור? כרובית מבושלת מהמטבח המרוקאי, ברוטב עגבניות עשיר, מנה או תוספת נהדרת לכל ארוחה
יונית צוקרמן ואמיר דן במתכון לשופלור כרובית, מה זה שופלור? כרובית מבושלת מהמטבח המרוקאי, ברוטב עגבניות עשיר, מנה או תוספת נהדרת לכל ארוחה
- יונית צוקרמן ואמיר דן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 365.2 קק״ל 1461.0 קק״לפחמימות 57.3 גרם 229.0 גרםשומן 10.2 גרם 40.7 גרםנתרן 1165.8 מ״ג 4663.3 מ״גחלבון 15.4 גרם 61.5 גרםסיבים תזונתיים 12.1 גרם 48.5 גרםשומן רווי 1.4 גרם 5.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 144.5 מ״ג 577.8 מ״גברזל 3.9 מ״ג 15.6 מ״גאשלגן 1551.0 מ״ג 6204.1 מ״גאבץ 1.7 מ״ג 6.8 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 45 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות365
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 365.2 קק״ל 1461.0 קק״לפחמימות 57.3 גרם 229.0 גרםשומן 10.2 גרם 40.7 גרםנתרן 1165.8 מ״ג 4663.3 מ״גחלבון 15.4 גרם 61.5 גרםסיבים תזונתיים 12.1 גרם 48.5 גרםשומן רווי 1.4 גרם 5.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 144.5 מ״ג 577.8 מ״גברזל 3.9 מ״ג 15.6 מ״גאשלגן 1551.0 מ״ג 6204.1 מ״גאבץ 1.7 מ״ג 6.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 45 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 365 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 כרובית גדולהמפורקת לפרחים
בלילה לכרובית
-
1 כוס קמח לבן
-
1/2 כוס מים קרים
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
1 כפית שטוחה מלח דק
רוטב עגבניות
-
4 שיני שום
-
1 קופסת שימורים עגבניות חתוכות לקוביותפולפה
-
1/2 כף כורכום
-
1 כף אבקת מרק עוף
-
1 כף פפריקה מתוקה
-
2 כפות סוכר לבן
-
2 כפות שמן זית
טיגון
אופן ההכנה
- חולטים את הכרובית: מחלקים את ראש הכרובית לתפרחות קטנות ,שוטפים ומעבירים לסיר גדול ממלאים מים בגובה תכולת הסיר ומבשלים את הכרובית חצי בישול - בערך עשר דקות גג רבע שעה. במידה ובחרתם בכרובית קפואה, חולטים את הכרובית הקפואה לכמה שניות במים רותחים.
- מסננים את התפרחות ומקררים כמה דקות.
- מכינים את הבלילה: מערבבים היטב בקערה את קמח, עם המים הקרים והתבלינים ומעבבים היטב.
- מחממים במחבת שמן קנולה לטיגון חצי עמוק.
- טובלים את הכרובית בבלילה . ומטגנים מכל הצדדים, מוציאים למסננת או לנייר סופג.
- בסיר גדול, רחב ושטוח שמים שמן זית ואת השום קצוץ ומזהיבים קלות.
- מוסיפים את העגבניות המשומרות לסיר, מאדים את העגבניות מעט ומוסיפים מים רותחים - כמות המים לפי כמות התפרחות שיש. קצת פחות מחצי גובה הכרוביות.
- מתבלים, מערבבים היטב וטועמים, במידת הצורך מתקנים תיבול.
- מכניסים את התפרחות המטוגנות לרוטב, מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה רבע שעה או עד ריכוך סופי של התפרחות.
אופן ההכנה
- חולטים את הכרובית: מחלקים את ראש הכרובית לתפרחות קטנות ,שוטפים ומעבירים לסיר גדול ממלאים מים בגובה תכולת הסיר ומבשלים את הכרובית חצי בישול - בערך עשר דקות גג רבע שעה. במידה ובחרתם בכרובית קפואה, חולטים את הכרובית הקפואה לכמה שניות במים רותחים.
- מסננים את התפרחות ומקררים כמה דקות.
- מכינים את הבלילה: מערבבים היטב בקערה את קמח, עם המים הקרים והתבלינים ומעבבים היטב.
- מחממים במחבת שמן קנולה לטיגון חצי עמוק.
- טובלים את הכרובית בבלילה . ומטגנים מכל הצדדים, מוציאים למסננת או לנייר סופג.
- בסיר גדול, רחב ושטוח שמים שמן זית ואת השום קצוץ ומזהיבים קלות.
- מוסיפים את העגבניות המשומרות לסיר, מאדים את העגבניות מעט ומוסיפים מים רותחים - כמות המים לפי כמות התפרחות שיש. קצת פחות מחצי גובה הכרוביות.
- מתבלים, מערבבים היטב וטועמים, במידת הצורך מתקנים תיבול.
- מכניסים את התפרחות המטוגנות לרוטב, מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה רבע שעה או עד ריכוך סופי של התפרחות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (11)
טעיייים!!!!!!!!!!!! הכנתי יצא כל כך מושלם
כיף לקרוא, מאור!
יצא מעולה תודה רבה ❤?