
-
זמן הכנה45 דקות
-
זמן כוללשעה ו-30 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים13
מצרכים
-
1 כרובית גדולהמפורקת לפרחים
בלילה לכרובית
-
1 כוס קמח לבן
-
1/2 כוס מים קרים
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
1 כפית שטוחה מלח דק
רוטב עגבניות
-
4 שיני שום
-
1 קופסת שימורים עגבניות חתוכות לקוביותפולפה
-
1/2 כף כורכום
-
1 כף אבקת מרק עוף
-
1 כף פפריקה מתוקה
-
2 כפות סוכר לבן
-
2 כפות שמן זית
טיגון
אופן ההכנה
- חולטים את הכרובית: מחלקים את ראש הכרובית לתפרחות קטנות ,שוטפים ומעבירים לסיר גדול ממלאים מים בגובה תכולת הסיר ומבשלים את הכרובית חצי בישול - בערך עשר דקות גג רבע שעה. במידה ובחרתם בכרובית קפואה, חולטים את הכרובית הקפואה לכמה שניות במים רותחים.
- מסננים את התפרחות ומקררים כמה דקות.
- מכינים את הבלילה: מערבבים היטב בקערה את קמח, עם המים הקרים והתבלינים ומעבבים היטב.
- מחממים במחבת שמן קנולה לטיגון חצי עמוק.
- טובלים את הכרובית בבלילה . ומטגנים מכל הצדדים, מוציאים למסננת או לנייר סופג.
- בסיר גדול, רחב ושטוח שמים שמן זית ואת השום קצוץ ומזהיבים קלות.
- מוסיפים את העגבניות המשומרות לסיר, מאדים את העגבניות מעט ומוסיפים מים רותחים - כמות המים לפי כמות התפרחות שיש. קצת פחות מחצי גובה הכרוביות.
- מתבלים, מערבבים היטב וטועמים, במידת הצורך מתקנים תיבול.
- מכניסים את התפרחות המטוגנות לרוטב, מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה רבע שעה או עד ריכוך סופי של התפרחות.
הכרובית של אמיר ויונית על הרוטב. צילום: שניר גואטה
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
4
מנות
קלוריות
273.8
קק״ל
1095.1
קק״ל
פחמימות
45.1
גרם
180.4
גרם
שומן
9.2
גרם
36.7
גרם
נתרן
1073.5
מ״ג
4294.2
מ״ג
חלבון
9.1
גרם
36.3
גרם
סיבים תזונתיים
6.0
גרם
23.8
גרם
שומן רווי
1.2
גרם
4.7
גרם
כולסטרול
0.0
מ״ג
0.0
מ״ג
סידן
102.3
מ״ג
409.2
מ״ג
ברזל
4.0
מ״ג
15.8
מ״ג
אשלגן
975.8
מ״ג
3903.0
מ״ג
אבץ
1.2
מ״ג
4.6
מ״ג
תגובות (6)
המתכון נפלא . המתכונים שלכם מעוררי תיאבון ואתם אלופים כצמד