כתף טלה עם ארטישוק ירושלמי
כוכב שולחן הסדר הוא תמיד נתח חגיגי וגדול שמונח במרכז השולחן. זו מנה מפוארת שכולה עונתיות; מנה שחוגגת את תחילת האביב. למרות פארה הרב היא אינה קשה להכנה. האורחים שלכם יחסלו אותה
כוכב שולחן הסדר הוא תמיד נתח חגיגי וגדול שמונח במרכז השולחן. זו מנה מפוארת שכולה עונתיות; מנה שחוגגת את תחילת האביב. למרות פארה הרב היא אינה קשה להכנה. האורחים שלכם יחסלו אותה
- יונתן רושפלד
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 209.6 קק״ל 3144.1 קק״לפחמימות 60.9 גרם 913.2 גרםשומן 41.2 גרם 617.3 גרםנתרן 230.5 מ״ג 3457.4 מ״גחלבון 39.8 גרם 596.7 גרםסיבים תזונתיים 38.4 גרם 576.0 גרםשומן רווי 36.3 גרם 544.8 גרםכולסטרול 35.7 מ״ג 536.0 מ״גסידן 72.2 מ״ג 1083.2 מ״גברזל 38.6 מ״ג 579.3 מ״גאשלגן 498.2 מ״ג 7472.5 מ״גאבץ 35.8 מ״ג 536.8 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 35 דק׳כולל 3 שעות ו-15 דק׳
-
קלוריות210
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 209.6 קק״ל 3144.1 קק״לפחמימות 60.9 גרם 913.2 גרםשומן 41.2 גרם 617.3 גרםנתרן 230.5 מ״ג 3457.4 מ״גחלבון 39.8 גרם 596.7 גרםסיבים תזונתיים 38.4 גרם 576.0 גרםשומן רווי 36.3 גרם 544.8 גרםכולסטרול 35.7 מ״ג 536.0 מ״גסידן 72.2 מ״ג 1083.2 מ״גברזל 38.6 מ״ג 579.3 מ״גאשלגן 498.2 מ״ג 7472.5 מ״גאבץ 35.8 מ״ג 536.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה 35 דק׳ | זמן כולל 3 שעות ו-15 דק׳ | קלוריות 210 | כמות מנות 15 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2 כתף טלהבמשקל 1.5 עד 2 ק"ג כל אחד בממוצע
-
10 ארטישוקים ירושלמים בינונייםשטופים ולא מקולפים
-
4 פלפלים ירוקים בינונייםחריפים, חתוכים לארבע
-
6 ראשי שוםשלמים
-
6 עלי מרווהקרועים ביד
-
2 בצלים סגולים בינונייםקלופים וחתוכים לחצאים
-
2 לימונים בינוניים
-
6 כפות שמן זית
-
1/2 בקבוק יין לבן יבש
-
1 כפית מלח גס
-
1 קורט פלפל שחור טחון
-
1 צרור בצל ירוקחתוך גס לארבע
-
1 כוס אפונה טרייה
-
1 כוס פול ירוק קפואאו טרי
-
3 כפות מיץ לימוןסחוט מלימון אחד שלם
אופן הכנה
- חותכים את הארטישוק הלא מקולף לאורכו לחצאים. מחממים היטב סיר גדול ורחב ומעבירים אליו את הארטישוק.
- מוסיפים לסיר את הבצל האדום, ראשי השום (אין צורך לקלוף) והפלפלים החריפים. מערבבים בסיר לקלייה קלה במשך כמה דקות. סוחטים מעל את הלימונים, מוסיפים את הגרעינים ומניחים את קליפות הלימון בסיר.
- מפזרים על נייר אפייה את המלח הגס, עלי המרווה והפלפל השחור. מניחים את הכתפיים על נייר האפייה ומעסים אותן בתבלינים.
- מניחים את הבשר מעל הירקות בסיר, מוסיפים את שמן הזית ואת היין הלבן ומכסים הכול בנייר האפייה שהשתמשנו בו.
- מביאים לרתיחה ונותנים לתבשיל לרתוח כ־5 דקות עד לאידוי האלכוהול.
- מחממים תנור לחום של 250 מעלות. מכניסים את סיר הבשר ללא מכסה ואופים 15 דקות.
- מנמיכים את חום התנור ל-110 מעלות, מכסים את הסיר במכסה ומכניסים לתנור לפחות ל־3 שעות.
- מוציאים את הסיר מהתנור ומסירים את נייר האפייה. אם יש הרבה נוזלים, נפטרים מחלק מהם ומוסיפים את הפול, האפונה והבצל הירוק. מכוונים את התנור למצב לגריל עליון על חום גבוה של 250 מעלות לעוד 10 דקות.
- מעבירים לצלחת הגשה גדולה: מעבירים את הבשר ומפרקים אותו מהעצם, מניחים לצידו את השום והארטישוק הירושלמי. מפזרים מעל את כל הירוקים סוחטים על הכול עוד מיץ מלימון שלם.
אופן הכנה
- חותכים את הארטישוק הלא מקולף לאורכו לחצאים. מחממים היטב סיר גדול ורחב ומעבירים אליו את הארטישוק.
- מוסיפים לסיר את הבצל האדום, ראשי השום (אין צורך לקלוף) והפלפלים החריפים. מערבבים בסיר לקלייה קלה במשך כמה דקות. סוחטים מעל את הלימונים, מוסיפים את הגרעינים ומניחים את קליפות הלימון בסיר.
- מפזרים על נייר אפייה את המלח הגס, עלי המרווה והפלפל השחור. מניחים את הכתפיים על נייר האפייה ומעסים אותן בתבלינים.
- מניחים את הבשר מעל הירקות בסיר, מוסיפים את שמן הזית ואת היין הלבן ומכסים הכול בנייר האפייה שהשתמשנו בו.
- מביאים לרתיחה ונותנים לתבשיל לרתוח כ־5 דקות עד לאידוי האלכוהול.
- מחממים תנור לחום של 250 מעלות. מכניסים את סיר הבשר ללא מכסה ואופים 15 דקות.
- מנמיכים את חום התנור ל-110 מעלות, מכסים את הסיר במכסה ומכניסים לתנור לפחות ל־3 שעות.
- מוציאים את הסיר מהתנור ומסירים את נייר האפייה. אם יש הרבה נוזלים, נפטרים מחלק מהם ומוסיפים את הפול, האפונה והבצל הירוק. מכוונים את התנור למצב לגריל עליון על חום גבוה של 250 מעלות לעוד 10 דקות.
- מעבירים לצלחת הגשה גדולה: מעבירים את הבשר ומפרקים אותו מהעצם, מניחים לצידו את השום והארטישוק הירושלמי. מפזרים מעל את כל הירוקים סוחטים על הכול עוד מיץ מלימון שלם.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (11)
הי, ניתן להמיר בנתח של בקר?, אם כן איזה נתח מומחץ?
היי קובי, שאל את הקצב שלך! אנחנו ממליצים על שפונדרה או אסאדו