שיפודי טלה עם מניפות תפוחי אדמה
רוצים להפתיע את כל האורחים בעל האש הבא שלכם? ישראל אהרוני מלמד איך מכינים שיפודי טלה עסיסיים במשרה לימוני עם תפוחי אדמה קריספיים וזהובים בצורת מניפה
רוצים להפתיע את כל האורחים בעל האש הבא שלכם? ישראל אהרוני מלמד איך מכינים שיפודי טלה עסיסיים במשרה לימוני עם תפוחי אדמה קריספיים וזהובים בצורת מניפה
- ישראל אהרוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 278.6 קק״ל 5572.3 קק״לפחמימות 23.6 גרם 472.0 גרםשומן 14.6 גרם 291.1 גרםנתרן 284.1 מ״ג 5681.7 מ״גחלבון 11.4 גרם 228.9 גרםסיבים תזונתיים 0.4 גרם 7.5 גרםשומן רווי 4.5 גרם 90.8 גרםכולסטרול 34.5 מ״ג 690.0 מ״גסידן 9.7 מ״ג 194.1 מ״גברזל 1.0 מ״ג 20.7 מ״גאשלגן 166.1 מ״ג 3321.5 מ״גאבץ 1.7 מ״ג 34.0 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-20 דק׳
-
קלוריות279
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 278.6 קק״ל 5572.3 קק״לפחמימות 23.6 גרם 472.0 גרםשומן 14.6 גרם 291.1 גרםנתרן 284.1 מ״ג 5681.7 מ״גחלבון 11.4 גרם 228.9 גרםסיבים תזונתיים 0.4 גרם 7.5 גרםשומן רווי 4.5 גרם 90.8 גרםכולסטרול 34.5 מ״ג 690.0 מ״גסידן 9.7 מ״ג 194.1 מ״גברזל 1.0 מ״ג 20.7 מ״גאשלגן 166.1 מ״ג 3321.5 מ״גאבץ 1.7 מ״ג 34.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 17 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-20 דק׳ | קלוריות 279 | כמות מנות 20 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 ק"ג שוק טלה
-
10 עגבניות שרי צבעוניות קטנות
-
10 בצלי שאלוט קטנים
משרה
-
4 שיני שום
-
1 חופן כוסברה
-
1 חופן פטרוזיליה
-
1/4 כוס שמן זית
-
1/4 כוס מיץ לימון
-
1 כפית קליפת לימון
-
1/2 כפית שבבי צ’ילי יבש
-
3/4 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
מניפות תפוחי אדמה
-
12 תפוחי אדמה בינוניים
-
6 כפות שמן זית
-
1 כפית מלח גס
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
24 עלי דפנה קטנים
אופן הכנה
- חותכים את שוק הטלה לקוביות בגודל 1 ס”מ. חוצים את עגבניות השרי ואת בצלי השאלוט.
- מכינים את המשרה: קוצצים דק את שיני השום ואת עשבי התיבול ומערבבים את כל מצרכי המשרה בקערה אחת.
- מוסיפים למשרה את הבשר, העגבניות והשאלוט ומשרים שעה.
- מכינים את תפוחי האדמה: פורסים את תפוחי האדמה לרוחבם, אבל לא עד הסוף, כך שנוצרת דוגמת מניפה.
- מתבלים את תפוחי האדמה בשמן זית, מלח ופלפל שחור. נועצים בתוך כל תפוח אדמה 2 עלי דפנה.
- צולים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כשעה.
- בתום ההשרייה משפדים את הבשר, העגבניות והשאלוט על שיפודים.
- משמנים מחבת פסים במעט תרסיס שמן זית וצולים את השיפודים במשך 2 דקות משני צדיהם. אפשר גם לצלות את השיפודים במנגל.
- מגישים את השיפודים לצד תפוחי האדמה.
אופן הכנה
- חותכים את שוק הטלה לקוביות בגודל 1 ס”מ. חוצים את עגבניות השרי ואת בצלי השאלוט.
- מכינים את המשרה: קוצצים דק את שיני השום ואת עשבי התיבול ומערבבים את כל מצרכי המשרה בקערה אחת.
- מוסיפים למשרה את הבשר, העגבניות והשאלוט ומשרים שעה.
- מכינים את תפוחי האדמה: פורסים את תפוחי האדמה לרוחבם, אבל לא עד הסוף, כך שנוצרת דוגמת מניפה.
- מתבלים את תפוחי האדמה בשמן זית, מלח ופלפל שחור. נועצים בתוך כל תפוח אדמה 2 עלי דפנה.
- צולים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כשעה.
- בתום ההשרייה משפדים את הבשר, העגבניות והשאלוט על שיפודים.
- משמנים מחבת פסים במעט תרסיס שמן זית וצולים את השיפודים במשך 2 דקות משני צדיהם. אפשר גם לצלות את השיפודים במנגל.
- מגישים את השיפודים לצד תפוחי האדמה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן