
-
זמן הכנה20 דקות
-
זמן כוללשעה ו-20 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים17
מצרכים
-
1 ק"ג שוק טלה
-
10 עגבניות שרי צבעוניות קטנות
-
10 בצלי שאלוט קטנים
משרה
-
4 שיני שום
-
1 חופן כוסברה
-
1 חופן פטרוזיליה
-
1/4 כוס שמן זית
-
1/4 כוס מיץ לימון
-
1 כפית גרידת לימון
-
1/2 כפית שבבי צ’ילי יבש
-
3/4 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
מניפות תפוחי אדמה
-
12 תפוחי אדמה בינוניים
-
6 כפות שמן זית
-
1 כפית מלח גס
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
24 עלי דפנה קטנים
אופן הכנה
- חותכים את שוק הטלה לקוביות בגודל 1 ס”מ. חוצים את עגבניות השרי ואת בצלי השאלוט.
- מכינים את המשרה: קוצצים דק את שיני השום ואת עשבי התיבול ומערבבים את כל מצרכי המשרה בקערה אחת.
- מוסיפים למשרה את הבשר, העגבניות והשאלוט ומשרים שעה.
- מכינים את תפוחי האדמה: פורסים את תפוחי האדמה לרוחבם, אבל לא עד הסוף, כך שנוצרת דוגמת מניפה.
- מתבלים את תפוחי האדמה בשמן זית, מלח ופלפל שחור. נועצים בתוך כל תפוח אדמה 2 עלי דפנה.
- צולים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כשעה.
- בתום ההשרייה משפדים את הבשר, העגבניות והשאלוט על שיפודים.
- משמנים מחבת פסים במעט תרסיס שמן זית וצולים את השיפודים במשך 2 דקות משני צדיהם. אפשר גם לצלות את השיפודים במנגל.
- מגישים את השיפודים לצד תפוחי האדמה.
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
20
מנות
קלוריות
72.3
קק״ל
1445.6
קק״ל
פחמימות
2.6
גרם
52.5
גרם
שומן
6.9
גרם
138.9
גרם
נתרן
255.1
מ״ג
5102.3
מ״ג
חלבון
0.2
גרם
3.6
גרם
סיבים תזונתיים
0.5
גרם
9.2
גרם
שומן רווי
1.0
גרם
19.1
גרם
כולסטרול
0.0
מ״ג
0.0
מ״ג
סידן
9.7
מ״ג
194.4
מ״ג
ברזל
0.3
מ״ג
6.6
מ״ג
אשלגן
47.8
מ״ג
956.7
מ״ג
אבץ
0.1
מ״ג
1.5
מ״ג
תגובות (0)