-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 264.7 קק״ל 3970.8 קק״לפחמימות 40.3 גרם 604.8 גרםשומן 11.7 גרם 175.5 גרםנתרן 18.0 מ״ג 270.3 מ״גחלבון 9.6 גרם 144.2 גרםסיבים תזונתיים 7.8 גרם 116.9 גרםשומן רווי 7.5 גרם 113.2 גרםכולסטרול 7.6 מ״ג 113.8 מ״גסידן 18.6 מ״ג 279.3 מ״גברזל 7.4 מ״ג 111.7 מ״גאשלגן 41.8 מ״ג 626.8 מ״גאבץ 7.4 מ״ג 111.2 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 30 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות265
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 264.7 קק״ל 3970.8 קק״לפחמימות 40.3 גרם 604.8 גרםשומן 11.7 גרם 175.5 גרםנתרן 18.0 מ״ג 270.3 מ״גחלבון 9.6 גרם 144.2 גרםסיבים תזונתיים 7.8 גרם 116.9 גרםשומן רווי 7.5 גרם 113.2 גרםכולסטרול 7.6 מ״ג 113.8 מ״גסידן 18.6 מ״ג 279.3 מ״גברזל 7.4 מ״ג 111.7 מ״גאשלגן 41.8 מ״ג 626.8 מ״גאבץ 7.4 מ״ג 111.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 265 | כמות מנות 15 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1/2 כוס דבשנוזלי
-
1/2 כוס סוכר חום כהה
-
1 ביצה
-
60מ"ל או 1/4 כוס שמן קנולה
-
60מ"ל או 1/4 כוס מיץ תפוזים
-
315גרם או 2 1/4 כוסות קמח לבן
-
80גרם או 1 חבילה אינסטנט פודינג בטעם וניל
-
1/2 כפית אבקת אפייה
-
1/2כפית או קינמון טחוןאופציונלי
-
קורט מלח דק
אפייה
אופן הכנה
- מחממים את התנור לחום של 170 מעלות. ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- טורפים בקערה את הדבש והסוכר יחד.
- מוסיפים את הביצה, השמן ומיץ התפוזים וממשיכים לטרוף עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- מכניסים את הקמח, הפודינג, אבקת האפייה, הקינמון והמלח ומערבבים היטב עד שמתקבל בצק רך וקצת דביק.
- מרטיבים את הידיים, יוצרים כדורים קטנים ומסדרים במרווחים בתבנית.
- אופים במשך 10-12 דקות עד שהעוגיות משחימות ונסדקות קלות. מצננים.
- מכינים את הזיגוג: מערבבים בקערה אבקת סוכר, מיץ לימון ומים עד שמתקבל זיגוג בצבע חלבי. אם הוא סמיך מדי, מוסיפים עוד קצת מים.
- טובלים את העוגיות בזיגוג ומשאירים להתייבש על הרשת.
אופן הכנה
- מחממים את התנור לחום של 170 מעלות. ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- טורפים בקערה את הדבש והסוכר יחד.
- מוסיפים את הביצה, השמן ומיץ התפוזים וממשיכים לטרוף עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- מכניסים את הקמח, הפודינג, אבקת האפייה, הקינמון והמלח ומערבבים היטב עד שמתקבל בצק רך וקצת דביק.
- מרטיבים את הידיים, יוצרים כדורים קטנים ומסדרים במרווחים בתבנית.
- אופים במשך 10-12 דקות עד שהעוגיות משחימות ונסדקות קלות. מצננים.
- מכינים את הזיגוג: מערבבים בקערה אבקת סוכר, מיץ לימון ומים עד שמתקבל זיגוג בצבע חלבי. אם הוא סמיך מדי, מוסיפים עוד קצת מים.
- טובלים את העוגיות בזיגוג ומשאירים להתייבש על הרשת.
בשיתוף עם "הנמל"
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
חייב סוכר חום??
בעקרון אפשר להשתמש בסוכר לבן, אבל יש לקחת בחשבון שהסוכר החום מעניק לדובשניות את צבען החום היפה ותורם למרקם המושי שלהן. לכן, מומלץ כן להכין עם סוכר חום.