תפוצ’יפס תפוחי עץ
לא כל סוג של צ'יפס משמין ומפריע לדיאטה. תפוצ'יפס תפוחי עץ זה חטיף קריספי, מתוק ולא שומני בכלל שאי אפשר להפסיק לנשנש, והוא גם מהמם כמתנה
לא כל סוג של צ'יפס משמין ומפריע לדיאטה. תפוצ'יפס תפוחי עץ זה חטיף קריספי, מתוק ולא שומני בכלל שאי אפשר להפסיק לנשנש, והוא גם מהמם כמתנה
- קרין גורן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4359.3 קק״ל 4359.3 קק״לפחמימות 1112.7 גרם 1112.7 גרםשומן 1.7 גרם 1.7 גרםנתרן 18.6 מ״ג 18.6 מ״גחלבון 1.7 גרם 1.7 גרםסיבים תזונתיים 23.5 גרם 23.5 גרםשומן רווי 0.0 גרם 0.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 71.5 מ״ג 71.5 מ״גברזל 2.3 מ״ג 2.3 מ״גאשלגן 1045.1 מ״ג 1045.1 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 0.4 מ״גסגור
-
מרכיבים4
-
הכנה 30 דק׳כולל שעתיים ו-30 דק׳
-
קלוריות4359
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4359.3 קק״ל 4359.3 קק״לפחמימות 1112.7 גרם 1112.7 גרםשומן 1.7 גרם 1.7 גרםנתרן 18.6 מ״ג 18.6 מ״גחלבון 1.7 גרם 1.7 גרםסיבים תזונתיים 23.5 גרם 23.5 גרםשומן רווי 0.0 גרם 0.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 71.5 מ״ג 71.5 מ״גברזל 2.3 מ״ג 2.3 מ״גאשלגן 1045.1 מ״ג 1045.1 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 0.4 מ״גסגור
תפוצ’יפס של תפוחים – מתנה קריספית ומתוקה ובעיקר מרשימה בטירוף, שאי אפשר להפסיק לנשנש. אני אורזת חופן תפוצ’יפס בשקית צלופן סגורה, קושרת בסרט יפה עם תפוח קטן מפלסטיק בקצה. כדאי להכין את צ’יפס התפוחים עד יום לפני אכילתו, אחרת הוא סופח לחות ומאבד את הקריספיות.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 4 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-30 דק׳ | קלוריות 4359 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 ליטר מים
-
1 ק"ג סוכר לבן
-
2 כפות מיץ לימון
-
5 תפוחי עץ גרני סמיט בינוניים
אופן הכנה
- בסיר מבשלים מים וסוכר 10 דקות לקבלת סירופ סמיך. מסירים מהאש, סוחטים פנימה חצי לימון ומצננים.
- פורסים במנדולינה את התפוחים לפרוסות דקיקות. משרים את פרוסות התפוחים בסירופ לשעה (או עד לילה, מכוסה במקרר).
- מחממים תנור ל-120 מעלות.
- מסננים את התפוחים מהסירופ ומסדרים את הפרוסות על תבנית מרופדת בנייר אפייה משומן. אופים 40 דקות.
- הופכים כל פרוסה לצד השני (אם התפוחים נדבקו לנייר, מקלפים בעדינות, שלא ייקרעו) ואופים עוד 20 דקות, עד שהפרוסות יבשות וקשות למדי (הן ימשיכו להתקשות במהלך הקירור).
- מצננים לחלוטין. שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר או אורזים בשקיות צלופן אטומות וקושרים בסרט.
אופן הכנה
- בסיר מבשלים מים וסוכר 10 דקות לקבלת סירופ סמיך. מסירים מהאש, סוחטים פנימה חצי לימון ומצננים.
- פורסים במנדולינה את התפוחים לפרוסות דקיקות. משרים את פרוסות התפוחים בסירופ לשעה (או עד לילה, מכוסה במקרר).
- מחממים תנור ל-120 מעלות.
- מסננים את התפוחים מהסירופ ומסדרים את הפרוסות על תבנית מרופדת בנייר אפייה משומן. אופים 40 דקות.
- הופכים כל פרוסה לצד השני (אם התפוחים נדבקו לנייר, מקלפים בעדינות, שלא ייקרעו) ואופים עוד 20 דקות, עד שהפרוסות יבשות וקשות למדי (הן ימשיכו להתקשות במהלך הקירור).
- מצננים לחלוטין. שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר או אורזים בשקיות צלופן אטומות וקושרים בסרט.
הערות
- שומרים בכלי אטום אחרת התפוחים סופחים לחות ומתרככים.
- ואם זה קרה- אפשר להציל את המצב על ידי ייבוש בתנור ב-120 מעלות, עד שהמרקם הקריספי חוזר.
הערות
- שומרים בכלי אטום אחרת התפוחים סופחים לחות ומתרככים.
- ואם זה קרה- אפשר להציל את המצב על ידי ייבוש בתנור ב-120 מעלות, עד שהמרקם הקריספי חוזר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (3)
1 ק”ג סוכר על 5 תפוחים??
הי נטלי, כן, כוס אחת סוכר
הי נטלי, כן, כדי ליצור סירופ סוכר יש להשתמש בק”ג סוכר.