מה זה בעצם מרינדה ולמה צריך את זה? טוב ששאלתם! מרינדה היא תערובת תיבול שמוסיפה לעוף טעמים, ומרככת אותו. התוצאה היא: עוף טעים, מתובל, רך ועסיסי.
אבל כמו סיר ומכסה - מרינדה טובה צריכה שידוך לעוף איכותי. חשוב להשתמש בעוף ללא אנטיביוטיקה, מעבר לכך שמדובר ביתרון בריאותי מובהק, מדובר בעוף בעל טעם עמוק ועשיר שיקפיץ כל מנה!
וחזרה למרינדה: בכל מרינדה החוק הוא אותו דבר - מערבבים יחד את כל המצרכים בקערה ומשרים את חלקי העוף בתוך קערת המרינדה, מכוסה בניילון נצמד במקרר למשך שעתיים.
הנה שתי מרינדות קלות ופשוטות, האהובות עלינו ביותר:
1. שלוש שיני שום קצוצות, 1 כף ג’ינג’ר קצוץ, 2 כפות דבש, 2 כפות סויה, כפית שמן שומשום ומעט מים.
2. שני שיני שום כתושות, 1 קליפה מגורדת מלימון, 1 קליפה מגורדת מתפוז, 2 כפות דבש, 1 כוס מיץ תפוזים, 1/4 כוס מיץ לימון, 1 כף עלי טימין, 3 כפות שמן זית, מלח ופלפל שחור.
תגובות (0)