טארט דבש ותפוחים מקורמלים - מתכון מתוק של מיס פטל

טארט דבש ותפוחים מקורמלים – מתכון מתוק של מיס פטל

הימים הראשונים של החורף כבר ממש כאן, וזה הזמן לחזק את המערכת החיסונית ולצרוך חומרי גלם שיעזרו לנו להישאר בריאים. במיוחד לכבוד העונה הגשומה, שרית נובק מהבלוג “מיס פטל” מלמדת איך מכינים טארט דבש ותפוחים מקורמלים שאי אפשר להפסיק לאכול. הדבש הוא אחד מחומרי הגלם הבריאים ביותר ובעל תכונות אנטיספטיות שישמרו על גופכם בחורף.

לבסיס:
100 גרם חמאה רכה
50 גרם סוכר
1/4 כוס דבש עמק חפר
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
2 חלמונים
1 כוס קמח
70 גרם שקדים טחונים
1 כפית אבקת אפיה

לקרם דבש:
1 מיכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה 38%
50 גרם שוקולד לבן
גרגרים מחצי מקל וניל
1 כף דבש עמק חפר

לתפוחים:
1 כוס סוכר
3 תפוחים ירוקים
50 גרם חמאה

 

אופן הכנה:
1. במיקסר עם וו גיטרה מקציפים את החמאה, הדבש והסוכר. מוסיפים חלמונים ומערבלים.
2. מוסיפים את יתרת החומרים ומערבבים שוב עד לקבלת תערובת אחידה.
3. מרדדים בין 2 ניירות אפייה לעובי של 1/2 סנטימטר ומכניסים לאפייה 20 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. מצננים.
4. מכינים את הקרם: ממיסים את השוקולד ומצננים.
5. מקציפים שמנת עד לקבלת קצפת יציבה.
6. מוסיפים את השוקולד, הדבש והווניל ומקפלים לקרם חלק. מזלפים מעל הבסיס האפוי.
7. מכינים את התפוחים: חותכים תפוחים לקוביות.
8. שמים סוכר במחבת וממיסים לקרמל בהיר. מוסיפים חמאה ומערבבים. מוסיפים קוביות תפוחים ומבשלים ביחד. מקררים ומפזרים מעל הקרם.

מתכון וצילום: שרית נובק מהבלוג “מיס פטל”

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

אולי יעניין אתכם גם

לביבות ירק ותפוחי אדמה. צילום: נועם פריסמן

לביבות ירק ותפו”א (ערוק) של ישראל אהרוני

סופגניות דבש יווניות

סופגניות דבש יווניות של איילת הירשמן

קציצות קינואה וירקות אפויות בתנור של שר פיטנס

לביבות קינואה וירקות – אפויות בתנור

לביבות תירס וקשקבל של שי-לי ליפא

לביבות תירס וקשקבל קלות מאוד להכנה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *