איך בוחרים פסטה?

אחד המאכלים הפופולאריים בעולם הוא פסטה, איך בוחרים פסטה טובה? איך עושים פסטה ומה מתכוני הפסטה הכי טובים? כל זאת ועוד תמצאו בכתבה הבאה

איך עושים פסטה?

  1. הכנת הבצק
  2. חיתוך
  3. יבוש ואריזה

שלב החיתוך חשוב למראה ולמרקם. אחריו מגיע הייבוש, והוא השלב שיוצר הבדל משמעותי בין הרמות השונות.

ישנו תהליך של ייבוש מהיר בטמפרורות גבוהות של 120 מעלות, למשך שעה וזה מה שנותן לפסטה צבע צהוב יותר.

יש ייבוש איטי יותר של 30-40 מעלות והוא יבוש של כ-24 שעות מה שמשאיר את הפסטה לבנה יחסית.

מה ההבדל בין סוגי פסטה שונים?

הייבוש האיטי מאפשר לפסטה לשמור על הערכים התזונתיים שלה.

אז מה זו פסטה?
קמח הוא חומר קדום ובסיסי אך מאוד לא פשוט. הוא משתנה בין אזורים, הוא קיים בכל מקום אך יש לו קשת רחבה של איכויות.

פסטה מיוצרת מקמח הנקרא דורום=עשוי מחיטת דורום, זו חיטה קשה. מכאן שמה, דורום = קשיח בלטינית. לה אחוז חלבון גבוה וגלוטן. חיטת דורום מכילה כ-14 גרם חלבון.

המונח חיטה קשה מתייחס לקושי של טחינת החיטה בגלל ההרכב שלה. מטחינה של הדורום מפיקים סולת שהיא הסמולינה ממנה מייצרים פסטה.

אז איך נדע מה היא פסטה איכותית?

  1. אחוז חלבון גבוה, מעל 12.5 גרם נחשב לטוב, יש בשוק פסטות עם ערכים של 14.5 גרם חלבון לפני בישול.
  2. צבע: פסטה לא צריכה להיות צהובה מאד, צבע חזק מעיד על תהליך יבוש מהיר ואפילו על “שריפה” של הפסטה.
  3. נקודות שחורות בבצק מראות על חומר גלם של חיטה באיכות ירודה.
  4. בועות אוויר בפסטה, מראות על פסטה באיכות ירודה, פסטה צריכה להיות אחידה.
  5. קצף לבן בצורה חריגה בזמן הבישול מעיד על גלוטן ברמה נמוכה.
  6. ארץ יצור, איטליה עדיין מעצמת פסטה וכדאי לשים לב שהפסטה יוצרה שם (אם כבר לא תוצרת הארץ אז רק איטליה).
  7. הפסטה צריכה להיות במרקם מחוספס ולא חלק כדי שהרוטב ייטמע בה.
  8. ולעניין שאלת השאלות, מה משמעות הסימון N על הפסטה? והתשובה היא פשוטה, זהו סימן זיהוי עבור היצרן.

 

יקרת שכטר היא טכנולוגית מזון, בעמוד האינסטגרם שלה מחכים לכם עוד תכנים מעניינים.

מתכוני פסטה מומלצים:

צינורות פסטה עומדות ברוטב רוזה

צינורות פסטה עומדות ברוטב רוזה
צינורות פסטה עומדות ברוטב רוזה
פסטה פנה ברוטב רוזה היא כנראה הפסטה הכי פופולארית בישראל, אי אפשר שלא לאהוב את החיבור בין עגבניות לשמנת. קבלו אותה הפעם בצורה קצת שונה שהופכת אותה לעסיסית ופריכה יחד. תהנו!
שמרו

 

סוכריות פסטה עם עשבי תיבול במילוי גבינות ברוטב שמנת בטטה

סוכריות פסטה ברוטב שמנת בטטה2
סוכריות פסטה עם עשבי תיבול במילוי גבינות ברוטב שמנת בטטה
מנה שהיא יצירת מופת! סוכריות פסטה נימוחות במלוי גבינות עשירות ונהדרות עם רוטב שמנת בטטה מושלם שעוטף את הכל באהבה!
שמרו

 

פסטה עם סלמון ורוטב פסטו-שמנת מ-4 מרכיבים בלבד

פסטה סלמון
פסטה עם סלמון ורוטב פסטו-שמנת מ-4 מרכיבים בלבד
מנה שהיא על גבול הגורמה מארבעה מרכיבים בלבד - לא תכינו? פסטה עם סלמון ורוטב שמנת ופסטו שמכינים בקלות ובפחות משעה!
שמרו

 

לטרוף אותה: פסטה אליו אוליו מתובלת לשלמות

פסטה אליו אוליו יד מרדכי
לטרוף אותה: פסטה אליו אוליו מתובלת לשלמות
הגעתם למתכון של הפסטה המושלמת! פסטה אליו אוליו איטלקית - עטופה בשמן זית חזק, עשבי תיבול, שום בשפע וצ'ילי בועט!
שמרו

 

פסטה בסיר אחד: מתכון מושלם לפסטה ירוקה והורסת

פסטה פסטו ביתי. צילום: עדי מרום
פסטה בסיר אחד: מתכון מושלם לפסטה ירוקה והורסת
פסטה בסיר אחד עם פסטו ביתי שמכינים מאפס בבית בקלות, בסיר אחד, מינימום התעסקות ומקסימום טעמים ויופי בצלחת בקלי קלות
שמרו

 

מתכון ב-10 דקות: פסטה רוזה. שלמות

מתכון ב-10 דקות: פסטה רוזה. שלמות
מה עושים כשרוצים מנה מפנקת? מכינים פסטה רוזה ב-10 דקות! זה יכול להיות עם רביולי, ספגטי או פסטה פנה, העיקר שיהיה רוטב ורוד ומוקרם מעגבניות ושמנת
שמרו

 

פינוק בכמה דקות: פסטה ברוטב שמנת, חמאה ולימון משגע

פסטה לימון חמאה
פינוק בכמה דקות: פסטה ברוטב שמנת, חמאה ולימון משגע
מתחשק לכם משהו טעים ואין כלום בבית? קבלו מתכון פשוט, מהיר ואלגנטי לפסטה ברוטב חמאה עם מרווה ולימון. בכמה דקות יש לכם מנה ברמה של מסעדה במילאנו. אריוודרצ'י!
שמרו

 

תבשיל פסטה עם עגבניות, זיתים וטונה

פסטה עם טונה
תבשיל פסטה עם עגבניות, זיתים וטונה
אם עוד לא ניסיתם פסטה עם טונה, איזרו אומץ ותנסו פעם אחת. שימורי הטונה מקבלים טעם עמוק ואחר כשמצוותים אותם לפסטה עם רוטב עגבניות טעים
שמרו

 

פסטה ברוטב חצילים ועגבניות

פסטה ברוטב חצילים ועגבניות
למרות שהמנה הזו מחייבת תנור, סיר ומחבת, עידית נרקיס כ"ץ נשבעת שהיא ממש שווה את זה. רוצו להכין פסטה ברוטב חצילים ועגבניות עם מלא פרמזן
שמרו

 

ארוחת צהריים מושלמת: מאפה פסטה וטונה עם תרד ועגבניות שרי

ארוחת צהריים מושלמת: מאפה פסטה וטונה עם תרד ועגבניות שרי
מתכון נפלא לארוחת צהריים או ערב והכל בתבנית אחת - מאפה פסטה וטונה עם תרד ועגבניות שרי, כולם יטרפו כולל הילדים!
שמרו

קטגוריות

תגיות

תגובות (0)

Avatar