תפוחים ממולאים בבשר של תמרה וישראל אהרוני
- ישראל אהרוני
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 783.3 קק״ל 4699.6 קק״לפחמימות 63.2 גרם 379.0 גרםשומן 41.1 גרם 246.3 גרםנתרן 686.0 מ״ג 4116.0 מ״גחלבון 36.8 גרם 220.9 גרםסיבים תזונתיים 7.8 גרם 47.0 גרםשומן רווי 9.1 גרם 54.4 גרםכולסטרול 198.2 מ״ג 1188.9 מ״גסידן 81.0 מ״ג 485.7 מ״גברזל 4.8 מ״ג 28.9 מ״גאשלגן 960.9 מ״ג 5765.7 מ״גאבץ 9.0 מ״ג 53.7 מ״גסגור
-
מרכיבים29
-
הכנה 40 דק׳כולל שעתיים ו-5 דק׳
-
קלוריות783
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 783.3 קק״ל 4699.6 קק״לפחמימות 63.2 גרם 379.0 גרםשומן 41.1 גרם 246.3 גרםנתרן 686.0 מ״ג 4116.0 מ״גחלבון 36.8 גרם 220.9 גרםסיבים תזונתיים 7.8 גרם 47.0 גרםשומן רווי 9.1 גרם 54.4 גרםכולסטרול 198.2 מ״ג 1188.9 מ״גסידן 81.0 מ״ג 485.7 מ״גברזל 4.8 מ״ג 28.9 מ״גאשלגן 960.9 מ״ג 5765.7 מ״גאבץ 9.0 מ״ג 53.7 מ״גסגור
מרכיבים 29 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-5 דק׳ | קלוריות 783 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
תפוחים ממולאים
-
6 תפוחי עץ גרני סמיט גדולים
-
750 גרם בשר בקר טחון
-
1 בצל גדול
-
2 ס"מ שורש ג’ינג’ר
-
1/2 פלפל צ’ילי אדום בינוני
-
1/2 כוס כוסברה
-
3 שיני שום
-
1/2 כף זרעי כמון
-
1 כפית קינמון טחון
-
1/4 כפית אגוז מוסקט
-
1 כפית כוסברה יבשה
-
2 ביצים M
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
1/2 כוס פירורי לחם
-
1/2 כוס שמן קנולה
רוטב
-
2 ס"מ שורש ג’ינג’ר
-
2 כוסות מים
-
4 כפות סילאן
-
4 כפות מיץ לימון
-
2 כפות שמן זית
-
2 עלי דפנה בינוניים
-
1 כפית פלפל אנגלי
-
1 כפית זרעי כוסברה
-
1/2 כוס צימוקים בהירים
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
2 כפות מיץ לימון
-
2 לימונים פרסיים בינוניים
אופן הכנה
- מכינים את התפוחים למילוי: בעזרת כף פריזאית, מרוקנים את התפוחים ומשאירים מעטפת דקה (אך לא דקה מדי).
- מכינים את המילוי: קוצצים דק את הבצל הפלפל החריף, הג’ינג’ר, הכוסברה ושיני השום.
- מערבבים את כל חומרי המילוי בקערה גדולה, עוטפים בניילון נצמד ומקררים כ-30 דקות.
- ממלאים כל חצי תפוח בתערובת הבשר, כך שהבשר יבלוט מעט מעל התפוח. טובלים כל חצי תפוח בפירורי לחם (את הצד של תערובת הבשר).
- מחממים שמן במחבת. מטגנים את צד הבשר של התפוחים כרבע שעה על להבה בינונית, וכרבע שעה על צד התפוחים.
- בינתיים, מכינים את הרוטב: מגררים את הג’ינג’ר ומערבבים את כל חומרי הרוטב יחד.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- שמים את התפוחים המטוגנים בתבנית תנור עם צד הבשר כלפי מטה. יוצקים מעליהם רוטב, מכסים בנייר כסף ואופים 45 דקות. בתום 45 דקות, הופכים את התפוחים לצידם השני ואופים עוד 30 דקות.
אופן הכנה
- מכינים את התפוחים למילוי: בעזרת כף פריזאית, מרוקנים את התפוחים ומשאירים מעטפת דקה (אך לא דקה מדי).
- מכינים את המילוי: קוצצים דק את הבצל הפלפל החריף, הג’ינג’ר, הכוסברה ושיני השום.
- מערבבים את כל חומרי המילוי בקערה גדולה, עוטפים בניילון נצמד ומקררים כ-30 דקות.
- ממלאים כל חצי תפוח בתערובת הבשר, כך שהבשר יבלוט מעט מעל התפוח. טובלים כל חצי תפוח בפירורי לחם (את הצד של תערובת הבשר).
- מחממים שמן במחבת. מטגנים את צד הבשר של התפוחים כרבע שעה על להבה בינונית, וכרבע שעה על צד התפוחים.
- בינתיים, מכינים את הרוטב: מגררים את הג’ינג’ר ומערבבים את כל חומרי הרוטב יחד.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- שמים את התפוחים המטוגנים בתבנית תנור עם צד הבשר כלפי מטה. יוצקים מעליהם רוטב, מכסים בנייר כסף ואופים 45 דקות. בתום 45 דקות, הופכים את התפוחים לצידם השני ואופים עוד 30 דקות.
הכנתם את המתכון?
תגובות (4)
אאהרוני המופלא, המתכונים שלך מככבים אצלינו באופן קבוע. אלוף אתה. את המתכון של התפוחים הממולאים גיליתי רק השנה, בא לי בול בזמן לראש השנה והיה כוכב השולחן. וואו כמה התענגנו. תודה לך על כל המתכונים המופלאים וה”פשוטים” שלך, אך, בעיקר תודה לאל שיש לנו אותך עם אישיותך המקסימה והצנועה.
Don’t use the cumin seeds. It ruins the whole dish. Gived the dish a bitter taste. Aweful. You have been warned
לא ברור. יש הבדל בין איך שזה נעשה במתכון ובסרטון. במתכון מטגנים משני צדדים ואז בתנור משני צדדים. בסרטון מטגנים בצד אחד ומבשלים מהשני.
המתכון הכתוב הוא תמיד המדויק ביותר. תוכניות הטלוויזיה נערכות ולא תמיד מראים בהן את כל השלבים