פיתות זעתר לבנוניות בדיוק כמו במאפייה בביירות
עם בצק מושלם וציפוי זעתר ושמן זית מובטחות לכם פיתות זעתר אסליות בנוסח לבנוני בדיוק כמו במאפיות האותנטיות. אזהרה - הן מתחסלות במהירות הבזק!
עם בצק מושלם וציפוי זעתר ושמן זית מובטחות לכם פיתות זעתר אסליות בנוסח לבנוני בדיוק כמו במאפיות האותנטיות. אזהרה - הן מתחסלות במהירות הבזק!
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 370.5 קק״ל 2223.2 קק״לפחמימות 51.1 גרם 306.4 גרםשומן 14.7 גרם 88.3 גרםנתרן 1038.2 מ״ג 6229.1 מ״גחלבון 7.4 גרם 44.3 גרםסיבים תזונתיים 2.9 גרם 17.7 גרםשומן רווי 1.9 גרם 11.3 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 57.7 מ״ג 346.0 מ״גברזל 2.8 מ״ג 17.1 מ״גאשלגן 106.2 מ״ג 637.5 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 4.4 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה ו-45 דק׳
-
קלוריות371
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 370.5 קק״ל 2223.2 קק״לפחמימות 51.1 גרם 306.4 גרםשומן 14.7 גרם 88.3 גרםנתרן 1038.2 מ״ג 6229.1 מ״גחלבון 7.4 גרם 44.3 גרםסיבים תזונתיים 2.9 גרם 17.7 גרםשומן רווי 1.9 גרם 11.3 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 57.7 מ״ג 346.0 מ״גברזל 2.8 מ״ג 17.1 מ״גאשלגן 106.2 מ״ג 637.5 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 4.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 8 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה ו-45 דק׳ | קלוריות 371 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
390 גרם קמח לבן2.5 כוסות + 4 כפות
-
5גרם או 1 כפית גדושה שמרים יבשים
-
1 כף סוכר לבן
-
2 כפות שמן זית
-
240מ"ל או 1 כוס מים פושרים
-
1 כפית גדושה מלח דק
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: שמים בקערת מיקסר עם וו לישה את כל מרכיבי הבצק, למעט המלח, ומעבדים במהירות נמוכה במשך 8 דקות.
- מוסיפים את המלח וממשיכים לערבל עוד כדקה, עד שמתקבל בצק אחיד ורך שמתנתק מהדפנות.
- מניחים את הבצק בקערה משומנת, מכסים ומתפיחים במקום חמים במשך כ-60 דקות, או עד שהוא מכפיל את נפחו.
- מכינים את הטופינג: מערבבים בקערית את הזעתר ושמן הזית.
- מחממים את התנור לחום של 250 מעלות.
- מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- מעבירים את הבצק אל משטח עבודה מקומח ומחלקים אותו ל-6 חלקים שווים.
- מכדררים כל חלק לכדור ומרדדים כל כדור לעיגול בעובי כחצי סנטימטר.
- מורחים כל עיגול בתערובת הזעתר ומשאירים מסביב שוליים נקיים של כסנטימטר וחצי.
- מסדרים את הפיתות בתבנית ואופים במשך 7-8 דקות עד להזהבה יפה.
- מגישים עם טחינה, ירקות חתוכים וזיתים.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: שמים בקערת מיקסר עם וו לישה את כל מרכיבי הבצק, למעט המלח, ומעבדים במהירות נמוכה במשך 8 דקות.
- מוסיפים את המלח וממשיכים לערבל עוד כדקה, עד שמתקבל בצק אחיד ורך שמתנתק מהדפנות.
- מניחים את הבצק בקערה משומנת, מכסים ומתפיחים במקום חמים במשך כ-60 דקות, או עד שהוא מכפיל את נפחו.
- מכינים את הטופינג: מערבבים בקערית את הזעתר ושמן הזית.
- מחממים את התנור לחום של 250 מעלות.
- מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- מעבירים את הבצק אל משטח עבודה מקומח ומחלקים אותו ל-6 חלקים שווים.
- מכדררים כל חלק לכדור ומרדדים כל כדור לעיגול בעובי כחצי סנטימטר.
- מורחים כל עיגול בתערובת הזעתר ומשאירים מסביב שוליים נקיים של כסנטימטר וחצי.
- מסדרים את הפיתות בתבנית ואופים במשך 7-8 דקות עד להזהבה יפה.
- מגישים עם טחינה, ירקות חתוכים וזיתים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (15)
ואייי יצאא פשוטט מוששלםם מוששלםם מוששלם!!
תודה רבה תמר 🙂
אפשר לעשות עם סוכר חום?
חום בהיר, כן