ארוחת הבוקר האיטלקית המושלמת: פריטטה תפוחי אדמה ואפונה
מתכון מעולה של פריטטה עם תפוחי אדמה, אפונה ותוספות נוספות. בלי טיגון ועם מינימום של שמן! טעימה ונהדרת לכל המשפחה
מתכון מעולה של פריטטה עם תפוחי אדמה, אפונה ותוספות נוספות. בלי טיגון ועם מינימום של שמן! טעימה ונהדרת לכל המשפחה
- חיה טבואדה
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 141.0 קק״ל 564.1 קק״לפחמימות 5.1 גרם 20.3 גרםשומן 7.9 גרם 31.8 גרםנתרן 589.8 מ״ג 2359.0 מ״גחלבון 11.1 גרם 44.6 גרםסיבים תזונתיים 2.2 גרם 8.7 גרםשומן רווי 2.2 גרם 8.7 גרםכולסטרול 295.4 מ״ג 1181.6 מ״גסידן 44.8 מ״ג 179.3 מ״גברזל 1.3 מ״ג 5.3 מ״גאשלגן 175.4 מ״ג 701.5 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 4.1 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 20 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות141
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 141.0 קק״ל 564.1 קק״לפחמימות 5.1 גרם 20.3 גרםשומן 7.9 גרם 31.8 גרםנתרן 589.8 מ״ג 2359.0 מ״גחלבון 11.1 גרם 44.6 גרםסיבים תזונתיים 2.2 גרם 8.7 גרםשומן רווי 2.2 גרם 8.7 גרםכולסטרול 295.4 מ״ג 1181.6 מ״גסידן 44.8 מ״ג 179.3 מ״גברזל 1.3 מ״ג 5.3 מ״גאשלגן 175.4 מ״ג 701.5 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 4.1 מ״גסגור
פריטטה היא מנה שנמצאת איפשהו בין חביתה לפשטידה, ובמתכון הזה היא עשירה בירקות טעימים: תפוחי אדמה, בצלי שאלוט, כוסברה ועוד. לכם נותר רק לעקוב אחר ההוראות ולהכין. ומה היתרון שלה מעבר לטעם המושלם? היא כמעט בלי שמן ומכינים אותה בטכניקה של בישול משולב באדים!
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 141 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
פריטטה
-
1/2 כוס מים
-
4 ביצים L
-
2 כוסות תפוחי אדמהקלופים, מאודים וחתוכים לקוביות בגודל 1*1 ס"מ
-
1 כוס אפונה ירוקה קפואה
-
1/2 כוס כוסברהקצוצה
-
1 יחידה בצל שאלוטקלוף וחתוך דק
-
2 שיני שוםקלופות וקצוצות
-
1/2 כפית אגוז מוסקטטחון
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- יוצקים את המים לסיר הנינג’ה סמארט ליד.
- משמנים היטב את תחתית התבנית הרב-תכליתית של הנינג’ה או תבנית אפייה עגולה 20 ס”מ בעזרת תרסיס שמן קנולה.
- מכינים את הפריטטה: בקערה גדולה מקציפים את הביצים היטב עד לקבלת קצף. מוסיפים את תפוחי האדמה, האפונה, הכוסברה, בצלי השאלוט, השום, והתבלינים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- מעבירים את התערובת לתבנית הרב תכליתית ומכניסים לסיר הנינג’ה.
- סוגרים את מכסה הסיר ומזיזים את המחוון ל-STEAMCRISP. בוחרים ב”STEAM & BAKE”, מגדירים את הטמפרטורה לחום של 150 מעלות ואת הזמן ל-20 דקות. לוחצים על “START / STOP” כדי להתחיל בבישול. הכיתוב “PrE” יוצג למשך 20 דקות כשהיחידה מוציאה אדים, ואז הטיימר יתחיל לספור לאחור.
- בסיום הבישול, מסירים בזהירות את הרשת עם התבנית ומשתמשים בסכין כדי לשחרר את קצוות הפריטטה מהתבנית. הופכים את התבנית על צלחת הגשה לצורך הוצאת הפריטטה.
אופן הכנה
- יוצקים את המים לסיר הנינג’ה סמארט ליד.
- משמנים היטב את תחתית התבנית הרב-תכליתית של הנינג’ה או תבנית אפייה עגולה 20 ס”מ בעזרת תרסיס שמן קנולה.
- מכינים את הפריטטה: בקערה גדולה מקציפים את הביצים היטב עד לקבלת קצף. מוסיפים את תפוחי האדמה, האפונה, הכוסברה, בצלי השאלוט, השום, והתבלינים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- מעבירים את התערובת לתבנית הרב תכליתית ומכניסים לסיר הנינג’ה.
- סוגרים את מכסה הסיר ומזיזים את המחוון ל-STEAMCRISP. בוחרים ב”STEAM & BAKE”, מגדירים את הטמפרטורה לחום של 150 מעלות ואת הזמן ל-20 דקות. לוחצים על “START / STOP” כדי להתחיל בבישול. הכיתוב “PrE” יוצג למשך 20 דקות כשהיחידה מוציאה אדים, ואז הטיימר יתחיל לספור לאחור.
- בסיום הבישול, מסירים בזהירות את הרשת עם התבנית ומשתמשים בסכין כדי לשחרר את קצוות הפריטטה מהתבנית. הופכים את התבנית על צלחת הגשה לצורך הוצאת הפריטטה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן