סופגנייה ממולאת בפיסטוק ושוקולד לבן
קינוחים מתוקים ומלוחים יחד כבר מזמן עובדים טוב לחך הישראלי, אז למה לא ללכת על זה עד הסוף? סופגנייה במילוי שוקולד לבן וקרם שמנת עם פיסטוק מלוח
קינוחים מתוקים ומלוחים יחד כבר מזמן עובדים טוב לחך הישראלי, אז למה לא ללכת על זה עד הסוף? סופגנייה במילוי שוקולד לבן וקרם שמנת עם פיסטוק מלוח
- איתן גלר
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 255.9 קק״ל 4605.8 קק״לפחמימות 33.0 גרם 593.7 גרםשומן 10.8 גרם 195.1 גרםנתרן 208.4 מ״ג 3751.0 מ״גחלבון 5.2 גרם 93.7 גרםסיבים תזונתיים 1.0 גרם 18.6 גרםשומן רווי 4.0 גרם 71.2 גרםכולסטרול 32.2 מ״ג 579.1 מ״גסידן 54.3 מ״ג 976.7 מ״גברזל 0.5 מ״ג 9.1 מ״גאשלגן 98.8 מ״ג 1778.0 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 8.4 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה שעהכולל 5 שעות ו-50 דק׳
-
קלוריות256
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 255.9 קק״ל 4605.8 קק״לפחמימות 33.0 גרם 593.7 גרםשומן 10.8 גרם 195.1 גרםנתרן 208.4 מ״ג 3751.0 מ״גחלבון 5.2 גרם 93.7 גרםסיבים תזונתיים 1.0 גרם 18.6 גרםשומן רווי 4.0 גרם 71.2 גרםכולסטרול 32.2 מ״ג 579.1 מ״גסידן 54.3 מ״ג 976.7 מ״גברזל 0.5 מ״ג 9.1 מ״גאשלגן 98.8 מ״ג 1778.0 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 8.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה שעה | זמן כולל 5 שעות ו-50 דק׳ | קלוריות 256 | כמות מנות 18 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
מילוי
-
200 גרם שוקולד לבן
-
100 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
30 גרם מחית פיסטוק לא ממותקת
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מערבבים בקערת המיקסר חלב קר, סוכר ושמרים טריים.
- מוסיפים קמח, ביצה, חלמון ומחית וניל ומתחילים ללוש עד לקבלת בצק. מוסיפים בהדרגה קוביות חמאה וממשיכים עוד כ-2 דקות. מוסיפים מלח וערק ולשים עוד 2 דקות.
- מעבירים להתפחה במקרר בין 4-12 שעות או מתפיחים שעה וחצי בטמפרטורת החדר.
- מחלקים לכדורים של 45 גרם ומגלגלים בעזרת שורש כף היד עד לקבלת כדור חלק לגמרי. מעבירים כל כדור לריבוע של נייר אפייה חתוך בגודל של לפחות פי 2 מהכדור. מתפיחים כשעה וחצי. מטגנים בחום של 160 מעלות כ-2 דקות מכל צד.
- מכינים את המילוי: מחממים את השמנת ושופכים על גבי השוקולד עם מחית הפיסטוק ומערבבים עד לקבלת תערובות חלקה. מקררים היטב ומקציפים עם עוד 100 מ”ל שמנת 38% יטבתה על מהירות בינונית לקבלת קרם יציב ורך.
- מזלפים את הסופגניות בקרם.
- לקישוט ניתן להמיס שוקולד לבן עם מעט מחית פיסטוק ולטבול את חלקה העליון של הסופגנייה בשוקולד.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מערבבים בקערת המיקסר חלב קר, סוכר ושמרים טריים.
- מוסיפים קמח, ביצה, חלמון ומחית וניל ומתחילים ללוש עד לקבלת בצק. מוסיפים בהדרגה קוביות חמאה וממשיכים עוד כ-2 דקות. מוסיפים מלח וערק ולשים עוד 2 דקות.
- מעבירים להתפחה במקרר בין 4-12 שעות או מתפיחים שעה וחצי בטמפרטורת החדר.
- מחלקים לכדורים של 45 גרם ומגלגלים בעזרת שורש כף היד עד לקבלת כדור חלק לגמרי. מעבירים כל כדור לריבוע של נייר אפייה חתוך בגודל של לפחות פי 2 מהכדור. מתפיחים כשעה וחצי. מטגנים בחום של 160 מעלות כ-2 דקות מכל צד.
- מכינים את המילוי: מחממים את השמנת ושופכים על גבי השוקולד עם מחית הפיסטוק ומערבבים עד לקבלת תערובות חלקה. מקררים היטב ומקציפים עם עוד 100 מ”ל שמנת 38% יטבתה על מהירות בינונית לקבלת קרם יציב ורך.
- מזלפים את הסופגניות בקרם.
- לקישוט ניתן להמיס שוקולד לבן עם מעט מחית פיסטוק ולטבול את חלקה העליון של הסופגנייה בשוקולד.
הערות
- ניתן לוותר על האלכוהול, הוא מוסיף אווריריות בזמן הטיגון עקב נקודת רתיחה נמוכה שגורמת לגדילה מהירה מאוד.
הערות
- ניתן לוותר על האלכוהול, הוא מוסיף אווריריות בזמן הטיגון עקב נקודת רתיחה נמוכה שגורמת לגדילה מהירה מאוד.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן