אוזני המן במילוי ממרח חלבה ופיסטוק
אוזני המן במילוי הכי ישראלי שיש - חלווה ופיסטוק. מתכון קליל וטעים שיגוון לכם את חג הפורים. בא לכם להחליף את המילוי בממרח אחר? מוזמנים להתפרע
אוזני המן במילוי הכי ישראלי שיש - חלווה ופיסטוק. מתכון קליל וטעים שיגוון לכם את חג הפורים. בא לכם להחליף את המילוי בממרח אחר? מוזמנים להתפרע
- ענת אלישע
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 122.3 קק״ל 5503.9 קק״לפחמימות 8.1 גרם 362.9 גרםשומן 7.0 גרם 312.9 גרםנתרן 65.8 מ״ג 2961.7 מ״גחלבון 2.1 גרם 94.1 גרםסיבים תזונתיים 0.4 גרם 17.6 גרםשומן רווי 0.6 גרם 26.9 גרםכולסטרול 11.1 מ״ג 501.6 מ״גסידן 34.0 מ״ג 1527.9 מ״גברזל 0.8 מ״ג 34.6 מ״גאשלגן 46.4 מ״ג 2089.2 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 14.7 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-15 דק׳
-
קלוריות122
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 122.3 קק״ל 5503.9 קק״לפחמימות 8.1 גרם 362.9 גרםשומן 7.0 גרם 312.9 גרםנתרן 65.8 מ״ג 2961.7 מ״גחלבון 2.1 גרם 94.1 גרםסיבים תזונתיים 0.4 גרם 17.6 גרםשומן רווי 0.6 גרם 26.9 גרםכולסטרול 11.1 מ״ג 501.6 מ״גסידן 34.0 מ״ג 1527.9 מ״גברזל 0.8 מ״ג 34.6 מ״גאשלגן 46.4 מ״ג 2089.2 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 14.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-15 דק׳ | קלוריות 122 | כמות מנות 45 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
420 גרם קמח לבן
-
120 גרם אבקת סוכר
-
1 כפית אבקת אפייה
-
1 קורט מלח דק
-
200 גרם חמאה קרהחתוכה לקוביות
-
1 ביצה L
-
1 חלמון L
-
2 כפות מיץ תפוזים
-
1 כפית מחית ונילאו תמצית וניל
מילוי
-
400 גרם ממרח חלבה
-
60 גרם פיסטוקים טבעייםטחונים
סגירת הבצק
-
1 חלבון L
קישוט
-
50 גרם אבקת סוכר
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו גיטרה או במעבד מזון מערבלים קמח, אבקת סוכר, אבקת אפייה, קורט מלח וחמאה עד לקבלת פירורים.
- מוסיפים ביצה, חלמון, מיץ תפוזים ומחית וניל ומעבדים עד איחוד.
- מאחדים את הבצק בעזרת כפות הידיים ועוטפים בניילון נצמד.
- מכניסים למקרר לרבע שעה.
- מכינים את המילוי: מניחים בקערה את ממרח החלווה ומוסיפים את הפיסטוקים הטחונים. מערבבים היטב.
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- מחלקים את הבצק לשני חלקים ומרדדים על משטח מקומח למלבן בעובי 1/2 סנטימטר.
- קורצים עיגולים בקוטר 7 ס”מ ומניחים כפית מהמילוי במרכז כל עיגול.
- מורחים מעט חלבון בקצוות העיגול ומקפלים את הקצוות פנימה לצורת אוזן המן.
- מניחים בתבנית ואופים עד הזהבה קלה כ-17 דקות.
- מצננים ובוזקים אבקת סוכר.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו גיטרה או במעבד מזון מערבלים קמח, אבקת סוכר, אבקת אפייה, קורט מלח וחמאה עד לקבלת פירורים.
- מוסיפים ביצה, חלמון, מיץ תפוזים ומחית וניל ומעבדים עד איחוד.
- מאחדים את הבצק בעזרת כפות הידיים ועוטפים בניילון נצמד.
- מכניסים למקרר לרבע שעה.
- מכינים את המילוי: מניחים בקערה את ממרח החלווה ומוסיפים את הפיסטוקים הטחונים. מערבבים היטב.
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- מחלקים את הבצק לשני חלקים ומרדדים על משטח מקומח למלבן בעובי 1/2 סנטימטר.
- קורצים עיגולים בקוטר 7 ס”מ ומניחים כפית מהמילוי במרכז כל עיגול.
- מורחים מעט חלבון בקצוות העיגול ומקפלים את הקצוות פנימה לצורת אוזן המן.
- מניחים בתבנית ואופים עד הזהבה קלה כ-17 דקות.
- מצננים ובוזקים אבקת סוכר.
הערות
- ניתן למלא בכל מילוי שאוהבים.
הערות
- ניתן למלא בכל מילוי שאוהבים.
בשיתוף עם סנו-סושי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן