עוגת קובה בשר וצנוברים
במקום להכין אחד אחד מכינים עוגת קובה משפחתית עם שכבות של בורגול ומילוי של בשר מתובל היטב וצנוברים. חצי שעה בתנור וזה מוכן להרשים את כולם. רק אל תגלו כמה קל להכין
במקום להכין אחד אחד מכינים עוגת קובה משפחתית עם שכבות של בורגול ומילוי של בשר מתובל היטב וצנוברים. חצי שעה בתנור וזה מוכן להרשים את כולם. רק אל תגלו כמה קל להכין
- רחלי קרוט
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3258.2 קק״ל 3258.2 קק״לפחמימות 107.3 גרם 107.3 גרםשומן 274.7 גרם 274.7 גרםנתרן 6760.1 מ״ג 6760.1 מ״גחלבון 135.8 גרם 135.8 גרםסיבים תזונתיים 23.8 גרם 23.8 גרםשומן רווי 45.3 גרם 45.3 גרםכולסטרול 364.0 מ״ג 364.0 מ״גסידן 286.2 מ״ג 286.2 מ״גברזל 24.4 מ״ג 24.4 מ״גאשלגן 3724.8 מ״ג 3724.8 מ״גאבץ 34.6 מ״ג 34.6 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 25 דק׳כולל שעה ו-40 דק׳
-
קלוריות3258
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3258.2 קק״ל 3258.2 קק״לפחמימות 107.3 גרם 107.3 גרםשומן 274.7 גרם 274.7 גרםנתרן 6760.1 מ״ג 6760.1 מ״גחלבון 135.8 גרם 135.8 גרםסיבים תזונתיים 23.8 גרם 23.8 גרםשומן רווי 45.3 גרם 45.3 גרםכולסטרול 364.0 מ״ג 364.0 מ״גסידן 286.2 מ״ג 286.2 מ״גברזל 24.4 מ״ג 24.4 מ״גאשלגן 3724.8 מ״ג 3724.8 מ״גאבץ 34.6 מ״ג 34.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעה ו-40 דק׳ | קלוריות 3258 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 כוס בורגול דק
-
2 כפות רסק עגבניות
-
1 כף אבקת מרק בצל
-
1 כפית מלח דק
-
2 כפות שמן זית
בשר
-
3 כפות שמן זית
-
2 בצלים בינונייםקלופים
-
400 גרם בשר בקר טחון
-
3/4 כפית בהרט
-
3/4 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
1/2 כוס צנוברים
חלק עליון
-
7 כפות שמן זית
-
1/2 כוס פיסטוקים קלופים קלויים
אופן הכנה
- בקערה גדולה שמים בורגול, רסק, אבקת מרק בצל, מלח ושמן זית ומערבבים. מוסיפים מים רותחים בגובה של 1 ס”מ מעל הבורגול. מערבבים היטב וסוגרים עם מכסה. הבורגול מוכן אחרי 10-15 דקות ובינתיים ממשיכים להכנת הבשר.
- קוצצים את הבצלים לקוביות קטנות ומטגנים במחבת עם שמן זית בנדיבות. כשהבצל זהוב מוסיפים את הבשר והתבלינים ומטגנים יחד עד שהבשר משנה את צבעו. ממשיכים לטגן עוד 10 דקות וטועמים אם חסר תיבול.
- מוסיפים צנוברים ומטגנים יחד במשך 3-4 דקות. מורידים מהאש ומאפשרים למילוי להצטנן מעט.
- משמנים תבנית עגולה בקוטר 24 או תבנית מלבנית בגודל 20X30 ומעבירים פנימה 2/3 מהבורגול. משטחים לשכבה דקה בתחתית ומקפידים גם ליצור שכבה של בורגול גם בדפנות התבנית בערך עד לגובה של 3 ס”מ. מומלץ לעשות את השלב הזה עם ידיים רטובות או משומנות.
- מעבירים פנימה את תערובת הבשר ומשטחים לשכבה אחידה והדוקה.
- מניחים מעל את יתרת הבורגול ומשטחים לשכבה אחידה שסוגרת את החלק העליון. חשוב להדק היטב.
- חורצים את החלק העליון לקוביות ומזלפים שמן זית בנדיבות על הקוביות.
- אופים בתנור על תכנית תנור משולב מיקרו, בטמפרטורה של 180 מעלות, במשך 25-35 דקות או בתכנית חום עליון ותחתון במשך 55-60 דקות.
- קוצצים את הפיסטוקים גס ומניחים מעל כל קוביית קובה.
- מגישים עם צלחת טחינה בצד.
אופן הכנה
- בקערה גדולה שמים בורגול, רסק, אבקת מרק בצל, מלח ושמן זית ומערבבים. מוסיפים מים רותחים בגובה של 1 ס”מ מעל הבורגול. מערבבים היטב וסוגרים עם מכסה. הבורגול מוכן אחרי 10-15 דקות ובינתיים ממשיכים להכנת הבשר.
- קוצצים את הבצלים לקוביות קטנות ומטגנים במחבת עם שמן זית בנדיבות. כשהבצל זהוב מוסיפים את הבשר והתבלינים ומטגנים יחד עד שהבשר משנה את צבעו. ממשיכים לטגן עוד 10 דקות וטועמים אם חסר תיבול.
- מוסיפים צנוברים ומטגנים יחד במשך 3-4 דקות. מורידים מהאש ומאפשרים למילוי להצטנן מעט.
- משמנים תבנית עגולה בקוטר 24 או תבנית מלבנית בגודל 20X30 ומעבירים פנימה 2/3 מהבורגול. משטחים לשכבה דקה בתחתית ומקפידים גם ליצור שכבה של בורגול גם בדפנות התבנית בערך עד לגובה של 3 ס”מ. מומלץ לעשות את השלב הזה עם ידיים רטובות או משומנות.
- מעבירים פנימה את תערובת הבשר ומשטחים לשכבה אחידה והדוקה.
- מניחים מעל את יתרת הבורגול ומשטחים לשכבה אחידה שסוגרת את החלק העליון. חשוב להדק היטב.
- חורצים את החלק העליון לקוביות ומזלפים שמן זית בנדיבות על הקוביות.
- אופים בתנור על תכנית תנור משולב מיקרו, בטמפרטורה של 180 מעלות, במשך 25-35 דקות או בתכנית חום עליון ותחתון במשך 55-60 דקות.
- קוצצים את הפיסטוקים גס ומניחים מעל כל קוביית קובה.
- מגישים עם צלחת טחינה בצד.
בשיתוף עם סימנס
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
קובה בתבנית, למה צריך לאפות בתוכנית תנור משולב מיקרו?
היי רוחלה, לא חובה. אפשר להשתמש בתכנית חום עליון ותחתון במשך 55-60 דקות