קרין גורן מלמדת אתכם להכין קרם ברולה
קרם ברולה זה קינוח צרפתי מפורסם עם שכבת קרמל שרוף מעל קרם עדין וקטיפתי בטעם וניל. קינוח מסעדות שקל להכין בבית ולהפתיע את בני המשפחה
קרם ברולה זה קינוח צרפתי מפורסם עם שכבת קרמל שרוף מעל קרם עדין וקטיפתי בטעם וניל. קינוח מסעדות שקל להכין בבית ולהפתיע את בני המשפחה
- קרין גורן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 213.7 קק״ל 2564.1 קק״לפחמימות 10.0 גרם 120.1 גרםשומן 18.4 גרם 220.2 גרםנתרן 14.6 מ״ג 175.7 מ״גחלבון 2.3 גרם 27.6 גרםסיבים תזונתיים 0.1 גרם 1.0 גרםשומן רווי 10.5 גרם 125.9 גרםכולסטרול 150.6 מ״ג 1806.9 מ״גסידן 41.1 מ״ג 493.1 מ״גברזל 0.3 מ״ג 3.2 מ״גאשלגן 42.2 מ״ג 506.3 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 3.8 מ״גסגור
-
מרכיבים5
-
הכנה 25 דק׳כולל 3 שעות
-
קלוריות214
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 213.7 קק״ל 2564.1 קק״לפחמימות 10.0 גרם 120.1 גרםשומן 18.4 גרם 220.2 גרםנתרן 14.6 מ״ג 175.7 מ״גחלבון 2.3 גרם 27.6 גרםסיבים תזונתיים 0.1 גרם 1.0 גרםשומן רווי 10.5 גרם 125.9 גרםכולסטרול 150.6 מ״ג 1806.9 מ״גסידן 41.1 מ״ג 493.1 מ״גברזל 0.3 מ״ג 3.2 מ״גאשלגן 42.2 מ״ג 506.3 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 3.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 5 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 3 שעות | קלוריות 214 | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
קרם
-
2מיכלים או 500 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
1 מקל וניל בינוני
-
1/2כוס או 100 גרם סוכר לבן
-
6 חלמונים L
שכבת קרמל
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-120 מעלות.
- בסיר קטן מחממים שמנת מתוקה ומקל וניל חצוי לאורכו עד לסף רתיחה.
- במקביל טורפים בקערה סוכר וחלמונים עד שהתערובת הופכת בהירה.
- עושים השוואת טמפרטורות: מוזגים מעט מהשמנת המתוקה לחלמונים תוך כדי טריפה, שיתחממו מעט. רק כשהתערובת אחידה מוסיפים את יתרת השמנת תוך כדי ערבוב.
- מוזגים את התערובת לכלים חסיני חום, מניחים בתוך תבנית עמוקה ומוזגים מים רותחים לתבנית הגדולה עד למחצית מגובה הכלים עם הברולה (זה נקרא אמבט מים או בן מארי. זהירות שהמים לא יחדרו לכלים עם הברולה).
- אופים ב-120 מעלות עד שהקרם נקרש בשוליים ועדיין רוטט במרכז כל כלי. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר באמבט המים לטמפ’ החדר. מעבירים למקרר עד שהקרם קר מאוד, לפחות שעתיים.
- לפני ההגשה מפזרים סוכר בשכבה דקה ואחידה על כל מנה ומשחימים בברנר או בתנור שחומם למצב גריל. מגישים מיד.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-120 מעלות.
- בסיר קטן מחממים שמנת מתוקה ומקל וניל חצוי לאורכו עד לסף רתיחה.
- במקביל טורפים בקערה סוכר וחלמונים עד שהתערובת הופכת בהירה.
- עושים השוואת טמפרטורות: מוזגים מעט מהשמנת המתוקה לחלמונים תוך כדי טריפה, שיתחממו מעט. רק כשהתערובת אחידה מוסיפים את יתרת השמנת תוך כדי ערבוב.
- מוזגים את התערובת לכלים חסיני חום, מניחים בתוך תבנית עמוקה ומוזגים מים רותחים לתבנית הגדולה עד למחצית מגובה הכלים עם הברולה (זה נקרא אמבט מים או בן מארי. זהירות שהמים לא יחדרו לכלים עם הברולה).
- אופים ב-120 מעלות עד שהקרם נקרש בשוליים ועדיין רוטט במרכז כל כלי. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר באמבט המים לטמפ’ החדר. מעבירים למקרר עד שהקרם קר מאוד, לפחות שעתיים.
- לפני ההגשה מפזרים סוכר בשכבה דקה ואחידה על כל מנה ומשחימים בברנר או בתנור שחומם למצב גריל. מגישים מיד.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (6)
יצא טעים אבל לא התייצב, השאלה מה לא עשיתי נכון? הקפדתי את החלמונים עם מיקסר, אולי מיותר לעשות זאת? זה היה כמעט שיה בתנור ויצא נוזלי
יש צורך להקציף את החלמונים כמו שנכתב במתכון 🙂
תודה על התשובה,
כנראה שדווקא הקצפתי אותם יותר מידי ?
הכנתי. יצא מעולה. הדבר היחיד שצריך אולי להרחיב עליו זה עניין האפיה: בתנור שלי 120 מעלות… לעולם לא יהיה מוכן. לא חצי שעה ולא שעה. כדאי להיות יותר מדוייקים עם ההסבר. אני פשוט עושה על 150 מעלות בערך 45 דקות.
מבחינת הטעם יצא טעים, אבל יצא די מרקי.