טארט שוקולד עם בננות מקורמלות וקצפת ללא אפייה
קלתית ביסקוויטים פריכה, מילוי שוקולד קטיפתי, בננות מקורמלות ועננים של קצפת - נטלי לוין מכינה טארט שוקולד עם בננות מקורמלות שפשוט לא תוכלו להפסיק לאכול
קלתית ביסקוויטים פריכה, מילוי שוקולד קטיפתי, בננות מקורמלות ועננים של קצפת - נטלי לוין מכינה טארט שוקולד עם בננות מקורמלות שפשוט לא תוכלו להפסיק לאכול
- נטלי לוין
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5997.1 קק״ל 5997.1 קק״לפחמימות 512.6 גרם 512.6 גרםשומן 395.3 גרם 395.3 גרםנתרן 772.8 מ״ג 772.8 מ״גחלבון 57.2 גרם 57.2 גרםסיבים תזונתיים 33.4 גרם 33.4 גרםשומן רווי 241.4 גרם 241.4 גרםכולסטרול 264.0 מ״ג 264.0 מ״גסידן 567.1 מ״ג 567.1 מ״גברזל 21.3 מ״ג 21.3 מ״גאשלגן 3879.8 מ״ג 3879.8 מ״גאבץ 9.9 מ״ג 9.9 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 50 דק׳כולל שעה
-
קלוריות5997
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5997.1 קק״ל 5997.1 קק״לפחמימות 512.6 גרם 512.6 גרםשומן 395.3 גרם 395.3 גרםנתרן 772.8 מ״ג 772.8 מ״גחלבון 57.2 גרם 57.2 גרםסיבים תזונתיים 33.4 גרם 33.4 גרםשומן רווי 241.4 גרם 241.4 גרםכולסטרול 264.0 מ״ג 264.0 מ״גסידן 567.1 מ״ג 567.1 מ״גברזל 21.3 מ״ג 21.3 מ״גאשלגן 3879.8 מ״ג 3879.8 מ״גאבץ 9.9 מ״ג 9.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 50 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 5997 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
שימון התבנית וקרמול הבננות
קלתית ביסקוויטים
-
200 גרם פתי בר וניל
-
100 גרם חמאהמומסת
קרם שוקולד מריר
-
150 גרם שוקולד מריר
-
100 גרם שוקולד חלב
-
250מ"ל או 1 מיכל שמנת להקצפה יטבתה 38%
קצפת
-
250מ"ל או 1 מיכל שמנת להקצפה יטבתה 38%קרה מאוד
-
2 כפות אבקת סוכר
קישוט
-
100 גרם שוקולד חלב
אופן הכנה
- מכינים את קלתית הביסקוויטים: מתיזים תרסיס שמן לשימון התבנית כך שאפשר יהיה לחלץ את הטארט בקלות.
- במעבד מזון עם להב פלדה שמים ביסקוויטים וטוחנים לאבקה דקה.
- מוסיפים חמאה מומסת ומערבבים עד שמתקבלת תערובת פירורית לחה.
- מעבירים את הפירורים לתבנית טארט משומנת קלות ומהדקים היטב לבסיס ולדפנות ליצירת קלתית.
- מקפיאים למשך כ-30 דקות.
- מכינים את הבננות המקורמלות: מתיזים תרסיס שמן על מחבת בינונית בשכבה אחידה ודי דקה.
- שמים את המחבת על גבי להבה בינונית ומניחים את חצאי הבננה כך שהצד החתוך פונה כלפי מטה. מתיזים מעט שמן גם בחלק העליון של הבננות.
- מעל הבננות מפזרים מעט סוכר וצולים את הבננות במשך 1-2 דקות בצורה הזאת.
- הופכים את הבננות לצד השני לקרמול החלק התחתון בסוכר וצולים עוד 1-2 דקות. מכבים את האש ומצננים בטמפרטורת החדר.
- מסדרים את הבננות המקורמלות על גבי הקלתית הקפואה.
- מכינים קרם שוקולד מריר: קוצצים את השוקולד ושמים בקערה. מוסיפים שמנת וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס ומתקבלת תערובת אחידה.
- יוצקים את הגנאש על גבי שכבת הבננות ומיישרים את החלק העליון. מקפיאים למשך שעה להתייצבות.
- מכינים קצפת: בקערת מיקסר מקציפים שמנת ואבקת סוכר עד לקבלת קצפת יציבה מאוד.
- יוצקים את הקצפת על גבי שכבת קרם השוקולד בצורה חופשית.
- מקשטים: ממיסים את השוקולד במיקרוגל או על סיר אדים כפול.
- יוצקים את השוקולד המומס על גבי נייר אפייה ומגלגלים אותו בצורה די הדוקה.
- מקפיאים בצורה זו במשך כשעה להתקשות השוקולד.
- כשהשוקולד קפוא פותחים בעדינות את הנייר ומקבלים חתיכות שוקולד גדולות לקישוט.
- מקשטים את הטארט בשברי השוקולד ומגישים.
הפקה מסחרית עבור חברת פאם
מתכון וצילום: נטלי לוין
אופן הכנה
- מכינים את קלתית הביסקוויטים: מתיזים תרסיס שמן לשימון התבנית כך שאפשר יהיה לחלץ את הטארט בקלות.
- במעבד מזון עם להב פלדה שמים ביסקוויטים וטוחנים לאבקה דקה.
- מוסיפים חמאה מומסת ומערבבים עד שמתקבלת תערובת פירורית לחה.
- מעבירים את הפירורים לתבנית טארט משומנת קלות ומהדקים היטב לבסיס ולדפנות ליצירת קלתית.
- מקפיאים למשך כ-30 דקות.
- מכינים את הבננות המקורמלות: מתיזים תרסיס שמן על מחבת בינונית בשכבה אחידה ודי דקה.
- שמים את המחבת על גבי להבה בינונית ומניחים את חצאי הבננה כך שהצד החתוך פונה כלפי מטה. מתיזים מעט שמן גם בחלק העליון של הבננות.
- מעל הבננות מפזרים מעט סוכר וצולים את הבננות במשך 1-2 דקות בצורה הזאת.
- הופכים את הבננות לצד השני לקרמול החלק התחתון בסוכר וצולים עוד 1-2 דקות. מכבים את האש ומצננים בטמפרטורת החדר.
- מסדרים את הבננות המקורמלות על גבי הקלתית הקפואה.
- מכינים קרם שוקולד מריר: קוצצים את השוקולד ושמים בקערה. מוסיפים שמנת וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס ומתקבלת תערובת אחידה.
- יוצקים את הגנאש על גבי שכבת הבננות ומיישרים את החלק העליון. מקפיאים למשך שעה להתייצבות.
- מכינים קצפת: בקערת מיקסר מקציפים שמנת ואבקת סוכר עד לקבלת קצפת יציבה מאוד.
- יוצקים את הקצפת על גבי שכבת קרם השוקולד בצורה חופשית.
- מקשטים: ממיסים את השוקולד במיקרוגל או על סיר אדים כפול.
- יוצקים את השוקולד המומס על גבי נייר אפייה ומגלגלים אותו בצורה די הדוקה.
- מקפיאים בצורה זו במשך כשעה להתקשות השוקולד.
- כשהשוקולד קפוא פותחים בעדינות את הנייר ומקבלים חתיכות שוקולד גדולות לקישוט.
- מקשטים את הטארט בשברי השוקולד ומגישים.
הפקה מסחרית עבור חברת פאם
מתכון וצילום: נטלי לוין
הערות
- בקישוט אפשר להשתמש בשוקולד חלב, מריר או לבן לפי הטעם האישי
- לגרסה נטולת גלוטן משתמשים בביסקוויטים ללא גלוטן ובשמן קנולה
- הטארט נשמר במקרר עד 4 ימים בכלי סגור
הערות
- בקישוט אפשר להשתמש בשוקולד חלב, מריר או לבן לפי הטעם האישי
- לגרסה נטולת גלוטן משתמשים בביסקוויטים ללא גלוטן ובשמן קנולה
- הטארט נשמר במקרר עד 4 ימים בכלי סגור
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (11)
נטלי לוין אני ממש אוהבת את המתכונים שלך
עוגה בלי אפייה את זה לא ניסיתי
ניסיתי הרבה מתכונים של טארטים, וזה ללא ספק המנצח!!!