פסטייה עטופה בכוונות טובות לחודש אלול
- דפנה קרמר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5565.3 קק״ל 5565.3 קק״לפחמימות 393.2 גרם 393.2 גרםשומן 351.5 גרם 351.5 גרםנתרן 4846.7 מ״ג 4846.7 מ״גחלבון 190.5 גרם 190.5 גרםסיבים תזונתיים 17.3 גרם 17.3 גרםשומן רווי 92.5 גרם 92.5 גרםכולסטרול 455.0 מ״ג 455.0 מ״גסידן 370.2 מ״ג 370.2 מ״גברזל 20.3 מ״ג 20.3 מ״גאשלגן 2729.6 מ״ג 2729.6 מ״גאבץ 1419.5 מ״ג 1419.5 מ״גסגור
-
מרכיבים19
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות5565
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5565.3 קק״ל 5565.3 קק״לפחמימות 393.2 גרם 393.2 גרםשומן 351.5 גרם 351.5 גרםנתרן 4846.7 מ״ג 4846.7 מ״גחלבון 190.5 גרם 190.5 גרםסיבים תזונתיים 17.3 גרם 17.3 גרםשומן רווי 92.5 גרם 92.5 גרםכולסטרול 455.0 מ״ג 455.0 מ״גסידן 370.2 מ״ג 370.2 מ״גברזל 20.3 מ״ג 20.3 מ״גאשלגן 2729.6 מ״ג 2729.6 מ״גאבץ 1419.5 מ״ג 1419.5 מ״גסגור
חודש אלול.
ובעיניים שלי, העולם כולו מתכנס ומתחגג לקראת תחילתה של עוד שנה לספירה העברית.
חודש של זריחות מרחיבות לב ושקיעות מרהיבות שמיים. הבקרים והערבים מצטננים ואפשר לשוב לנשום.
זמן חשבון נפש וסליחות.
לפעמים, כמותם, שרחוקים ממני שנות דור, בא לי פשוט להתעטף בטלית ולהניח את הדעת.
להאמין. לא רק ביכולת שלי למחול או להימחל.
להתכסות בכוונות טובות לשנה החדשה הזו שבאה עלינו טהורה ובתולית רק בעוד רגע.
זה זמן נפלא לברך את כל קוראיי שנזכה השנה בשפע שמחות, בבריאות, בשבירת תקרות זכוכית והגשמת חלומות!
אצלי, כמי שמציעה את מרכולתה בכינוס אכלנים לארוחות קונספט עשירות ומשמחות, החודש הזה כבכל שנה מתאפיין בחגיגות אוכל תחת הכותרת “הרמת כוסית” (מה שחוטא כמובן למציאות נוכח כמות הכוסות שמצווה להרים אם מגיעים אליי בית הלל או בית שמאי, יהיו הבאים אשר יהיו).
לאור מזג הנפש שלי, אני אוהבת בימים האלה לעטוף את רוך טעמיהם המתקתק של החיים עם עוקץ טעמו הנפלא של החטא הקטן, בכיסויים עדינים ושבירים של כוונות מדויקות, ולהגישם כלאחר כבוד לאורחיי.
אוכל חגיגי שראוי שיוגש כשנפרדים משנה אחת, ומתארגנים ומתכנסים לבאה אחריה.
אחת כזו היא המנה שמובאת כאן לפניכם, קלה כל כך להכנה, מלאה במרקמים, עשירה בטעמים ומכוסה כולה בכוונותיי הטובות.
מרכיבים 19 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 5565 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
מילוי
-
2 כפות שמן קנולה
-
2 בצלים בינוניים
-
1 חופן צימוקים בהיריםאו כהים
-
100 גרם שקדים פרוסים
-
2 תאנים מיובשות קטנות
-
1 ראש שוםמפורק לשיניים, בקליפתן
-
1 פלפל צ’ילי אדום קטןפרוס דק
-
1 כף שטוחה פפריקה מתוקה
-
1 כף גדושה ראס אל חנות
-
1 כף זרעי כוסברה
-
500 גרם בשר בקר טחון
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 כוס אורז לבן
הגשה
-
קצוצים גס
אופן הכנה
- קוצצים דק את הבצל.
- מחממים שמן קנולה בסיר גדול. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא מזהיב.
- מוסיפים את הצימוקים, השקדים, התאנים, השום, הפלפל החריף והתבלינים ומערבבים. מבשלים 3 דקות על אש נמוכה ומוציאים לצלחת.
- לאותו הסיר מוסיפים מעט שמן ומטגנים את הבשר הטחון. מפוררים תוך כדי באמצעות כף עץ.
- מתבלים את הבשר במלח ופלפל שחור ומטגנים עד שהוא משנה את צבעו והוא מוכן.
- מחזירים לסיר את תערובת הבצל והפירות היבשים, מוסיפים את האורז, מוסיפים מים עד לגובה 1 ו-1/2 ס”מ מעל תכולת הסיר ומעלים לרתיחה.
- מחלישים את האש, מכסים ומבשלים על אש נמוכה 25 דקות. מסירים מהאש ומניחים להצטנן מעט.
- מחממים תנור ל-200 מעלות ומשמנים תבנית עגולה בקוטר 24 ס”מ.
- מניחים בתחתית התבנית מחצית מדפי הפילו בחבילה כך שהשוליים שלהם מבצבצים החוצה. מניחים כל דף בזווית אחרת כך שהשוליים יבצבצו מכל שולי התבנית. מורחים כל דף במעט שמן ואז מניחים את הדף הבא.
- מעבירים את התערובת שבושלה בסיר לתבנית ומשטחים מעט.
- מקפלים את שולי הבצק שנותרו מחוץ לתבנית פנימה, כך שהם מכסים מעט על התערובת.
- מסיימים בהנחת 2-3 עלי פילו מעל התערובת ותוחבים את שולי הבצק פנימה כך שנוצרת מעין עוגת פילו.
- מורחים את פני הבצק במעט שמן ואופים בתנור החם כ-20 דקות או עד שפני המאפה מזהיבים.
- לפני ההגשה, מחלצים את המאפה מהתבנית, מקשטים באבקת סוכר, שברי פיסטוק וגרגירי רימון ומגישים.
לעוד מתכונים חגיגיים לראש השנה:
אופן הכנה
- קוצצים דק את הבצל.
- מחממים שמן קנולה בסיר גדול. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא מזהיב.
- מוסיפים את הצימוקים, השקדים, התאנים, השום, הפלפל החריף והתבלינים ומערבבים. מבשלים 3 דקות על אש נמוכה ומוציאים לצלחת.
- לאותו הסיר מוסיפים מעט שמן ומטגנים את הבשר הטחון. מפוררים תוך כדי באמצעות כף עץ.
- מתבלים את הבשר במלח ופלפל שחור ומטגנים עד שהוא משנה את צבעו והוא מוכן.
- מחזירים לסיר את תערובת הבצל והפירות היבשים, מוסיפים את האורז, מוסיפים מים עד לגובה 1 ו-1/2 ס”מ מעל תכולת הסיר ומעלים לרתיחה.
- מחלישים את האש, מכסים ומבשלים על אש נמוכה 25 דקות. מסירים מהאש ומניחים להצטנן מעט.
- מחממים תנור ל-200 מעלות ומשמנים תבנית עגולה בקוטר 24 ס”מ.
- מניחים בתחתית התבנית מחצית מדפי הפילו בחבילה כך שהשוליים שלהם מבצבצים החוצה. מניחים כל דף בזווית אחרת כך שהשוליים יבצבצו מכל שולי התבנית. מורחים כל דף במעט שמן ואז מניחים את הדף הבא.
- מעבירים את התערובת שבושלה בסיר לתבנית ומשטחים מעט.
- מקפלים את שולי הבצק שנותרו מחוץ לתבנית פנימה, כך שהם מכסים מעט על התערובת.
- מסיימים בהנחת 2-3 עלי פילו מעל התערובת ותוחבים את שולי הבצק פנימה כך שנוצרת מעין עוגת פילו.
- מורחים את פני הבצק במעט שמן ואופים בתנור החם כ-20 דקות או עד שפני המאפה מזהיבים.
- לפני ההגשה, מחלצים את המאפה מהתבנית, מקשטים באבקת סוכר, שברי פיסטוק וגרגירי רימון ומגישים.
לעוד מתכונים חגיגיים לראש השנה:
הכנתם את המתכון?
תגובות (8)
לא הכרתי אך זה וזה פשוט ומושלם!
תודה רבה!
פסטייה מאוד מזמינה
מכירה פסטייה עם עוף ולא בשר… נראה מעניין