בדרך לסיני עוצרים בעין יהב לקטוף עגבניות שרי (וגם מתכון לעגבניות לחות מושלמות)
- שי אייזנר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 63.0 קק״ל 251.9 קק״לפחמימות 3.7 גרם 14.9 גרםשומן 5.3 גרם 21.2 גרםנתרן 1.8 מ״ג 7.4 מ״גחלבון 0.7 גרם 3.0 גרםסיבים תזונתיים 0.7 גרם 3.0 גרםשומן רווי 0.8 גרם 3.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 28.9 מ״ג 115.5 מ״גברזל 0.6 מ״ג 2.5 מ״גאשלגן 22.2 מ״ג 88.8 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.4 מ״גסגור
-
מרכיבים6
-
הכנה 5 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות63
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 63.0 קק״ל 251.9 קק״לפחמימות 3.7 גרם 14.9 גרםשומן 5.3 גרם 21.2 גרםנתרן 1.8 מ״ג 7.4 מ״גחלבון 0.7 גרם 3.0 גרםסיבים תזונתיים 0.7 גרם 3.0 גרםשומן רווי 0.8 גרם 3.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 28.9 מ״ג 115.5 מ״גברזל 0.6 מ״ג 2.5 מ״גאשלגן 22.2 מ״ג 88.8 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.4 מ״גסגור
ממש במקרה הגעתי לגן עדן (או שממש לא במקרה אם תשאלו את רונית). נסיעה ארוכה זה תמיד מתכון לחוויות ייחודיות, מקומות שלא תמיד אנחנו מזדמנים אליהם ואזורים שלא בשגרת טיול שלנו.
כחובבת מושבעת של קטיף עצמי, זכרתי לטובה את החווה בעין יהב שהתוצרת האורגנית שלהם השאירה חותמת בלבבי כאשר ביקרתי שם לאחרונה לפני יותר מעשור. החלטתי שאני חייבת לחזור.
קצת על המקום ובעליו המקסימים – תומר ורונית טנא חזרו הביתה לעין יהב והחלו להתמחות בגידול אורגני שהיה אי שם בראשית דרכו בישראל. תומר מגדל אחרת, ישר קלטתי את זה, וזה לגמרי עובד! מי שנותן לאדמה אהבה וכבוד – מקבל ממנה בחזרה בלי גבול. וככה זה אצלם, חקלאים שיודעים להעריך את האדמה ואת פירותיה, אנשים שאוהבים את מה שהם עושים ומביאים לנו היישר הביתה אם תרצו את התוצרת החקלאית הכי משובחת שיש.
התקשרתי לרונית. כבר בטלפון הרגשתי שמאחורי הקול יש אדם מעניין ביותר. היא סיפרה שהם עוד טיפה בהתארגנויות ושחממת הקטיף העצמי עוד לא מוכנה, אבל היא כנראה שמעה את התשוקה שלי בטלפון והסכימה לארח אותנו לסיור בשטחים החקלאים שלהם.
אם תשאלו אותי, גולת הכותרת הן העגבניות. עשרות מינים בצבעים וטעמים שונים, עגבניות שלא אכלתם בחיים.
יש לי חולשה לעגבניות, לכן הייתי באקסטזה מהקטיף וצמאה לשמוע מרונית כל מה שהיה לה חשק לספר, על ההתחלה במושב, על תומר בן זוגה, ממקימי המושב והיא בכלל באה מהעיר, על אוכל, טבעונות והטעם של הירקות האורגניים שאין שני לו, פשוט היה נעים לדבר.
אין ספק שהמדבר עושה את שלו וישר נכנסים לאווירה אחרת, אבל האישה הזו היא משהו מיוחד! לי הם היו נראים כמו מלך ומלכת המדבר.
אם לא הבנתם עד עכשיו, מדובר בחוויה מומלצת לכל המשפחה. ילדים יעופו שם ואתם לא תשכחו את המקום. בתאום מראש אפשר להגיע לסיור וקטיף עצמי. בימי חמישי יש שוק של פירות וירקות (אורגניים כמובן!) בסמוך לבית האריזה, צמוד לבית של המשפחה. והכל – ישר מהשדה.
אז במשך יומיים נהניתי מעגבניות יוצאות מן הכלל וממה שנשאר הכנתי עגבניות לחות, מתובלות בעדינות שמשאירה מקום לטעם האמיתי של העגבניות.
העגבניות הלחות הן תוספת נהדרת כמעט לכל דבר – על לחם או בתוך בצק של לחם, בפסטה, או ככה סתם עם איזו גבינה ואגוזים. תמיד מקבלים אותן במנות מפונפנות במסעדות, אבל לא תאמינו כמה קל להכין אותן בבית!
מרכיבים 6 | זמן הכנה 5 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 63 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1/2 ק"ג עגבניות שריבכל צבע שרוצים
-
5 שיני שום
-
4 גבעולי טימין טרי
-
6 עלי מרווה
-
2 כפות שמן זית
-
1/2 כפית מלח ים אטלנטי
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-120 מעלות במצב טורבו ומרפדים תבניות תנור בנייר אפייה.
- חוצים את העגבניות לחצאים ומסדרים בתבניות כשצידן החתוך פונה מעלה.
- ביניהן מפזרים את שיני השום, עשבי התיבול ומתבלים בשמן זית ובמלח.
- אופים בתנור כשעתיים. אם אתם אוהבים את העגבניות יותר לחות, זה אמור להספיק. אם יותר יבשות, אפשר לאפות עוד קצת עד שמגיעים למרקם הרצוי.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-120 מעלות במצב טורבו ומרפדים תבניות תנור בנייר אפייה.
- חוצים את העגבניות לחצאים ומסדרים בתבניות כשצידן החתוך פונה מעלה.
- ביניהן מפזרים את שיני השום, עשבי התיבול ומתבלים בשמן זית ובמלח.
- אופים בתנור כשעתיים. אם אתם אוהבים את העגבניות יותר לחות, זה אמור להספיק. אם יותר יבשות, אפשר לאפות עוד קצת עד שמגיעים למרקם הרצוי.